Select Page

Ape Regina, Olasz All You Can Eat

Szerző: | 2016. jún. 1. | Egyéb

Bizonyára hallottátok már Ti is, hogy szeretet fővárosunk, január 15. napja óta már egy olyan all you can eat étteremmel is büszkélkedhet, ami Olaszország ízeivel kényezteti vendégeit. A hely az Ape Regina nevet kapta és a Podmaniczky és a Jókai sarkánál elhaladva, a látványos fehéren megvilágított homlokzatuknak köszönhetően esélytelen, hogy ne szúrja ki az ember. Mivel már több mint 4 hónap van a hátuk mögött és rosszat nem hallottam róluk elérkezettnek láttam az időt, hogy meglátogassuk. Gasztrobetyár illetve nightshifter lenyűgöző társasága helyett, a mitettemma.hu független desszertkóstolójával érkeztem meg a helyre.

A belépést követően, kedves és közvetlen személyzet fogadott, a nagyon igényesen kialakított helyen. A hely hangulata, teljesen eltér, más all you can eat helyekétől, modern, kellemes környezetben találja magát az ember. Mivel első ízben tértünk be,  egy úr, aki minden bizonnyal üzletvezető lehet, körbevezetett minket és a fogások bemutatásán túl, arra is felhívta a figyelmünket, hogy ha mindent ki akarunk próbálni, akkor figyeljünk a mennyiségekre. Élmény volt hallgatni, a fogások bemutatását, kicsit olyan érzésünk volt, mintha egy múzeumban lennénk, azzal az extrával, hogy a bemutatott dolgokat kis idő múlva meg is ehetjük.

Ape Regina

Ape Regina

A hideg előételek és a levesek voltak az elsők a sorban. Nem hagyományos módon, nem írnék külön-külön a fogásokról, azt hiszem ez tipikusan az a hely, ahol a képek olyan beszédesek, hogy elég mindenhez csak egy-egy gondolatot fűznöm. A hideg előételeknél, minden fogás egy falat Olaszország. Személyes kedvencem volt a zöldséges rántotta, de a fetával töltött aszalt paprikát a mai napig sem tudom kiverni a fejemből.

Előtél

Előétel

A levesek terén annyira nem nyűgözött le a kínálat. A minestrone vagy egy olasz paradicsomleves éppen nem volt a kínálatban, így kétféle krémleves tudtunk megkóstolni. A gombakrémleves az általam kedveltnél hígabb állagú volt, de az ízek azért nem okoztak csalódást

Gombakrém

Gombakrém

Az előételeket követően, a grillpultot támadtuk meg. Az aktuális kínálatban a sertés szűz, hátszín, csirke, sajtkrémmel töltött sertésszelet, zöldséges sertés fasírt mellett számos tengeri finomság, köztük vörös lazac is szerepelt. A grillfogásokat a megrendelést követően, nagyjából 5 perc elteltével le is szállították a pincérek. A grillpulttal szemben egy óriási tálalóból választhatunk köreteket. A köretek között, nem csak hagyományos köretek, hanem számos különlegesség is szerepel. A mi tányérjainkra a következők kerültek: aszalt paradicsom olívabogyóval, babos, hagymás majonézes saláta, kukoricás, halas burgonyasaláta, és egy tojásos majonézes saláta. Kivétel nélkül remek volt az ízük. A grillezett finomságokra visszatérve, a tálalással, még tovább emelték az amúgy kifogástalanul elkészített fogások minőségét.

Hibátlan zöldséges fasirt

Hibátlan zöldséges fasirt

Az ajánlott sorrendnél maradva, a tészták előtt az előre elkészített fogásokat kóstoltuk meg. Itt többnyire sertéshúsból készült ételek szerepeltek, amik szintén nagyon ízesek voltak, de valahogy a frissen grillezett fogások után nem okoztak átütő sikert. Javaslom, ha itt esztek, cseréljétek meg a sorrendet, úgy tuti nem lesz hiányérzetetek.

Pizzatekercs

Pizzatekercs

A fentiek után jöhetett a tészta. A kínálatban nagyjából 12 féle variáció található, melyekhez esetünkben az olasz chef ajánlott tésztát. A carbonara csodásan mutatott a tányéron, de az igazi különlegesség a csokoládés tagliatelle tésztával készített tejszínes, zöldborsós tésztám jelentette. A szószhoz remekül passzolt a tészta csokis utóíze. Mint azt megtudtuk, a tésztákat maguk készítik, így ennél frissebb tésztával nem is nagyon tudnánk kényeztetni magunkat.

Igen, ez a tészta csokis

Igen, ez a tészta csokis

A tészta után jött még egy pizza, amit kérésünk szerint kétféle feltéttel szerelve készítettek el. Bánatunkra az Ape Regina névre keresztelt, pisztácia krémmel készülő pizzát nem tudták prezentálni, ezzel el is intézték, hogy valamikor ismét betérjünk. Az elkészült pizzára visszatérve, vékony tésztás, kevés feltétes pizza került az asztalunkra. A vékony tésztán nagyon hangsúlyos a paradicsomszósz, aminek az ízét pontosan olyan, amilyennek lennie kell.

Ez pizza!

Ez pizza!

Az utolsó sorok szóljanak a desszertről, pontosabban a desszert kínálatról. Az olasz kényeztetés minden eleme felkerült a hűtőre, ami a köré varázsolt dekorációnak köszönhetően, igen hangsúlyos eleme a helyszínnek. Ha egy desszertet kell kiemelnem, akkor az a panna cotta, amiből ilyen jót, még sehol sem ettem. Amúgy, ha édességtől akartok rosszul lenni, akkor elég, ha mindenből levesztek egyet, mivel etetik magukat, úgyis túlevés lesz a vége.

Panna cotta menyország

Panna cotta mennyország

Nekünk nagyon tetszett a hely hangulata, a személyzet figyelmessége és persze nem utolsó sorban az ételek, amik kiváló alapanyagokból, nagy gondossággal, magas minőségben készülnek. Mindezért, 6000 forintot kell fizetnünk fejenként, ami esetleg soknak tűnhet, de az ételeken felül az italfogyasztásunk is benne van az árban.