Select Page

Attaboy! Burger and Pizza – B.L.T. Burger marhahúspogácsával

Attaboy! Burger and Pizza – B.L.T. Burger marhahúspogácsával

Pár napja a BurgerBlogon kötöttem ki, ott vettem észre, hogy ők már bizony tesztelték az AttaBoy!-t, egy ideje én is szemeztem az étteremmel a netpincéren de nem jutottam el a rendelésig, így most felfújtam a pofámat és beválasztottam az éttermet az áldozatok közé. Egészen friss étteremről van szó, nem régóta található meg a listán, meglátjuk mit tud egy újonc a veterán rókákkal szemben.

Az étterem igazi junkfood paradicsom, hamburger és pizza a fő csapásvonal mely mellé még beesett egy kevéske saláta, de az most off – a hamburger a tuti azt tudjuk most is. Minden burgerüket marhahúspogácsával és csirkemellel is kérhetjük ez szerintem egészen egyedi jelenleg a piacon, nem rossz ötlet. Én a B.L.T burgert választottam végül melyhez a hús mindenki kedvence Riska szolgáltatja. A rövidítés ha valaki esetleg nem tudná, bacon, saláta és paradicsom párosítását jelenti. Leírás szerint házi buciba lesz belehegesztve a belsőség, meglátjuk mit tud.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás elsőosztályú, külön logós papírszatyorban érkezik, melyben zárható papírdobozban rejlik maga a hamburger. Egy ilyen “apróság” leírhatatlanul sokat dob az egészen, sokkal elegánsabb az ilyen csomagolás mint egy alufóliás csomagolás. A buci tényleg házi, finoman szezámmaggal meghintve. Az oldalán pár saláta levél kandikál kifele, a többi egészen rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől. Ha felnyitjuk a burgert, egészen más látvány fogad minket, jó pár szelet bacon és paradicsom díszeleg. Saláta az viszonylag csak a széleire jutott, a közepére nem került ez kicsit fura. A hús jófajta házi pogácsának tűnik, de reméltem is hogy egy ilyen étterem megveti a mirelit vackokat.

Pont: 8/10

Ízvilág: Egészen nagy, nem egyszerű az első falatot megszerezni, jó nagyra kell hozzá nyitnunk szánkat az biztos. Első harapásra 20-30 darab szezámmag landolt az ölembe, ez pillanatok alatt lepergett a buciról. Következő pár falatnál ami határozottan feltűnt, az hogy egészen száraz az egész hamburger. A leírás szerint van benne majonéz, de én kétlem hogy éreztem volna, sokkal több szósz kellene bele így cirka 30-40 liter vizet kell meg inni mellé, vagy pillanatok alatt összeszottyan a bőrünk. A bacon az nagyon raj, nagy ötlet és finom is de a legtutibb benne a ropógóssága, ez mindent megér. A paradicsom és sali teljesen jó, sokszor találkozhatunk ilyen élménnyel. A hús kellemesen fűszerez, jó ízű és pont annyira sült át mint ahogy az a nagy könyvben le van írva. Egyetlen gond itt tényleg csak a szárazságával van, illetve talán egy kicsivel több zöldség még mehetne bele.
Pont: 6/10

Mennyiség: A buci teszi ki a kaja legnagyobb részét ez nem vitás, a húspogi egészen méretes, de vastagságán talán egy picit lehetne növelni még. A zöldség fronton, rám nem jellemző módon hiányt érzek, mindenből még egy csipet mehetne bele, nem fog az senkit bántani ott. A baconszeletek számával az ég adta világon semmi gond nincsen. Sajtból is mehetne egy picivel nagyobb szelet bele ennél. A majonéz pedig pármilliószor több kell bele mert így csikorog az ember szájában az étel. Nem érzem elfogyasztás utána azt a “húúdebezabáltamwazze” érzést, egy olyan oké ettem tudat megvan azért természetesen.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az étterem fixen 50 perces várható befutási időt ad meg, ha ezt tudják tartani szerintem sosem lesz baj. Le a kalappal az AttaBoy! előtt, mivel 49 percbe telt mire megjött a futár, aki egészen kedves jó arc csávónak tűnik és egészen őszintének tűnt a “jó étvágyat” kívánság, ez is sokat dob ám az összképen. Ennyit szerintem lehet várni egy ételért, amit vállalnak azt betartják szóval nincsen helye a hisztinek. Ennyivel előre szerintem nem nagy gond tervezni rendelés esetén.

Pont: 7/10

Ár/érték: Egyértelműen látszik, hogy az étterem magas színvonalon üzemel, az első benyomás a csomagoláson is lejön ez egyből. Vannak olyan területek még a hamburgerben melyeket nagyon kevés változtatással könnyedén lehet orvosolni, talán csak több odafigyelés kell hozzá. Az alap koncepció szerintem nagyon ígéretes, minőségi étterem az első benyomás alapján. A hambi melyet rendeltem pontosan 1050 Forint, ami majdnem annyi mint az “extrább” hambik a Mekiben vagy Burger Kingben, de azoknál szerintem sokkal többet ér. Lesz még mindenképpen teszt és akkor is hambit fogok enni talán csak másik faját és csirkéset.

Pont: 7/10

[thethe-image-slider name="Slider1"]