Select Page

Attaboy! Burger and Pizza – Hurt Locker Burger 100% marhahúspogácsával

Attaboy! Burger and Pizza – Hurt Locker Burger 100% marhahúspogácsával

Az Attaboy! nem újdonság, de már olyan régen volt a teszt, hogy megérett egy kis frissítés. Anno az első post volt ahol több képet is bedobtunk a postba, de ez talán teljesen mindegy is. Akkor egy B.L.T burgert toltam és sokáig töprengtem, hogy ugyanazon legyen a tesztalany vagy keressek másikat. Az előbbi opció azért lenne érdekes mivel kiderülne mennyit változott nagyjából másfél év alatt a recept, utóbbi pedig azért lenne jobb mivel nem ismételnénk magunkat.

Beindult a nagy zsuga, egyszerre néztem a honlapjukat mivel ott van fényképes tájékoztató a burgerekről, mellé pedig megszokásból pörgettem a jó öreg Netpincért is. Értelme enne persze tökéletesen közelít a nullához, viszont feltűnt, hogy a saját honalpjuk és a rendelő portál között 1 dkg eltérés van a marhahúspogácsák méretélnél, a betyárját! 🙂

Hurt Locker Burger 100% marhahúspogácsával és természetesen menüben ami annyit tesz, hogy jár a köret hozzá. A Hurt Locker most nem a Bombák földjén című szuper háliwúdi produkciót jelenti, sokkal inkább egy masszív burgert amiben a következő feltétek lapulnak meg: 13 dkg hús, ketchup, apróra vágott fehérhagyma, cheddar sajt, bacon, dijoni mustáros zöldborsmártás mindez egy házi buciban eldugva. Kérhetjük némi felárért, hogy a buci lenlisztből legyen amivel nem kicsit áldozhatunk ugyebár az egészség oltára előtt. Négy különböző köret közül lehet választani és mivel másodmagammal rendeltem ezért egyből kettőt is lemeózhatok, az egyik a klasszikus hasábburgonya a másik pedig a cloeslaw saláta.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás még mindig elsőosztályú, egy papírzacskó amit lezárnak, belül pedig a fogások külön-külön dobozokban. Hatalmas pacsi a hasábburgonyás dobozon lévő lyukért, legalább kipöfögheti magát az extra pára, nem fog másfél másodperc alatt megszottyanni. A buci enyhén szezámozott, de ami közte van sokkal izgalmasabb. A dobozból ha kikapjuk sokkal jobban lehet vizslatni és szemügyre venni az összetevőket. Oldalt masszívan átpirított baconcsík kandikál kifele, szomszédságában pedig szalmasárga, olvadt Cheddar. A fehérhagyma legalul kapott helyet, a ketchup és a mustáros szósz pedig a húspogácsa felső felénél. A fedélben pár borsszem rejtőzik, ez is megvan. Összességében teljesen korrekt és alig mondanám meg róla, hogy házhoz szállított verzió. A saláta egy lapos pikszisben érkezik, szokásos összetevők és valószínűleg hagyományos recept.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci könnyed és miközben falatozom szidom magam, hogy miért nem a lenes verziót kértem az sokkal egyedibb. Anno az első tesztnél kicsit száraznak éreztem a B.L.T-t, na az itt egyáltalán nem tapasztalható, de nem is csap át a lucskos, könyökünk végéig lecsordogálós verzióba sem, pont az aranyközépút. A bacon durván ropogós, rég találkoztam ilyen szinten átpirított példánnyal, enyhén sós, íze remek tényleg. A húspogácsa enyhén fűszeres, jól átsült, könnyen harapható szóval részemről teljesen rendben van. A fehérhagyma szolid szóval nem kell tartanunk tőle, hogy kihal körülöttünk minden élőlény. A burgonyáról egy kis fűszert vagy akár sót hiányolok, de ez otthon könnyen pótolható, nem nagy tragédia. A saláta korrekt, bár nálam az etalon Floriditásat még nem éri el. Összességében szerintem sokat javítottak, erre a produktumra nem igazán lehet panasz.

Pont: 8/10

Mennyiség: A hús 13 dkg, de én azt mondanám, hogy akár 15 is megvan, de a kis mérleg kimaradt. A buci mérete tökéletesen aránylik a belsőhöz. Sajtból és baconból hiány nincs, egyedül talán egy fel körömnyivel több hagymát is el tudnék benne viselni, hatásvadászabb érzés lenne. Szószokból hiány egyáltalán nincs, ahogy már említettem a szárasságot tökéletesen elhárították a konyhában. A köretek mindkét esetben elegendőek, talán a burgonya kissé laktatóbb, de az életem azért nem tenném rá. Összességében megvan a korrekt négy órás adag, ha az ajándékba kapott dobozos cukorcunamit is ráverem akkor meglesz Ödön a jól lakott óvodás tekintet délutánra.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Egészen meglepődtem mikor keresgéltem, hogy helyileg merre is tanyázik a konyha. Konyha mivel egyelőre csak személyesen átvenni lehet ott a kaját, beülni még nem, bízunk benne, hogy ez azért változik a jövőben. Na, de amiért megleptek az csupán annyi, hogy majdnem a szomszéd utcában vannak szinte karnyújtásnyira. A táv kerek 500 méter amit szerintem gyalogosan is meg lehet tenni 3-4 perc alatt, de ha robogóra pattan a futár akkor nagyjából egy vagy másfél perc, ha sok a részeg gyalogos a járdán. A futár makulátlan és kedves, talán  még erkölcsi bizonyítvány is van nála. A végeredmény 49 perc szóval esélyes, hogy a konyhán volt kis torlódás.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Hurt Lockert menü a legdrágább ami a burger szekcióban fellelhető, pontosan 1650 forintot kóstál és ebben bizony már benne az egyik köret, a négy választható közül. Anno ha jól emlékszem egészen nyitás közeli volt a B.L.T teszt és azt kell mondjam, hogy azóta egészen sokat fejlődtek az Attaboy-os srácok, persze pozitív irányba. Nem mondom, hogy a legolcsóbb burger a városban, de nem is mondanám elszállt horror árúnak a menüt, valahol az “idegeben jó az X” környékére helyezem el. Harmadik teszt talán egy pizzáról lesz vagy éppen egy saláta, valaki éppen a héten ajánlott egyet valamelyik Facebook-os postunknál és ugyebár közeleg a strandszezon le kell faragni a téli bundát!

Pont: 8/10