Select Page

Atlasz étterem – olvasói post

Márti olvasónk küldte be, köszönjük!

Csak ritkán főzök, most meg még tanulnom is kell, így gondoltam marad a kajarendelés. Atlasz étterem, mert boldog óra van a Netpincéren. Akkor legyen leves, meg legyen főétel, de ha már ilyen jó áron van, akkor holnapra is rendelek valamit és elviszem a munkahelyre. Első választás brokkolikrém leves pirítóssal, második fogás aszalt szilvás csirkemell steak burgonyával- ami nem ingyen van 250 jó magyar forintért mérik- és bakonyi csirkemell galuskával a holnapi menü. 1 óra 15 perc után megérkezik az amúgy 6,3 km távolságra lévő étteremből a futár, aki kedves, bár nem kér bocsánatot a késésért. Kap borravalót, mert én már csak ilyen vagyok. Tehát a kiszállítás az idő miatt 6/10.

Nézzük a kaját. Mindegyik vastagon becsomagolva folpack-ba. A leves mellé alufóliába egy szelet pirított kenyér, amely textúráját tekintve nincs ropogósra pirítva csak a széleken, belül szíjas kissé. Beleaprítom a levesbe. És ekkor jön a csalódás. A leves annyira sós mintha felhasználták volna egy sóbánya teljes készletét. Két becsületes falat után feladom,nem megy, főleg úgy, hogy a nagyon sósat sem szeretem. Kétség nem fér hozzá, szerelmes a szakács. Nézzük a második versenyzőt. Habszivacs kajatartó, kinyitom pirospaprika ragad a tetőre, a burgonya szottyadt kissé, de nem spóroltak vele, a hús kétfelé van vágva, első ránézésre van benne sajt is meg szilva is bőséggel. Az egyik felében, a másik felében egyetlen szilva árválkodik. Ízre nem rossz, finom benne az aszalt szilva, bár lehetne több a második részében. A szottyadt krumpli nem sokat dob, ahol érte a paprikás fűszersó ott finom, ahol nem ott sajnos vagy összetapadt több társával, vagy ha nem, akkor meg azért íztelen. A harmadik kaját csak megkóstoltam. Ez műanyag dobozban van és be van csomagolva szintén atom biztosan. A tetején tejföl van, szaftot is látok jócskán és a galuskán ott csücsül egy szép nagy csirkemell szelet, amely első ránézésre is vastag. A szaft jellegtelen, nincs pirospaprikás, hagymás íze, a gomba jelen van, de íze nem sok, a hús tényleg vastag, puha és ez kivételesen nem íztelen. A galuska nekem házinak tűnik, de ki tudja… Kaja összesen 7/10.

Az, hogy majd 1 óra 16 perc alatt ért ide eddig az egyik negatív rekord az általam tesztelt éttermek közül. (Kivéve Pizza King ők sikeresen ideértek 2 óra 10 perc alatt több mint egy éve). Viszont az ételek melegek voltak. Az ár a három fogásra, ha ez tökéletes lett volna, nem lenne vészes hiszen összesen 2455 Ft -ot tett ki, de ha azt nézem, hogy a leves ehetetlen volt, a szilva kevés, akkor elgondolkodom azon, hogy ez jó ár-e vagy sem. Amit még nagyon hiányoltam az a krumplipüré, nincs az étterem választékában, a hasáb- és a steak burgonya meg 250 Ft, míg a kukoricás rizs ingyen jár.
Nálam ez az egész komplett sor 5/10-es értékelést kap.