Select Page

Attaboy! Burger & Pizza – Hurt Locker

Attaboy! Burger & Pizza – Hurt Locker

Az Attaboy már nem ismeretlen, már kétszer is rendeltem tőlük burger az elmúlt évek alatt. Ők azt a vonalat követték, hogy először kizárólag kiszállítva etették a tömeget. Majd közel két év után úgy határoztak, hogy megnyitják éttermüket is, ami történetesen a VII. kerültben lelhető fel a Síp utca elején. Utolsó rendelésem, ami valamikor decemberben volt még, kaptam egy kupont, miszerint ha ellátogatok hozzájuk az étterembe akkor a burger árából 40%-ot elengednek. Ahogy azt kell, ez volt az igazi csáberő és elkezdtem tervezni látogatásom idejét.

A belső nekem bejön, nincsen túlcsicsázva, leginkább visszafogott, de igényesen kialakított elemek alkotják. Főként könyöklőkre számíthatunk, ha a földszinten maradunk, de a galérián már 4 fős asztaloknál is sátrat verhetünk. Az étlap, ahogy láttam megegyezik a neten elérhetővel többnyire. Ital fronton a nagy kérdőjelet az okozza egyedül, hogy miért nincsen sör?

Hurt Locker – dupla cheddar, bacon, fehérhagyma, ketchup, dijoni mustáros tarkabors mártás

Némi felárért kérhetjük az összes burgert menüben is, ami történetesen némi steakburgonyát jelent. Ha valamelyik hozzávalót esetleg kevésnek éreznénk, akkor némi újabb extra összegért kérhetünk akár dupla húst is (“meet”? nemár) vagy éppen teljes kiőrlésű bucit is.

Esztétikai megjelenés: Egészen szerencsétlen helyzetbe hoztam magam mikor vittem az asztalhoz a burgereket. Többes szám mivel sikerült egy független szakértőt elcsábítanom a vizitre. Ő történetesen egy B.L.T-t kért, ami sokkal jobban tetszett, mint amit én kértem. Ennek egyetlen és egyszerű oka, hogy abban van zöldség. A buci nagyon durván megvan szórva szezámmaggal. Erősen ajánlott fogyasztásához egy védőszemüveg, mert ahogy megfogjuk a magok embert és állatot nem kímélve mindent megtüzelnek. A buci felső fele kapta meg a ketchupot és a fehérhagyma jókora hányadát. Ezt követi a keresztben elhelyezett bacon. Ezt követi a dupla dózis sajt, ami ránézésre nem tűnik olyan halálos mennyiségnek. A sor végén a hús, ami egy könnyed hagymaágyon pihen. A hús színe alapján átsült, viszont félbeszelve látszik, hogy a medium elvet követi. A burgonya tálka vagy egyéb hasonló tálca helyett egy salátalevelet kapott, ötletes mi tagadás.

Pont: 8/10

Ízvilág: A köretre én elmernék képzelni egy laza sózást vagy éppen fűszerezést, így önmagában nekem túl natúr. A húspogácsa nagyon zsivány. Közepe lágy rózsaszín és szinte csobog ki belőle a finom szaft. A borsos mártás egy egészen durvát teker a hús nyújtotta élményen. Vadul hasít belénk a bors karakteres íze, így aki nem rajong érte inkább kerülje ezt az összeállítást. A hagyma ezek után egy kicsit kislányos, kicsit lehetne vadabb akár. A bucinál a szezámmag cunami nekem már sok, pedig kifejezetten ellene vagyok alapból a csupasz buciknak. A bacon kellemes ropogós és ezen is visszaköszön a borsos-mustáros ízvilág. A sajt szintén hozza a szintet, de megint hiányolok némi zöldséget, úgy látszik öregszem és csillapodik megállíthatatlanul húsfüggőségem. A burger lelke, azaz a hús nálam nyert, a többin némi finomhangolással sokat lehet hozni.

Pont: 8/10


Mennyiség: A pogácsa 13 dkg, de bevallom ránézésre én többnek gondoltam. A dupla sajt súlyáról nem sikerült megtudnom érdemleges infót, de nálam ez inkább a szimpla adaghoz húz, minthogy a duplához. A két csík bacon tökéletesen elég. A mártásokból nincs hiány és mivel a hús bővelkedik szaftban, nem érezhető egyáltalán száraznak sem a burger. A körettel együtt átlagos mennyiségről beszélhetünk, valahogy itt nem érzem, hogy szétrobbannék miután leporoltam a tálcáról az utolsó falatot is.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nagyon nem látom értelmét, hogy visszaszámoljam az eredeti árból a -40%-om mivel ez nem állandó. A nyitási akció -30% is már a múlté, így a legjobb ha az eredeti árakra fókuszálunk. A burger önmagában 1490 forint, ami teljesen baráti. Köretesítve újabb 260 forintot kell átnyújtanunk a pult felett, ami szintén nem számít egy eget rengető összegnek. Sajnos sör hiányában fröccsel dolgoztam (műanyagpohár kicsit nekem fesztiválszagú), amiből egy 2:1-es fehérboros kiadás 750 forintot jelentett emlékeim szerint. Ismét egy remek bizonyíték az Attaboy arra, hogy helyszínen fogyasztva az ételek finomabbak és nem utolsó sorban szebbek is. Kitudja, a sors mit hoz, de lehet egy hot-dogra visszatérek még idén.

Pont: 8/10

(adunk egy kis segítséget, ha nem ismered mocskosul a VII. kerületet, KLIKK IDE és megmutatjuk merre találod a bistrot!