Select Page

Aptonia – Active Food – Pasta bolognese

Aptonia – Active Food – Pasta bolognese

A light burgeres teszt után, nagy elánnal kezdtem el keresni az egészséges ételeket, de a legjobban akkor lepődtem meg, amikor egy sportáruházban találtam meg az egyik példányt. Viszonylag ritkán érzek arra késztetést, hogy egy ilyen objektumban vadul nekiálljak falatozni, igaz most sem ez történt teljesen.

SAMSUNG CSC

Pasta Bolognese

Pénztár előtti sorban ácsorogva lettem figyelmes az apró kis dobozokra, amiket ugyebár direkt ilyen helyre kell rakni, mert szinte akaratlanul is veszünk belőle. Aptonia – Active Food – Pasta bolognese, az étel, amit a leírás szerint sportoláshoz fejlesztettek ki. Többfajta ízesítésben találni a dobozban, de valahogy a kísérletezős kedvem nem volt túl aktív, így maradt egy hagyományos bolognai. Bevallom, kajában még nem találkoztam aktívval, szénnél már hallottam ilyen kifejezést, de ételnél tényleg nem.

SAMSUNG CSC

Mega villa

A külső csomagolás leginkább francia nyelven tájékoztatja a nagyérdeműt, de ha a fedelén fekvő kis könyvecskeszerű leírást kipattintjuk, akkor bizony eljutunk pár oldal után a magyar tájékoztatóhoz is. Sportoláshoz kialakított étel, erőkifejtés előtt és után fogyasztandó, pedig egyből elképzeltem, hogy 200-al szériázva a hegyomlások éppen ezt majszolják két hörgés között, természetesen a csomagoláshoz adott miniatűr műanyagvillával.

SAMSUNG CSC

Táblázat

A leírás alapján készítettem, ami úgy hangzik, hogy 2-3 percig melegítem mikróban, úgy, hogy fedelét félig felnyitom, vagy kicsit megszurkálom. Tovább haladva tanácsolja, hogy fogyasztás előtt alaposan keverjük össze, ami ezzel a villával artistamutatványnak hangzik, de megpróbálom a lehetetlen az bettos.

SAMSUNG CSC

Keverés nélkül

Kudarc, nem vitás. Inkább kidobbantottam az egészet egy tányérra és mindenki tisztább marad a mutatvány végére. Ízre nem mondom, hogy az olasz tésztamanufaktúráknak aggódniuk kellene, de nem is olyan rettenetes, mint ahogy azt vártam tőle. Intenzív paradicsomos ízvilág jellemzi, ami a 11,5%-os paradicsomtartalomnak köszönhetünk. 12% benne a durumtészta és a legdurvább, hogy 20%-a pedig marhahús. Tápanyag szempontból az sem mellékes, hogy 5,5% maltodextrint tartalmaz, ami sörfőzők mellet a sportolók nagy kedvence is, mivel ízetlen, de jó energiaforrás a szervezet számára.

SAMSUNG CSC

Kis villa, kis falat

Visszatérve az ízélményre, a paradicsom mellett egy kevéske fűszer is előbukkan, de csak kacérkodik a paradicsom hatalmával szemben. Kicsit megtagadva a parancsot, csak úgy önmagában fogyasztottam el egy adagot belőle, semmilyen sporttevékenységgel a környéken. 300 grammos töltőtömeggel dolgozik egyetlen adag, ami első hallásra egészen gyérnek tűnik, de elfogyasztás után, szinte azt éreztem, hogy 2-3 órára meg is vagyok kaja nélkül. Egy adag 413 kalóriát rejt, amiben 50 gramm szénhidrát van, azért tényleg nem sok.

SAMSUNG CSC

Emberbarát tálalásban

Edzés előtt és után, viszont ha akció nélküli áron kéne ezt megtenni, akkor eléggé drága mulatságnak bizonyulna, mivel eredetileg 1390 forintot kóstál egy doboz. Akcióval fűszerezve viszont sokkal barátibb élményt nyújt a 490 forintos árcetli, ami már sokkal inkább a megéri, kategóriát képviseli, és mivel eláll egy ideig, akár egy konzerv, lehet betárazok a spájzba belőle kicsit.