Select Page

Arts Pizza – Picasso pizza (32 cm) + (Olívás pizzatészta)

Arts Pizza – Picasso pizza (32 cm) + (Olívás pizzatészta)

Valahogy ezen a pénteken van egy olyan érzésem, hogy jó ez, de nem olyan mint a legutóbbi. Aki esetleg ebbe ma még nem gondolt bele, attól előre is elnézést kérek. Az elnézést kérésem oka az, hogy a nem tökéletes péntek érzetemet az okozza, hogy a következő péntek, bizony nem lesz olyan, mint a mai.

Következő héten, azon szerencsések kivételével, akik szabadságot tartogattak a szombati munkanapra, bizony fel kell, hogy húzzuk a vekkert, mert a munka nem ér véget. Ha nem tekintünk előre, a 6 napos munkahétre, akkor az a jó hír, hogy holnap szombat, így ma pizza témában szolgáltatunk olvasnivalót. A pizzéria az Arts Pizza, akik konyhájából, még egy művészi pizza sem került az asztalunkra.

Esztétika,megjelenés: Az étlapot végigolvasva, számos nagy névvel találkozhatunk, de aki ma a legszimpatikusabb az nem más mint a nagy Picasso. Ha az étlapon való megjelenéssel kezdem, akkor azt tudom mondani, hogy a leírás alapján, szép munka ennyi féle feltétet rázsúfolni egy 32 centis tésztalapra. Az étlapról való válogatást követően, még egy lehetőség, méghozzá a tészta turbózása, aminek eredménye az, hogy olívás tészta került a dobozomba.  Bár a feltétek sora nem éppen rövid, most csak azokat sorolom, amiket meg is találunk a pizzán. Az alap szószuk paradicsomos, így piros, ez nyomokban mustárfoltokat is tartalmaz extra ként. Hús téren elsősorban baconnel találkozunk, ezt követi a füstölt tarja, és nem több mint 4 kocka csirkemell, ami még gazdagítja az állati eredetű összetevők sorát. A zöldségek közül némi kukoricát ( ne m túl sokat), és egy marok hagymát találunk a sajttenger alatt. Ami kiemelendő, az a tészta. Az olívás tészta, láthatóan tényleg olívás. Már többször vásároltam pékségben olíva bogyóval dúsított péksüteményt, és az ilyen péksüteménynek egyértelműen ugyanilyen állaga volt, ebből éppen csak a bogyó darabkák hiányoztak.

Pont:7/10

Ízvilág: A pizzatészta nem csak állagában, hanem ízében is nagyon hasonlított, egy általam igencsak kedvelt olívás pékárúra. Aki esetleg nem igazán kedveli az olívát, annak is jó opció lehet, mert a jellegzetes ízt szinte egyáltalán nem lehet érezni. Na de vegyük szépen sorba a feltéteket. A nem túl sok kukorica, valóban csemege, ízében olyan, mint a legjobb, amit nyáron a Balaton parton elfogyaszthatunk. A hagyma enyhén dinsztelt, inkább olyan, mint amit a pizzára helyezés előtt kezeltek, talán némi forró vízzel, nem olyan, mintha csak a sütőben dinsztelődött volna. A T.V. paprikát, nem csak látványban, hanem ízben sem véltem felfedezni, de lehet, hogy bennem volt a hiba. A mustárral kapcsolatban, először hasonlóakat tapasztaltam, majd az egyik szeleten mégis találtam, ott nagyon jól ment a bacon és a tarja füstölt ízéhez. Mondhatnám, hogy olyan ritka volta  mustár, mint a csirkemell, mert az egész pizzán 4 kockával találkoztam, de azoknak legalább jó volt az íze.

Pont:6/10

Mennyiség: 32 centiméteres pizzával van dolgunk, amin 3 féle hús, 3 féle zöldség két féle szósz és még sajtig található. Ez így még elsorolni sem könnyű, de sokat számít, hogy valójában mit is mutatnak a feltétek. A csirke nevetségesen kevés, én inkább ki is húznám a feltétek sorából. Ennél csak a T.V. paprika a gázabb, mert azt egyáltalán nem sikerült felfedezni. Ez két nagy mínusz a pizzával kapcsolatban, de a hiányosságok ellenére egészen laktató volt. A bacon és a tarja együtt nagyon laktató, az olívás és ez által tömörebb 32 centis pizzatészta pedig a tuti recept a teli pocira. Egy evésre elég, még úgy is,hogy a sütőben, azért bent maradt egy fél centi, ahogyan a méretezős kép is mutatja.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: A pizzát pontos időpontra kértem, és még megyjegyzésbe is beírtam, hogy mikor tudom pontosan átvenni. Ennek ellenére, úgy 10-15 percet késett a futár. Elnézést kért, és jelezte, hogy messziről hozta, de ez igazából az elveszett negyed órámat nem hozta vissza. Kedvelem, azokat a helyeket, akik az ilyen szállításnál, pontosak tudnak lenni, de a +/- 15 perc, az még mindig nem a világ vége.

Pont:5/10

Ár/érték: A feltétek alapján közepes pizzáik 990 forintot kóstálnak, ami egy igazán remek ajánlat. E mellé a korrekt ár mellé, plusz 100 forintért kaphatjuk meg a normálttól eltérő tésztát. Ez még így is csak 1090 forint, ami szinte kihagyhatatlan ajánlatnak nevezhető. Ezért az árért, nem igazán kapunk pizzát, ha kapunk is, akkor nem ilyen feltétekkel szereltet. Az igaz, hogy a paprika lemarad, csirkét, csak nyomokban tartalmazott, és mustárral sem vágták agyon, de összességében, az árához mérten egy remek pizzát kaptam. Ha nem akartok sokat rászánni az ebédre, de mégis egy értékelhető pizzát akartok fogyasztani, akkor az Arts Pizza egy remek alternatíva lehet.

Pont:7/10