Select Page

Antónió Pizza – Mix Pizza (32cm)

Antónió Pizza – Mix Pizza (32cm)

Ahogy közeledik a karácsony, egyre inkább felértékelődik bennem a pizza, hamburger és társai. Lassan elérkezik a házi koszt ideje, degeszre tömhetjük magunkat, hallal, töltött káposztával, mindenféle sülttel az édességekről nem is beszélve. Ezen időszak után, a családi körből kiszakadva, szinte ölni tudnék egy jó burgerért vagy pizzáért.

Hogy a 2016-os évet ne ezzel az érzéssel kezdjem, az év vége felé, a szokásoshoz képest megnövelem a pizza és hambi fogyasztásomat. Ennek a projektnek az egyik áldozata egy új hely étlapjáról került ki, egészen pontosan Antónió Pizzériájából. A választásom a Mix Pizza, 32 centiméteres kiadásban.

Mix Pizza (32 cm) – Paradicsomos alap, bacon, főtt tojás, kukorica, füstölt sajt, pepperóni

Esztétika, megjelenés: A csomagolás fontos, hisz azzal találkozik először a fogyasztó. Az Antónió esetében saját designnal ellátott dobozról nem tudok beszélni, viszont a kedvenc dobozom, Mr. George Clooney arcával szerelve az, amit használnak. A bontás után az első gondolatom, hogy a szakácsnak, még a formázást kell gyakorolnia, a szélek eléggé változatosak. A tészta amúgy láthatóan ropogósra sült, bár ennek ellenére a színe, világosabb a megszokottnál. A tésztán a következő réteg a paradicsomos alap, ami élénk színével elég feltűnő jelenség. A további feltéteket, apróra vágva találtam a Mix Pizzámon. A legnagyobb darabokban a pepperóni, ami a méretén kívül a zöld színével tűnik ki. A rengeteg sajt a alatt szinte elveszik a kukorica, a bacon és a tojás pedig szinte teljesen észrevehetetlen. A megjelenés, nem hétköznapi, de nekem bejönnek az apróra vágott alkatrészek, és a kótyagos tészta is.

Pont: 7/10

Ízvilág: Akkor térjünk rá, hogy a megszokottól eltérő kinézet, a megszokottól eltérő ízzel is jár-e. A tészta széle ropog, az íze egész jó, könnyed, esetleg egy kicsivel sikeredhetett volna sósabbra is. Ahogy haladok befelé a szósz és a feltétek rengeteget javítanak ezen a helyzeten. A paradicsomos szószuk remek, nem is tudom, mikor ettem utoljára olyan (nem házi) pizzát, ami ilyen korrekt szósszal volt szerelve. Az apróra vágott bacon íze erőteljesen megjelenik, és mivel nagyjából mindenhova jutott a tojásból is, így szinte olyan, mintha tojásrántottával lenne turbózva a pizza. A kukoricának köszönhetően az édes íz is megjelenik, és az elmaradhatatlan csípős íz bekerül a képbe a pepperóni által. A rengeteg sajt azért van, mert az egyik választott feltét a füstölt sajt, ami inkább csak mennyiségben jelenik meg. A füstölt sajt íz, egyáltalán nem érződik, a füstösség csak a baconnek köszönhető. Összességében, a pizza nagyon egyben van, egy karakteresebb sajttal lehet volna még jobb.

Pont: 8/10

Mennyiség: A centi bizony azt mutatja, hogy majdnem két centi elveszett a sütés közben. Próbáltam úgy mérni, hogy a nem tökéletes alak legtávolabb eső pontjai közötti távolságot mérjem le,de az eredmény így is kb 30,2 centiméter lett. Ez bizony nem 32 centi, talán, ha a szakács kicsit gyakorol, lesz ez még jobb is. Amit azért a méret ellenére szükséges elmondanom, hogy a pizza nagyon laktató. Alapból a Mix pizzát 4 feltéttel lehet szerelni, de némi extra befektetéssel, tovább extrázhatjuk a történetet. Ami biztos, hogy elég volt, de a pontok maxolása a mérőszalaggal felvett adatok alapján megengedhetetlen.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A 41 perces kiszállítási idő egészen jó. Mostanában általában 1 órát kell várnom a megrendelt kajákra, így egy ilyen 40 perchez közeli eredmény kicsit hevesebb szívdobogást okoz szerény személyemnek. További örömre ad okot, hogy a pizzát nem a szomszédból hozták, a futárnak több mint 4 és fél kilométert kellett megtennie a pizzámmal. Tehát a kiszolgálás mint olyan profin került megvalósításra.

Pont: 8/10

Ár/érték: Bár a hely neve Antónió Pizza, saját összeállításokkal nem kecsegtetnek. A 32 centiméteres Mix Pizza alapára 1250 forint. Ezért cserébe az alapon és a sajton túl 4 féle feltét választható korlátozások nélkül. A képeken látható pizza kapott egy extrát, méghozzá pepperónit, amiért plusz 100 forintot fizettem. Így a végösszeg 1350 forint, amiért egy finom pizza jár, amiből pár kifizetett milliméter nem feltétlenül érkezik meg. Ezt az egy dolgot leszámítva, azt mondom Antónió pizzája teljesen rendben van, tehát ha kreatív pizzát akartok, akkor mixeljétek kedvetek szerint.

Pont: 8/10