Select Page

Arizona Grill – Combo burger

Arizona Grill – Combo burger

A hétvégi havazás nekem is meghozta a kedvem egy jó kis lakomához, így német precizitással nekiláttam fürkészni a Netpincér által kínált lehetőségeket, hátha látok valami újat és szemrevalót. Előző héten eléggé mexikosz konyhaosz ízosz alapján működtem, így gondolva a bélflórámra és pocakra rájöttem valami hamburger kell. Bőségesebb kínálatot találunk ilyen téren, egészen sok étterem kínál házhoz szállításra burgereket.

Arizona Grill a ma áldozat, eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, de most nincs menekvés jön a könyörtelen teszt. Az étlap nem egy végeláthatatlan csodamese, olyan sok kategóriát nem találunk böngészés közben. A burgerek csoportra oszlanak, vannak az egyszerű halandó emberek számára készítettek, melyek csupán a hamburger jelzőt kapták, de ott van felettük a csúcs, a királyok királya a “Prémium burgerek” felirat, ahol igazán ínyenc összeállításokat olvashatunk. Én mély szegénységem miatt a sima opciónál keresgélek, ott a befutó pedig a Combo burger. A két fajta hústól kapta jelzőjét, azaz csirke mell és marhahús is lakozik majd a belsejében. Ami a többi feltétetek illeti, olyan nagy varázslat nem került bele mivel  lesz még benne sajt, bacon, burger mártás és saláta.

Eddig ilyen felszereléssel nem fogyasztottam hambit, de nyitni kell az új felé mindig is ahogy azt oly sokan mondják. Pár klikk és már meg is rendeltem a kajám a messzi Arizonából.

Esztétikai megjelenés: Hungarocell doboz melyen egy matrica a rendelés adataival, ezen nincsen mit ragozni. A dobozt felnyitva egy strandos alufólia tekerés, ez most így télen talán annyit segít a helyzeten hogy annyira nem hűl ki szállítás közben az étel. Miután minden csomagolástól megszabadítjuk, meglátjuk végre valahára az ételt is melyről sikerült, egy tökéletesen bemozdult képet csinálnom amit nem vettem észre időben, így most ez maradt. Nagy barna édes buci, egészen hiányzott már a látványa az íze, pedig talán már nem. Fedelét leemelve látjuk meg a combo titkát, a legfelső szinten egy kisebbfajta marhahús pogácsa figyel, alatta a csirkemell. Mindkettőn látszódik a mártás ami kicsit színre olyan mint a mustár. Az egész alján találhatóan a zöldségek, mint például paradicsom, uborka és saláta levelek. A fedélre visszapillantva pár apró csík bacon is ott figyel.

Pont: 6/10

Ízvilág: Első két falat mindig a zsemlére irányul ha ekkora buciban érkezik. Megszokott íz, de számomra a szezámmagos sima bucik sokkal jobban bejönnek már. Ezen túltéve magunkat jöhet a lényeg, ami a burgereknél és a nőknél ugyanazon terület, azaz a belső. A marhahús kívánná a fűszereket ha beszélni tudna, szegény így nem tud olyan nagyon mély nyomot hagyni bennünk. A csirkemell már egy fokkal jobb, de nekem a hamburger szó hallatán kicsit helyzetidegen. A zöldséges és a mártás nagyon jó viszonyba kerültek szállítás során, lehetetlen lenyomni úgy egy falat zöldet hogy fülig ne kenjük össze magunkat, vagy csak én vagyok a béna. Enyhe sós íz a bacon szeletkéknek köszönhető, de ez is egy egészen apró területre fókuszálódik csupán. Átlagos ízek, megspékelve némi csirkemellel ami szerintem jobb ha marad a rizs mellett és elkerüli inkább a hamburgereket.

Pont: 6/10

Mennyiség: Már az átvételnél kicsit elbizonytalanodtam a súlyát érezve, nem akarta a doboz kifordítani a csuklómat, de persze az is lehet hogy én vagyok túlságosan kipattintva. A buci fajtájához hűen szép nagy, de arányait tekintve elnyomja a szerencsétlen feltéteket. A marhahús rész szerintem fele akkora mint a csirkemell, ez bizony nem igazságos, a fairplay jegyében legalább 1:1 arányban kellene részt venniük. A zöldségekkel mennyiség ügyileg nincsen kifogás, ennyit elbír simán a Combo, nincs mit kritizálni itt. Amit sajnálok a bacon, ennek egész kellemes íze van, de sajnos két apró csík jutott bele, ebből igazán mehetne bele több is. Az egészet figyelve, a buci mérete miatt egy könnyed 4 órára meglesz, de nem lenne gond mellé egy kis sült krumpli se.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Kisebb kalanddal ért fel ezen pontja a rendelésnek, izgalmakat csempészve hétköznapjaimba. Az étterem az e-mailben 50 percet ad meg várható határidőnek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem kevés hó esett a városra ami valami megmagyarázhatatlan módon ilyen mindig überlassúvá válik. Másfél óra várakozás után gondoltam rákérdek, hogy merre járhat a futár, de ekkor vettem észre hogy az e-mail nem tartalmazza az étterem telefonszámát. Kis morgolódás után felhívtam a Netpincért, ahol visszahívást ígértek amit három napja várok. A végeredmény 110 jó magyar perc, ami mondhatni sok. A futár illedelmesen bocsánatot kért és vázolta, hogy a a rend éber őrei feltartották idefele ezért lett ennyi (a hamburger egészen meleg volt). Ajándékba kaptam egy 0.33-as üdítőt ami kicsit segít zilált lelkiállapotomon.

Pont: 2/10

Ár/érték: Arizona kincse 1050 Forinttal terhelte igencsak vékony bankkártyámat, ami az elmúlt hetekben tesztelt hamburgereknél sokkal olcsóbb, de minőségben is elmarad tőlük, sajnos. Azoknak ajánlom inkább akik inkább jóllakni akarnak és nem az ízorgiára pályáznak, az ilyen kiszállítási idő kétlem hogy trend lenne az étteremnél, vagy ha igen akkor nagy baj van. A Combo engem nem érintett meg, a legfurább benne a csirkemell, ez valahogy fura egy hambiban viszontlátva. A marhahús egy komolyabb fűszerezésért kiált és méretét is lehetne egy kicsit növelni. Kíváncsiskodó kalandoroknak sok sikert, de az a legjobb ha a Kolosy tér környékére rendeli valaki, akkor nem lesz majdnem két óra a kiszállítás. Valamikor egyszer lesz második esély is, akkor prémium osztályról rendelek, de ahhoz klikkeljetek sokat a reklámra hogy legyen rá keret, addig én megtanulok fényképezni 😉

Pont: 5/10