Select Page

Arriba! Taqueria – Marhúsos burrito

Arriba! Taqueria – Marhúsos burrito

A nyár közeledtével egyre több étterem nyitja meg teraszait, egy kellemes napsütötte délutánon sokkal kellemesebb a szabad ég alatt falatozni, mint bent. Ez mind szép és igaz, de mivel tegnap nem kicsit fújt a szél, maradtam inkább a szélvédett zugok keresésénél. A körúton flangálva pillantottam meg egy régi nagy kedvencem az Arriba! Taqueria mexikói éttermet. Anno bő egy éve már meglátogattam az éttermet, akkor egy quesadilla volt az alany, így most ezt kizártam a lehetőségek közül.

Az étterembe betoppanva egy egészen jópofa falrajzzal találja magát szembe az ember, mely egyfajta útmutatásként szolgál, hogy és mit rendelhetünk, hasznosnak tűnik. Külön piros pont a falon látható hölgyemény miatt, mivel ha nem csal szemem egy laza Sanchez bajuszt kapott, de ha mégsem így van akkor csak én képzeltem oda. A látványkonyha itt is megtalálható, a lelkes személyzet orrunk előtt rakja össze a kívánt ételt. Menüvel kértem a burritot, így kapok mellé kukorica chipset és egy poharat megy refill rendszerben használható ott tartózkodásunk alatt.

Esztétikai megjelenés: Nem a legkönnyebben fotózható étel a mai, mondhatni egészen keveset mutat magából, de aggodalomra semmi ok, félbe szeltem így egy hangyányival több látszik, mint a semmi. A 32 centiméter átmérőjű búzalisztből készült tészta szorosan fogja közre a feltéteket. Mexikói fekete babot kértem bele és darabolt marhahúst, ezek a fő pillérei mai áldozatomnak. A kukoricás saláta szerű feltétnek nemes egyszerűséggel elfelejtettem a nevét, de a többi megvan. Jutott bele salsa-szósz, jalapeno, paradicsom és persze az széria feltét, a sajt. Felénél bepillantva látszik, hogy alaposan megtömött burritot kaptam, nem levegős egyáltalán. A kukorica tortilla színben is eltér mozis testvérétől, olyan nagy extázist nem vált ki belőlem.

Pont: 8/10

Ízvilág: Tortilla chips az első, magában egészen száraz, de ez sejthető szóval könyörög a szószért, ami jelen esetben szintén csípős salsa, de olyan nagyon nem mondanám karcosnak, biztos van erősebb a mexikói őshazában. A burrito sokkal intenzívebb ízorgiával indít, mivel alaposan megtömött, ahogy az látszik rajta, az egész feltétlista egyszerre érződik benne. A darabolt marhahús szinte olvad az ember szájában, nem túlfőtt mégis nagyon jó. A fekete bab apró szemei megbújnak a többi feltét között, kiemelni íz ízét nem egyszerű, ha sikerül akkor részemről egészen olyan akár a vörös bab. A kukorica és paradicsom ízre teljesen rendben vannak, mindkettő friss, semmi panasz nem érheti. A jalapeno ereje itt sem meggyőző, szerintem ennél mehetne bele erősebb is, bár lehet már én szoktam meg túlságosan a csípős kajákat. Az egész burrito rendben van, nem igazán találni benne hibát.

Pont: 9/10

Mennyiség: A feltétek arányai remekül passzolnak egymáshoz, egyik se nyomja agyon a másikat, rutinos kezek pakolták össze a burritot úgy érzem. Ha mindenáron kötekedni akarok, akkor talán a fekete babból lehetne egy fél marokkal több, de ez már a maximalizmus tetőfoka. Külön plusz pont a sok jalapeno paprikáért, más éttermek töredékét kínálják mennyiségre ehhez képest. Az egészet benyomva nem érzem az a tipikus jól lakott óvodás érzést, egy pici valami még hiányzik mellé és mivel menüről van szó ez a tortilla chips lett. A köret hozz a kötelezőt és azt elropogtatva már nyugodtan lehet pihegni a széken, nem lesz gond az étkezéssel az elkövetkező 4 órában, az garantált.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az alap burrito 1580Forint, a menüs kiegészítés 400-as felárral jön rá, de szerintem mindenképpen megéri így kérni. A közel 2000-es végösszeg nem varázsolja filléres olcsósággá az ételt, de a  minőséget meg kell fizetni ez most is beigazolódott. A blokkot elnézegetve ez majdnem igaz, valamilyen kedvezmény miatt 1664 Forintot fizettem csak, így sokkal barátságosabb lett az egész. A legjobb bolt ha valaki születésnapján látogat el hozzájuk, mivel az ünnepelt ingyen fogyaszthat! Második alkalommal is meggyőztek ezért mindenkinek, egyszer érdemes ellátogatni az Arribába, remek hangulat és remek ételek tárháza, kepasol!

Pont: 8/10