Select Page

Attaboy Streat Food Bistro – Duó Burgerek

Attaboy Streat Food Bistro – Duó Burgerek

Több ízben volt szerencsém találkozni az Attaboy-al, legelőször 2012 decemberében, amikor még egészen újoncnak számítottak a piacon és kizárólag házhoz szállítva prezentáltak ételt a nagyérdemű elé. Ezután nagyjából másfél évvel később ismét próbálkoztam, majd végül utoljára idén januárban látogattam meg őket, viszont akkor már Bistrojukban rendeltem a pultnál, ami megnyitott a Síp utca 4. alatt.

A nagy nyári szaunázás közepette kaptam egy levelet Tóth Szabolcstól, aki az Attaboy csapatát erősíti, hogy szeretettel meghívna egy laza beszélgetésre, ahol mesélne újításaikról és pár háttérinfót is megosztana, magyarán bemutatná, hogy miként épült fel az Attaboy brand. Viszonylag ritkán vannak ilyen postok, szóval elfogadtam, viszont a pontozógépet, a mikroszkópot és minden kémcsövet otthon hagytam.

paradicsom kerítés

Szabolcs laza és közvetlen figura, akiről kiderült az első pillanatban, hogy nem azzal akarja telenyomni a fejem, hogy éppen a földkerekség legjobb helyén ülök, ahol minden finom és szivárványosan szép, vita pedig nincs! Durrantottunk egy korsó sört és elkezdte mesélni az elejétől az egész Attaboy-storyt. 2012-es év vége fele kezdődött az egész, amikor beszélgetőpartnerem még nem erősítette a csapatot személyével, ő nagyjából fél évvel később csatlakozott. Komoly vendéglátói tudással és tapasztalattal fejében elkezdte az Attaboy vonalat szépen megerősíteni és felpörgetni. Kezdetektől fogva hajtotta, hogy a kiszállítás mellé kell egy üzlet, ahova betérhetnek a vendégek és nagyjából ez 2014 utolsó negyedévére meg is valósult.

Forrás: Csabi konyhája blog!

Ennyit az előéletről, a többi szóljon a burgerekről. Legújabb dobásuk a Duó burgerek nevet kapta, mely annyit takar, hogy bármelyik étlapon szereplő két burgert kérhetjük, de ezek úgymond kicsinyítve vannak. Kifejezetten azokra hangolták ezt a menüt, akik félnek a megszokott összeállításoktól elszakadni, esetleg megkóstolni valami újat. Kétszer 80 grammos húspogácsa és persze az ehhez a mérethez idomuló buci és hozzávalók. Emelt szintű matekérettségi nélkül is kijön, hogy egy átlagos burgernél ez a kettő összeadva, bizony több. Körettel együtt is kérhető, ilyenkor némi felárat kell kipengetni érte. Hagytam magam sodródni az árral és bíztam házigazdám ajánlásában.

MR. PRESIDENT – brie sajt, jégsaláta, aszalt paradicsom, lilahagyma, majonéz

Szerencsére semmifajta szülinapi köszöntést nem mellékelt hozzá Maria Geronazzo, amit nem is bánok. Laza, könnyed burger, akár egy szerethető személlyé formált politikus. A húspogácsa természetesen marha és házi buciban érkezik az egész. Kóstolás után valóban egy könnyed, majonézes burger, amiből az aszalt paradicsom íze jön ki először, de az sem túl hivalkodóan. A húspogácsa nincsen teljesen átsütve, személy szerint én kicsit szaftosabban is el tudnám viselni, de száraznak semmiképpen sem mondanám, vagy rommá sütöttnek.

SPRING BOOM – ementáli, friss guacamole, pico de gallo, jalapeno salsa (nem csípős), jégsaláta

Épp csúszunk ki a nyárból, szóval a tavasz rendesen elmúlt, akkor mégis mit keres egy ilyen fogás az étlapon? Egyszerű, szerették és kedvelték a vendégek, így állandó helyet kapott. Ez már sokkal vadabb, mint Elnök társa, guacamole teljesen felfrissíti az egészet, valóban egy üdítő érzés keletkezik szánkban, mikor ráharapunk. Sokkal harsányabb, pikánsabb mégis megvan benne a harmónia, egyik feltét sem akarja földbe tiporni a másikat, hagy helyet minden, mindenkinek. A húsra ugyan azt a gondolatot tudnám csak vésni, mint pár sorral feljebb, pici szaft és nekem tényleg nagyon tuti.

Balra tavasz, jobbra Elnök úr

Balra tavasz, jobbra Elnök úr

Köretek közül a hagyma igazi bingó, pazarul ropog szánkban. A burgonyához mellékelt BBQ szósz teljesen rabul ejtett, ki kell próbálni! A coleslaw egy salátába borítva érkezik, inkább a Mr. President mellé illik, a tavaszi robbanásban a frissítést a zöld szöszi simán intézi, ide nem feltétlen kell extra saláta. Szerencsém volt frissen debütáló tiramisus desszertjükbe is belekanalazni. Lágy és krémes, több szintre tagolódik, igaz én kisgyerek módjára azonnal összekevertem és úgy lapátoltam befele.

Összességében engem teljesen meggyőzött a duó létjogosultsága, van benne fantázia és így legalább két burgert is kóstolhatunk egyszerre. Nem gyűszűnyi méret a 80 gramm, főleg kétszer, jól laktam vele. Az egészhez kell egy kreatív szakács, akire most ráleltek az Attaboynál nagyon úgy fest. Álruhámat felöltve biztosan vissza fogok térni egyet pontozni ismét, elvégre ez a mi hitvallásunk 🙂 Lényeg, a lényeg így, hogy beláttam kicsit a kulisszák mögé, egy rendkívül szimpatikus csapatot ismerhettem meg, kiknek elsődleges céljuk, hogy minden téren helytálljanak a vendég előtt, legyen az rendelt vagy éppen helyben fogyasztás.

nem kell tőle rettegni, randi kompatibilis

nem kell tőle rettegni, randi kompatibilis

köret#2

Érdemes nyomon követni Facebook oldalukat, mivel hetente rendeznek KVÍZ esteket, amire gyanúsan egyszer mi is benevezünk, a Mit ettem ma csapatát erősítő “éjszakás kolléga” igazi fanatikusnak számít, ha ilyen rendezvényekről van szó.