Select Page

Arizona Grill Burgerek és Tortillák – 2 személyes hamburger csomag

Arizona Grill Burgerek és Tortillák – 2 személyes hamburger csomag

Az Arizona Grillel már két ízben is randevúztam, ebből az egyik egy burger volt aminél a fotózást alaposan elcsesztem. Annyira mélyen érintett a dolog, hogy lelkiismeretem nem hagyott nyugodni, így hát újra felástam az étlapjukat és elkezdtem a szemezgetést. Egy önkéntes munkatárs segítségével a 2 személyes hamburger csomag lett a befutó.

A szett ezeket tartalmazza: 1 marhahúspogácsás burger választható feltéttel, 1 csirkehúsos burger választható feltéttel, 1 sültkrumpli és 1 coleslaw saláta. Megegyeztünk, hogy felezzük a burgereket így mindenki mindent meg tud kóstolni. A választható ingyenes feltétek közül kettőt választhatunk, egyik megy a csirkére, másik a marhahúsosra. Cheddar és bacon lett belőle, de akár lehetett volna ananász, tükörtojás is vagy bármi a maradék másik 15 lehetőség közül.

Esztétikai megjelenés: Négy dobozra szétbontva csomagolták, talán mindenki kitalálja, hogy milyen elosztásban. A legnagyobb meglepetésemre az étterem olyat újított, hogy az állam leesett. A hasábburgonyás doboznak a sarkait levágta, így a pára nem csapódik vissza és nem ázik pépessé a krumpli! Nálam egyből nyert egy innovációs díjat az étterem. A köret maga annyiban tér el a megszokottól, hogy a héja rajta maradt, úgy sütötték ki. A burgerek a dobozon kívül kaptak egy alufóliás tekerést is. Ezekből kibújtatva egy csillogó ámbár ráncos buciba épített burgerekket találunk. Mélyebbre bontva jobban szemügyre vehetjük őket, egy zöldséges alapon nyugszanak a húspogácsák. A csirkénél a Cheddar rátapadt magára a húsra, a marhánál a baconcsíkok viszont a buci felső részére tapadtak. A saláta lilás színben pompázik, eddigi tapasztalataim alapján én egy kicsit világosabb, fehéresebb színvilágra számítottam, ebben valószínűleg több a lilakáposzta.

Pont: 7/10

Ízvilág: A burgonya enyhén sózott, állagra kellemes ropogós és tényleg nem ázott péppé, szóval ismét jár az elismerés a négy lyukért a dobozon. A bucik szellősek és kicsit édeskések – de nem az ehetetlen megaédes pusztulat – még pont kellemes szinten vannak. A marhahús intenzív fűszerezést kapott, amit tovább koronás a bacon ropogós és sós hatása. A csirke nekem mindig kicsit fura burgerben, de amúgy minden rendben van vele, szárazabb, mint a marha, de a szósz mindent ellensúlyoz. A Cheddar tök jól passzol hozzá, valamiért a fajitas ugrik be róla, fogalmam sincs miért. A zöldségek mindkettőben ugyanazok, ízre frissek és ízletesek, legjobb a hagyma ami extra ízletes bennük. A szósz saját, nem pedig csak ketcup-majonéz keverékéből áll. A saláta a látvány után ízre is nagyon lilakáposztás, kifejezetten hiányoltam belőle a majonézt. Összességében két egyszerű ám egészen finom burgert adnak a csomagban. Egyedül a káposztával nem vagyok teljesen kibékülve.

Pont: 8/10

Mennyiség: A burgerekben a hús nagyjából súlyra 10-15 dkg között mozoghat, amikhez hasonló tudású zsemle párosul. Elfogyasztásuk után nem mondhatni, hogy robbanásig tele a bendő, de ezt tökéletesen javítja a bőséges adag hasábburgonya ami két főre osztva is egészen bőséges adag. A saláta szintén követi a krumpli által mutatott csapást, ebből is kaptunk dögivel. Összességében ha mindenből testvériesen osztozunk akkor kitesz egy főétkezést a csomag két személy számára. Egy szolid négy órának mondanám az eddigi példákat figyelembe véve.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: 51 perces átlagos kiszállítási idővel fémjelezi az éttermet a Netpincér. A távolság egészen extrém már mivel 8.5 kilométer, feltéve ha a megadott cím helyes rendszerükben. A Gmaps alapján ez nagyjából 20 perces utazást jelent csodaszép fővárosunkban. A futár 62 perccel rendelés után toppant be ami így egészen jó teljesítmény. A kiszállítás díja 100 forint, ami nem tudom, hogy zónánként változik vagy egységes, őszintén szólva nem kerestem már utána.

Pont: 7/10

Ár/érték: A két főre tervezett csomag 2400 forint amire rájött a 100 kiszállítás így a vége 2500 pontosan. Akcióik közé tartozik, hogy ezen összeghatár felet küldenek egy üdítőt amit meg is kaptam egy 0.33-as Coca-cola személyében. Meglepett, hogy a kiszállítási díjjal növelt értéket is figyelik, piros pont. Durván 1200 ért kapunk egy burgert, egy jó adag burgonyát és salátát és természetesen két korty colát. A blokk mellé egy M2 belépőt is odacsatoltak, lassan annyi ajándékot kapok, hogy azt hiszem karácsony van. Az első burgeres élményemhez képest szerintem sokat fejlődött az étterem, a levágott dobozsarkokról nem is beszélve. Nyugodtan ajánlom a szettet tesztelésre, szerintem korrekt.

Pont: 8/10