Select Page

Aranyhíd Étterem – Magyaros cipó

Aranyhíd Étterem – Magyaros cipó

Így az idei év első teljes munkahetén gyanítom valaki rohadtul lelassította az időt, mert sehogy nem akar megérkezni a megmentő péntek délután. Akármilyen napot is írunk a bendő nem kímél, korán délelőtt kongatja a harangot, hogy enni kéne valamit. Nagy sokkozás beindult mivel eszem ágában nem volt elhagyni az irodát, így maradt a netes megoldás, ahol már kezdenek elfogyni a szűz éttermek. Már legalább a harmadik kajarendelős portálon barangoltam reménytelenül mikor jött egy tipp miszerint az Aranyhíd Étteremben a cipót le kell tesztelni, mert király.

Az étlap ezen szekciója 21 különböző cipót tartalmaz melyek mindegyike alatt van egy rövid leírás, hogy a fantázianév mögött milyen feltétekre is kell számítani. Sokáig vacilláltam, de végül mégiscsak a magyaros cipó lett a nyertes, elvégre azért valami hazaszeretet kéne vagy valami. Bacon, csípős kolbász, hagyma, friss paradicsom és mozzarella sajt alkotják majd a belsejét a cipónak, amit így látatlanban nehezen tudok elképzelni. Vannak meredekebb opciók is például az ananász-tejföl párosítása amire már a múltheti MOB Pizza-s rendelésnél is alaposan rácsodálkoztam.

Esztétikai megjelenés: A csomagoláson nem agyaltak sokat, egyszerűen egy réteg alufóliába becsavarták. Egészen addig jó megoldás míg el nem jutunk a cipó tetejéhez ahol olvadt sajt terül el, hát persze, hogy összetapadt és minden szakad-nyúlik. MacGyver gyenge kiscserkész volt ahhoz képest amit én leműveltem a fóliával, hogy minél inkább sértetlen maradjon a felső sajtréteg. Meztelenül egészen egyszerűnek tűnik a cipó, mint egy jobban megpakolt szendvics. Belsejében 3-4 darab kolbászkarika, 2 darab paradicsoma karika, rengeteg hagyma és bacon ami szerintem inkább hajaz sonkára. A zsemle alsó felét megkenték némi tejföllel, de egészen szolidan van jelen. A szórólap némi felüdülést okoz, egyrészt kiderül, hogy saját oldalukon keresztül rendelve jár -5% kedvezmény, másrészt pedig a cipók rész felett egy bizonyos Cipóland szupermegagiga hős rejtőzik.

Pont: 7/10

Ízvilág: A cipó ízre nagyon adja, friss és kellemes friss pékáru illata van némi lisztezéssel megfűszerezve. A belsőben egyértelműen az uralkodó ízvilágot a hagyma adja. Szerencsére nem a legizmosabb fajta, könnyed eljátszadozik ízlelőbimbóinkkal, de pár perc után már elmúlik hatása. A kolbász meghozza a nevében említett autentikus magyaros ízvilágot, ennek remek íze van benne. A bacon továbbra se győzött meg, nekem ízre is inkább sonkára hasonlít, legalább lenne kicsit sós. A paradicsom ad az egész történethez némi folyadékot ami egyáltalán nem gond mivel sokszor kicsit száraznak érzem a cipót. Sajtból inkább a cipó tetején lévő foltból tudunk értékelhető mintát venni. Ízre kiváló, jó nyúlós és jól feldobja a buci ízét. Elfogyasztás után kicsit olyan érzésem van mintha csak egy fullosabb szendvicset ettem volna csak, de lehet ez az ungarhese burger?

Pont: 7/10

Mennyiség: Tányérra kipakolva megijedtem, hogy ebből nem fogok különösebben jól lakni, pedig az informátor aki a fülest adta azt mondta, hogy ez bőséges adag és jó nagy cipó lészen. Nos nem teljesen értek vele egyet, igaz hogy laktatóbb, mint az látszik, de nem érzem az átütő kajakóma közeledtét. Nem könnyen emészthető feltétekből áll kerek egésszé szóval valahol itt rejtőzhet az igazság. Minden feltétből mehetne egy kicsivel több azért, persze ez alól kivételt képez a hagyma. Az egész a négy órás kategória aljára elég, szóval mindenki így tervezzen vele.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Amikor megláttam a visszaigazoló e-mailt egy szolid infarktust kihordtam lábon mivel könnyed 90 perccel biztatják a kedves vendéget. A távolság 4.7 kilométer ami viszonylag átlagosnak számít, szóval még elkeserítőbb a másfél óra várható kiszállítás. A végeredmény tekintetében viszont meglepődtem, a megadott időn belül  tíz kerek perccel érkezett a futár, szóval csak 80 percbe fájt a kiszállítás. A gugli szerint délben az adott forgalomban kb. 9-10 perc az út.

Pont: 5/10

Ár/érték: A cipó kifejezetten olcsó a 890-es árcetliével, ennyiért manapság már kóborfingot se kapunk. Erre rájön egy egész vaskos kiszállítási díj ami 500-al rúgja meg a végösszeget. Egyértelmű, hogy nincs az árban elrejtve a fuvardíj, de talán ez eléggé megrostálja azon vendégeket akik egymagukban szeretnének rendelni egyetlen fogást (forever alone). A fájdalmat tovább fokozza, hogy azonos kerületben vagyunk, igaz, hogy annak két végén, de ekkora távot maximum 200-ért találtam kiszállításra. 1400-ért már egészen nagyobb skálán válogathatunk és jó eséllyel laktatóbb fogást is kipecázhatunk. A kaja nem rossz, de az állam nem esett le tőle. Második esély kizárólag másik fogást eredményezhet és ha lehet akkor megpróbálom helyszínen az étteremben levadászni.

Pont: 6/10