Select Page

AnKER’T – Marhaburger+hasábburgonya

AnKER’T – Marhaburger+hasábburgonya

Meleg is van VB is van, úgyhogy mi másra is vágyhatnánk, mondjuk egy ilyen hétfői napon a munka végeztével, mint egy olyan helyre, ahol nem csak ehetünk, de ihatunk is és még az aktuális mérkőzést is sokad magunkkal van lehetőségünk végigizgulni. Van pár ilyen hely a városban, de ilyenkor kell is, mert mégis jobb úgy szurkolni a csapatunkért, hogy nem nyomorgunk rengeteg ismeretlen emberrel egy parányi helyen.

Valamilyen hasonló elképzeléssel vettük nyakunkba a múlt héten a várost, amikor is a Paulay Ede utcában megtaláltunk az Anker’t névre hallgató romkocsmát, ami akár mondhatnánk azt is, hogy az Anker Klub kistestvére, egy kicsit más stílusban. Hangulatos hely, és ha már legurítottunk pár italt, az illatokat követve eljuthatunk a konyhájukhoz, ahol a könnyebb és nehezebb ételek mellett nyársakat és sült burgonyát is rendelhetünk. Az étlapra tekintve, nem sokat hezitáltam, már rendeltem is a marhaburgert hasábbal, amit nagyjából 10-15 perc után meg is kaptam.

Esztétika,megjelenés: Mielőtt az ételt vennénk szemügyre lássuk a konyhát. Régi vonalas fehér csempés megoldás, ami alapból nem egy csoda, viszont a szemünk előtt sül az étel. Ahogy betekint az ember, láthatja, hogy a zöldségeket is gondosan előkészítik, hogy amikor kell, gyorsan össze tudják dobálni a kiválasztott fogást. A tálalás nincs túlbonyolítva, tálca, zsírpapír és már rajta is van a burger és a fűszeres sóval hintett hasábburesz. A krumpliról sok szót nem érdemes ejteni, pont úgy mutat, mint a fagyasztott hasábburgonya, amit 1 perce vettek ki a forró olajból. Amúgy guszta és jól mutat a tálcán, mondhatnám, hogy üdvözlöm a gyakorlatot, hogy nincs alatta papírtányér. A buci méretes, puha, és ami szerencsés, hogy az alsó része pont olyan vastag mint a húspogácsa. Mielőtt szétkaptam a burgert, azért gondosan körbelőttem, hogy lássátok, hogy milyen jól néz ki, ahogyan a forró sajt végigcsorgott a húson és a buci oldalán. A részleteket nézve sem árnyalja semmi a képet. Alul a saláta, rajta pár szelet paradicsom, és még pár hajszálvékonyra vágott uborka szelet. Ezeken a ketchup, azon a hús, és a tetején mustár. Egyszerű összeállítás, de ránézésre is laktató, és semmi olyat nem látok rajta, ami nem tetszene. Az Anker’t burger, a bizonyíték arra, hogy néha az egyszerűség könnyedén gyönyörködtetheti az embert.

Pont:8/10

Ízvilág: A burgonyába, már az asztalunkhoz tartva bele kellett ennem. A ráhintett sóban talán némi borsa kapott helyet, de igazából az ízben nem nagyon jelenik meg. A sózást kézzel végzi a chef, akin látszik, hogy nem ma kezdte a szakmát. A burgerbe harapva, elfog a retro érzés, pontosabban annak egy fullosabb kiadása. Van az a burger, amit szinte minden strandon adnak, na ez valami hasonló, leszámítva, az összetevők minőségét, meg a legfontosabb összetevőt a húspogácsát. A húspogácsa fűszerezése, nem erőteljes, a hús kérges, belül viszont szaftos és puha, ezt a részét jól csinálják. Nem mondom, hogy ez a legjobb marhahúspogácsa, amit valaha ettem, de itt is az egyszerűsége, az ami kényezteti az embert. A zöldségeken nincs mit magyarázni, alap összeállítás, de mindegyik friss. A csodás habos babos szósz helyett ketchuppal és mustárral találkozhat az ízlelőbimbónk, ami egészen üdítően hatott rám az felhypeolt házi csodák után. A buci sem a Balatonnál megszokott minőség friss és puha, szétomlik az ember szájában. Ez a burger remekül helyre tudja pofozni az embert, ha már a 3. sörnél jár és úgy érzi, hogy helyzet van.

Pont:7/10

Mennyiség: Ahogy már a külsővel foglalkozó résznél említettem, méretes buciról van szó, amibe azért anyagot is tesznek rendesen. Aki még mindig elhiszi, hogy nem a méret a lényeg, az nyugtassa magát nyugodtan, ezzel az elcsépel közhellyel, de bizony, mint számos másik területen a burgereknél sem mindegy mekkora a cucc. A buci méretes, és ezzel arányos a bele rejtett húspogácsa is. Ezért jár a  piros pont, és az az igazság, hogy ha megittatok 2-3 sört és az pocakmanó megkocogtatja a vállatokat, akkor azt javaslom, hogy ne hessegessétek el, nyomjatok egy ilyen marhahúsos burgert és akkor nem kell otthon kirámolni a hűtőt lefekvés előtt.

Pont:9/10

Ár/érték:  Erre a pontra tartogattam a vallomást, igazából nagyjából a hambi feléig nem voltam elájulva attól, amit kaptam. Aztán ettem ettem és azt vettem észre, hogy nagyon bejön, hogy nem akarnak mindenféle, olívás lila hagyma lekvárral és házi szósszal elkápráztatni, csak egyszerűen adnak egy burgert, amitől megkapom, amire régebben hamburger néven vágytam. Friss buci és zöldségek, megfelelő minőségű ketchup és mustár, amik a sajttal megbolondított frissen sült marhahúspogácsának remek keretet adnak. Szóval a pofás és ízletes kis marhaburgerért és a frissen sült hasábburgonyáért 1290 forintot kellet fizetnem. Ez az ár egész baráti, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az italok tekintetében, nem éppen a sarki kocsmáról van szó. Ha éppen nem tudjátok, hogy a következő olyan meccset ,amit nagyobb társaságban akartok megnézni, hogy tegyétek, itt egy remek alternatíva.

Pont:7/10