Select Page

Arizona Grill Burgerek és Tortillák – Ronchero jalapenno

Arizona Grill Burgerek és Tortillák – Ronchero jalapenno

Egy bő fél évvel ezelőtt már teszteltem a mai éttermet, akkor egy burgerrel próbálkoztam, melynél például sikerült minden készített fényképet valahogy elcsesznem. Az étterem maga a “villám gyors” kiszállítással nyűgözött le, mely úgy másfél óra környékén mozgott. Kedd révén a burger duplázás kizárva, ugyanis a hétre már tegnap megvolt a Majka féle burger tesztje. Újra sikerült egy második esély ígéretnek eleget tenni, szóval kicsit büszke is vagyok magamra.

Kicsit bővült az étterem neve is a bő hat hónap alatt, “burgerek és tortillák” taggal került kiegészítésre. Quesadillák között találtam megfelelő alanyra, az ott fellelhető 7 különböző összeállítás közül a Ronchero jalapenno nevűt. Leginkább a kétfajta hús és a csípős paprika ami lázba hozott. A teljes lista: fűszeres csirkekockák, marhakockák roncherro szósszal, jalapeno paprikával és sajttal mindez búzatortillába sütve. A szósz ha nem tévedek egy vagon alapanyagból készül, főként fűszeres,paradicsomos és csípős ízvilágot képvisel.

Esztétikai megjelenés: Jó alapos csomagolást kapott, a dobozon túl kapott egy laza alufólia tekerést is, szóval egy pár percig a kicsomagolással is elvagyunk. Felnyitva meglátjuk a négy szelet quesadillát, melyek láthatóan jól átsültek, barna foltok vannak a tortillákon. Ebben a formában nem túl fotogén étel, talán egy komplettebb zsíros kenyeret is jobban meg lehet oldani, de nem lehet minden csilli-villi. A széleinél pár kocka hagyma és olvadt sajt látszódik. Ha kicsit megvagdossuk akkor kibújik a husika és a jalapeno paprikából pár karika is, így már sokkal jobban látni mi is lakozik a belsejében. Kicsit hiányolok a csomagból egy kis köretet vagy bármilyen mártogatós szószt, így kicsit egyszerű lett az egész.

Pont: 7/10

Ízvilág: Az alufóliás csomagolás nagy-nagy hátránya, hogy a betekert kaja kiizzadja magát alatta. Az extra párának eredménye, hogy a sütött tortilla szeletek finoman felpuhultak, így totálisan oda a ropogós érzet. Falatozás alatt viszont szépen lassan javul az élmény, a töltelék igazán finom lett. Egyenletes, könnyen karcos csípős íz kíséri végig kalandozásunkat, mely egy jalapeno karikánál felerősödik. A két különböző hús tökéletesen jól megvan egymás mellett, nincsen káosz az ízek miatt. A csirkekockák szerintem egy kanállal több fűszert is elviselnének, akkor karakteresebb ízvilágot varázsolnak a szeletek közé. A hagyma átpirul, ízre is meglágyult így nyugodtan mehet a csajozás utána, nem kell egy zsák rágó ha netán találkozni akarunk még érző lényekkel. A sajt minden egyes pontján érződik az ételnek, kellemes ízvilág, melyhez zseniális nyúlós élmény társul, ez igazán jól sikerült. Ízre szinte hibátlan lenne, csak az a fránya bepállás elrontja a tortilla állagát, kár érte.

Pont: 8/10

Mennyiség: Már akkor kicsit elbizonytalanodtam mikor átvettem a futártól a dobozt, nem éreztem a súlyán annak lehetőségét, hogy ma dugig leszek az ebéddel. A szeletek méretével semmi gond nincsen, viszont a vastagságuk már erősen kritizálható, finoman szólva nincsen túl vastagon töltve. Akkor éri el az egy centi közeli vastagságot, ha egy nagyobb csirkekockába vagy egy vastagabb paprika karikába futunk, amúgy végig masszívan alatta van. A töltelék mennyiségét legalább duplázni kellene, így a tortillában szinte elveszik a belső. Egyértelműen segítene a helyzeten egy egyszerű hasábburgonya köret is, egy jó kis steakburgonyáról nem is beszélve. Így kopáron az egész egy jobb három órás adagnak mondható, én ebédre ennél kicsivel többet fogyasztok százon.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Aki anno vagy esetleg most visszaolvasta a fél évvel ezelőtti postot, az remekül leszűrhette, hogy akkor igazán csúfos másfél órás kiszállítási idővel ajándékozott meg az étterem. A Netpincér tanulsága szerint az átlagos kiszállítási idő 56 perc, mely csupán egy hajszállal van a kritikus egy órás határ alatt. Bízva a fejlődésben, izgatottan vártam, hogy mikor csörget a futár. Meg is csörrent a telefonom a 64. percben, de folyamatosan csak csörgött így felvettem, sajnos. Az étterem közölte, hogy még 15 perc legalább, de fogadjak el egy ajándék üdítőt vigaszdíjul. A végeredmény 94 perc lett, szóval az a 15 is inkább 30 lett. A futár bocsánatot kért alázatosan, de ahogy a diszpécser mondta, csak 64. perc után tudott elindulni az étellel. Vagy havazás volt a konyhában vagy sovány a futárflotta. Ez az eredmény továbbra is gyalázatos, mi lesz télen ha leesik a hó? 3 óra?

Pont: 3/10

Ár/érték: Az alapár 1590 forint, ami annak fényében, hogy semmilyen köret és mártogatós nem jár hozzá, kissé sok. Tovább gondolva, ekkora adagért is sokkalom ezt az árat, ennyiért vagy több töltelék vagy legalább egy plusz szeletet kellene a dobozba csempészni. A kiszállítási időnél elszenvedett traumát képes tovább fejelni a 100 forintos kiszállítási díj felár, szóval akárhogy nézem, ez túlárazott mutatvány. A fóliát egyértelműen beszüntetném, ezzel sokat ártunk neki, elég lenne az a doboz magában, úgy kissé nagyobb tér áll a pára rendelkezésére. Nem tudom a harmadik esély meglesz-e valaha, kétszer is hasonló élményben volt részem, talán a három a magyar igazság elvet kellene követnem? A prémium burgerek szekció folyamatosan ott motoszkál a fejemben, kitudja lehet meglepem majd azért még magam…

Pont: 5/10