Select Page

Avanti – Roston csirkemell rizibizivel, négysajtmártással

Avanti – Roston csirkemell rizibizivel, négysajtmártással

Vannak helyek, ahonnan nem tudom pontosan megmondani miért, de viszonylag gyakran rendelünk. Talán az elsődleges ok, az eddig tapasztalt minőség, vagy csak várjuk, hogy mikor küldenek olyan ételt, amiről kénytelenek leszünk rosszat írni. Valójában nem vezérelnek minket ilyen összetett gondolatok, igyekszünk mindig valami újat mutatni.

Ha valahonnan már egy éve nem rendeltünk, az már nálam félig új. Tavaly augusztus végén gondoltam előre, jött is egy fogás az Avanti konyhájából, amire már nem igazán emlékszem, de a pontok alapján megér egy második fordulót.  A tejszínes gombás csirke után, ismét egy csirkés fogás, de most szimpla sajtmártással megbolondítva.

Esztétika,megjelenés: Tehát a csirkemell natúr és rostlapon sütötték készre. A hús szelet nem olyan vastag, mintha magamnak sütöttem volna, de szerencsémre nem is papír vékonyra szelték. A köret rizibizi, azaz zöldborsóval dúsított rizs. Ami tuti, hogy nem sok olyan zöldség van, ami olyan esztétikussá tudja varázsolni a natúr rizst, mint a zöldborsó. Ahogy a képeken látható példa is mutatja, gusztán néz ki, főleg így, a hússal a tetején. A fogásban a csavar a négysajtmártás, ami első ránézésre sajnos egy rántásra emlékeztet. Az állaga fura, a színe pedig inkább egy koszos falra emlékeztet, mint bármilyen sajtcsodára. Az összképen sokat ront a mártás, a másik dobozba rejtett cuccok viszont mutatósak.

Pont:7/10

Ízvilág: Azt hiszem ezen a csodás napsütéses délutánon inkább a fekete levessel kezem. A sajtszósz nem csak kinézetre, de ízre sem győzött meg arról, hogy a korábban tapasztalt szintet megüti. Lehet, hogy négyféle sajtból készítették, de nem nagyon jöttem rá, nem hogy négyre még csak egyre sem. Ami talán szerencsés, hogy liszt ízt nem éreztem benne, így szerencsére a rántáshoz csak külsőre hasonlított. Rátérve a fogás fontosabb és ízesebb részére, a roston csirkénél a fűszerezést és a sütési időt is eltalálták. A köretként kínált rizibizi a sósabban étkezőknek kicsit íztelen lehet, de én nem sóztam, nekem úgy ahogy volt megfelelt. A húsból kifolyó szaft adott némi extra ízt a rizsnek, így azt a remek sajtmártás én inkább mellőztem.
Pont:7/10

Mennyiség: A mennyiség tekintetében inkább nem is veszem számításba, az amúgy bőségesen kínált szószt. A csirkemell egy nagy tenyérnyi és ahogy már jeleztem vékonynak sem mondható. A mellé kínált köret bőséges és van benne elegendő borsó is. Ez így egy ebédre megteszi, némi friss saláta azért elfért volna mellette a sajtszósz helyett.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Amit kicsit elrontottam, az az volt, hogy már éhesen rendeltem meg az ételt és az éttermet a korábbi írásom alapján választottam. Nem is lett volna ezzel semmi gond, ha végigolvasom, amit írtam egy évvel ezelőtt, mert akkor tudtam volna, hogy nem lesz nálam 45 perc alatt az étel. Ez a dolog nem változott sajnos 1 óra és 8 perc várakozás után kaptam meg a csirkét.

Pont:5/10

Ár/érték: Az ár most is fontos szempont, bár ennyi várakozás után éhesen lehet, hogy 2000 forintért is átvettem volna az ételt. Persze nem ennyibe került, a komplett fogás 1350 forintomba fájt. A csirkéért és a köretért megérte, viszont a szósz bizony felejtős. Ha esetleg Ti is kipróbáljátok és nektek bejön a négysajtmártás, írjátok meg nekünk ,

Pont:7/10