Select Page

Attaboy Streat Food Bistro – Magyaros pizza

Attaboy Streat Food Bistro – Magyaros pizza

Nem is olyan rég jártam utoljára az Attaboy csapatánál, de akkor kissé rendhagyó módon történt látogatásom. Nyár vége óta gondolkoztam rajta, hogy mégiscsak követni kellene alapelvünket (ne tudják, hogy jövök) így gondoltam egyet és elkezdtem nézni étlapjukat. Első körben libás teszt burgereik kelletették fel a figyelmem, de mire rávettem volna magam a túrára, addigra kiírták, hogy elfogytak és majd csak az éles üzemben lesznek újra elérhetőek, így jártam.

Az étlap maradt, meg én is a seggemen, azaz egy jó házhoz szállítás megint. Mivel ők alapból ezzel kezdték karrierjüket, nagyon nem féltem. Pizzával kezdtem el cukkolni a gyomromat és abból is egy igazi magyaros kiadásra ugrottam rá.

Magyaros pizza – házi pizzaszósz, lila hagyma, szalámi, csípős zöldpaprika, füstölt kolbász, mozzarella sajt

Örökzöld magyaros feltétrecept megvan, különösebb vadulást nem eszközöltek rajta a konyhában. Abban az esetben, ha nem éreznénk teljesnek az alapreceptet, válogathatunk rá extra feltétet, de ez nálam nem opció. Marad minden, ahogy azt Attáék megálmodták.

Esztétikai megjelenés: Doboz sajátjuk, itt nincsen George Clooney, csakis a saját logójuk pár adattal kiegészítve. Felnyitás után egészen meglepődtem. Korrekt látvány fogadott, ez bizony étteremben, helyszínen is könnyedén megállná helyét. Hozzátartozik, hogy talán pizzát szállítani még a legbiztonságosabb, már ami az esetleges látványcsorbulást illeti. Ritkán találkozok ilyen szabályos kerek pizzával, sőt még szélei is szinte mérnöki pontossággal lettek kialakítva. A tészta a magyaros viszonylatban elterjedt normál alatt van, de olaszosnak még talán nem nevezném, de közel áll hozzá. A feltétek kapták a főszerepet, a sajt ment alulra a többi pedig rá. A szalámi és kolbász párosa igazán csábító tud lenni, ahogy helyenként egymás hátán vannak. A paprika szuper zöld, könnyedén töri meg a pirosas-vöröses színvilágot a pizzán. Hagyma is van szépen, meglátjuk mennyire karakteres. Összességében igazán szép, házhoz álmodva ez pazar!

Pont: 10/10

Ízvilág: A tészta nagyon rendben van, szélei kellemesen ropognak, de kicsit sem kelt száraz hatást szánkban. Egy fél csipettel talán több sót is elbírna, de lehet csak én vagyok mostanában fokozottan romantikus állapotban és azért hiányolom a sót picit. A szósz lágy paradicsomos ízzel ügyködik. A sajt összeolvadt, amivel jókat tudunk harcolni, ízre hozza az elvártat, de nem kiemelkedő. A kolbászból egy pici zsiradék kisült, így ha esküvői ruhában állnánk neki a pizzának, akkor picit figyeljünk rá. A szalámival együtt nem csak látványra, de ízre is nagyon jól viselkednek, a kolbászból a füstösség picit valóban kivehető. A zöldségeknél a hagyma teljesen randi-barát, nem kell tőle tartanunk ez nem az a fajta, amitől fél napig vegyi fegyverként közlekednénk az utcán járva. A paprika viszont meglepett. Mexikói ételeknél tapasztalt erősséget megalázva csíp belénk, ez bizony rendesen bekapcsolja a belső kazánt.

Pont: 9/10


Mennyiség: Egy kevéskével az átlagosnak tekinthető 32-es méret alatt dolgoznak, az Attaboy pizzák 30 centis kiadásban vannak jelen. A matek érettségi már rég volt, szóval nem mászok bele a számolgatásba, hogy ez mekkora eltérést jelent. A dobozba egészen biztos, hogy nem nagyon férne bele nagyobb kiadás, mert ez faltól-falig kitölti egyenletesen. A feltétek mennyiségével semmi probléma, kapunk mindenből bőségesen. Nincsen olyan gond, hogy a pizza egy 1-2 centis széllel nyit, ez rendesen meg van pakolva. A tészta már fentebb ki lett vesézve, ez is helyén van. Összességében egy átlagos felnőtt pár óráig gond nélkül elvan vele, de egy darabbal ne várjunk azért focimeccsre vendégeket.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A főváros sajátos közlekedési rendszerének köszönhetően a futár, ha betartja a szabályokat 2,3 kilométert utazik, de ha kicsit “eltekint” a tábláktól, akkor nagyjából 1 kilométernyi út az etap hossza. Átlagos kiszállítási idejük a statisztikák alapján 49 perc, de a Netpincér vadul villogtatta rendelés alatt, hogy 60 perc késés várható. Különösebben nem rohantam sehova, így belementem és elfogadtam. Ennek ellenére a kaputelefon 53 perccel rendelés után csörrent is, ami így csak 4 perc átlagtól való eltérést jelent. A futár már előre  kérdezte melyik lépcsőház, gyanúsan nem először járt itt a házban.

Pont: 7/10

Ár/érték: Kifejezetten meggyőzött a pizza, de ahogy elnéztem a visszajelzéseket, nem csak én jártam így. 25 vélemény érkezett rá, melyek közül egy sem adta 100% alá, dicséretes eredmény. Finom, csípős és jó. Leginkább így tudnám jellemezni, pár nüansznyi módosítást tudnék csak ráerőszakolni. Az árcetli 1550 forint, ami nem teszi a legolcsóbb pizzává, amit a városban találhatunk, de ahogy a mondás tartja, a minőséget meg kell fizet. Személy szerint egy jobb pizzáért simán áldozok 2-300 forint felárat, nem szabad az ízélményt veszni hagyni, ha csak arra mennénk, hogy tele legyünk, akkor rágcsálhatnánk száraz kenyeret is. A libás burgerekről pedig nem mondtam le végleg, ha sikerül összehozni, akkor meglátogatom őket és az egyiket tesztelem!

Pont: 9/10