Select Page

Anker Klub – Rukkola saláta konfitált kacsamellel

Anker Klub – Rukkola saláta konfitált kacsamellel

BUÉK-BUÉK! Utolsóként jómagam is munkára jelentkezem idénre ezzel az évindító poszttal, mellyel rögtön nem kisebb fába vágtam a fejszémet, mint hogy az évvégi vállalásunk teljesítésébe kezdek rögtön bele.

Rendszeres olvasóink emlékezhetnek, hogy tavaly összesen kettő, azaz kettő darab írás született saláta témakörben. Nem sok, így ezt látva jutottunk arra az elhatározásra, hogy ezt bizony minimum duplázni kell idén, gyorsan fel is kerestem egy helyet, ahol nem sokkal korábban láttam, hogy bizony szerepel a kínálatban ilyesfajta könnyed étel.

Na meg, valahogy nem éreztem az erőt, hogy újra töltött káposzta nehézségű kajával pörgessem magam a nagy ünnepi eszem-iszom után.

Rukkola saláta konfitált kacsamellel

A nagyon divatos 21. századi szó, a konfitálás mögött semmilyen csoda nem bújik meg. Az ételek tartosítására szolgáló technika rejtőzik mögötte, és egy ilyen étel lehet például a zsírban eltett kacsa is.

Emlékeim szerint talán 10 percet sem kellett várnom a rendelés leadása után és máris ott mosolygott előttem a salátám, némi kacsával vadítva.

Esztétikai megjelenés: Igazán szemet gyönyörködtetőre sikerült a tálalás. Az egész kompozíció alapja a rukkola ágy, melyet azért gazdagítottak némi uborkával, koktél paradicsommal, illetve kaliforniai paprikával. Erre lett ráhelyezve a kacsa, melyet már előre szétcincáltak valamelyest, hogy könnyebb dolgom legyen. Hanyagul melléhajítva némi pirítós, és a tányér szélére őrölt színes bors. A kacsa szépen meg lett sütve, látszott rajta némi ropogósság, a rukkola pedig diszkréten csillogott mellette. Egészen rendben volt a látvány.

Pont: 9/10

Ízvilág: A rukkola önmagában eléggé megosztó tud lenni, vannak akik egyáltalán nem szeretik, vannak akik imádják, a kettő között található kevés ember közé tartozom én is. Nem verem a földhöz magam örömömben, de különösebb problémám sincsen vele. A rukkola mellett természetesen a főattrakció számomra továbbra is a hús volt, melyre elégedetten bólintottam az első falat után. Nem volt száraz, kellemesen át lett sütve, itt-ott még ropogós is volt, ami nagyon jól illett az egészhez. Különösebb fűszerezés nélkül is finom volt. A zöldségekkel karöltve kifejezetten harmonikus saláta volt ez, szerencsére nem volt agyonlocsolva olajjal sem. Ízlés kérdése ez már, de én még el tudtam volna hozzá képzelni egy gondolatnyi chili-t is valamilyen formában, de e nélkül is egy teljesen élvezhető salátát kapunk, melyre nem lehet panasz.

Pont: 8/10


Mennyiség: Talán ez az a része a mutatványnak, amibe bele lehet kötni némileg. Legalábbis, ha ember nem kifejezetten madárétkű. A kacsa mennyisége rendben van, kapunk eleget, aki szereti, csócsálhat mellé szénhidrátot is, abból sem volt hiány, sőt igazából a rukkolából, és a zöldségekből sem, de ha jobban átgondoljuk ez mégiscsak pár levélnyi „gizgaz”. Egy ideig kitart, de biztosan nem ettől fogunk kivágni egy fél erdőt. Opcionálisan folyékony kenyérrel természeten lehet fokozni az energiabevitelt, mégiscsak elsősorban egy bárról beszélünk.

Pont: 6/10

Ár/érték: Ez az energialöket(ecske) került összesen 1680 magyar forintba. Nézőpont kérdése, hogy ez most sok vagy sem. Van, aki biztosan rávágná, hogy némi növényért és egy kis kacsáért ez sok, de úgy érzem, hogy ez abszolút megfelelő ár. A salátám finom volt, kellemes környezetben fogyasztottam el, a kacsa nem is tartozik a legolcsóbb húsok közé, szóval abszolút megéri betérni, megrendelni, elfogyasztani, megelégedni.

Pont: 8/10