Select Page

Azteca City American Mexican Grill – Hot hot hot burger

Azteca City American Mexican Grill – Hot hot hot burger

Ismét új hónapba léptünk, egy lépéssel közelebb a nyári fiesta. A lényeg mégis a hétfőn van, ez bizony azt jelenti, hogy ismét hamburgert kell tesztelni. Egyik kollégám ajánlotta a mai áldozat éttermet, melyet történetesen Azteca City American Mexican Grill-nek neveznek. Az elmúlt egy hónapban volt már mexikói étel teszt, de annyira nem sok, hogy el kelljen kerülnöm most ezt a vonalat, igaz a hamburger rohadtul nem mexikói kaja, szóval édes mindegy.

Összesen rengeteg fajta burgert találunk az étlapon, ezek közül több darab csirke/pulyka alapú, amiket most nemes egyszerűséggel passzolok, maradok a marhahúsnál. A maradék 10-15 darab között megtalálja mindenki a saját favoritját, számomra egyértelműen a Hot hot hot burger lett a választott. A leírás alapján a feltétek így festeneke: nagyon csípős, rostlapon sült marhahúspogácsa, chipotle, serrano, jalapeno, BBQ, bacon és friss vegyes saláta. A chipotle valójában jalapeno paprika melyet fafüstön szárítottak, a serrano pedig talán Mexikói legnépszerűbb csípős paprikája.

Esztétikai megjelenés: Fehér kedvenc dobozom annyival egészül most ki, hogy rendelésem adatai egy matricára rá vannak nyomtatva, így egyből látszik több tételes rendelés esetén, hogy melyik hova tartozik. A doboz felpattintása után még egy alufólia réteget is le kell hámoznunk, de így garantáltan nem hűl ki szállítás során, legyen akár odakint 30 fok pluszban. Egy alaposan szezámmaggal megszórt zsemlét találunk a több réteg csomagolás alatt, színre kicsit világosabb mint az átlag zsemlék, szerencsére nem gigaédesbuci. Fedelét leemelve a lényeg elénk tárul, ami most nem a hús hanem a sokfajta paprika, amitől “hot hot hot” lett a burger. Jutott a húsra is pár csík, de a lényeg a zsemle tetejénél látszik, alaposan meg van pakolva, tényleg adtak az érzésnek. A hús körülbelül 10-15 dkg közé saccolandó, jól átsült ránézésre. A hús alatt egy salátaágy lapul, kicsit a szállítástól összenyomódott és inkább csak a szélei kandikálnak kifele.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle szerintem kimondottan jóféle, jó vastagon megszórt szezámmag rétege, végig kellemes ízzel kísér. Pár falat után egy egyenletes csípős íz lesz úrrá, de azt a kimondottan “hot hot hot” érzést még nem váltja ki belőlem, finoman, kellemesen csíp. A hús egy hajszállal jobban is átsülhetett volna, de így sincsen vele igazán probléma. A feltétekből hiányzik a mustár, viszont valamilyen úton-módon mégis került bele, igaz csak egy egészen apró területen érezni, lehet csak a konyhában valahogy rákenődött. A bacon ízre biztosan jó, azaz jó lenne, de sajnos kimaradt belőle, átvizsgáltam az egész burgert, de sajnos kimaradt. A saláta átlagos, én egy paradicsomkarikát legalább hiányolok a zöldség frontról. A “leégahajamadjatokvizet” érzés nem jött el, kicsit talán hatásvadász a “hot hot hot” jelző ehhez a burgerhez.

Pont: 6/10

Mennyiség: Az első ami mindenkinek feltűnik, hogy nincsen alapból hozzá semmilyen köret, néha azok mentik pedig meg az ételt a mennyiség vizsga előtt. Arányaiban tekintve egész korrekt, ha nagyon kötekedni akarok akkor talán a hússal lehetne picit, egy pár dekával combosabb pogácsát is elbírna egy ekkora zsemle szerintem. Csípősséget előidéző feltétekkel mennyiségre nincsen semmi baj, tényleg sok került bele, ezeknél inkább az erejük picit kevéske. A saláta pont annyi amennyi kell, egy fokkal sem több. Az egészet benyomva úgy érzem egy közepes három órás adag a hamburger, ha rendelünk mellé némi köretet akkor ez simán felkúszhat az ideális négy órás mennyiségre.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Nem a legcsalogatóbb adatokkal bír a rendelést visszaigazoló e-mail, egy barátságtalan 70 percet mutat, melyre még egy kis fűszerként rákerült egy 200 Forintos plusz kiszállítási díj is. A valóság tényleg ilyen kegyetlen, mivel a megadott várható időre ráfejelt az étterem egy grátisz 15-öt, azaz kis matek után megvan, hogy 85 perc lett a végeredmény. Szűk másfél óra alatt már majdnem egy tehenet fel lehetne nevelni, amiből lesz a pogácsa, ez tényleg sok idő és még fizetünk is érte pluszba, bang! Végső elkeseredésemben megnéztem, hogy mekkora a köztes táv és csupán 2.7 kilométer az eredmény, ami még inkább elkeserítőbbé teszi a helyzetet.

Pont: 3/10

Ár/érték: Maga a hamburger nem mondható drágának, mivel ez így 1090 Forint amiből manapság egyre nehezebben találunk rendesebb nem mirelit hamburgert. A 200 Forintos szállítási felér továbbra is rejtély, egy szinte belvárosi étterem és nem Rákosrettentőre kéretem a kiszállítást, netán a dobozra lenne ennyi a plusz? – Kétlem. Köret mindenképpen ajánlott hozzá, úgy lesz igazán teljes a kép és adagra is biztosan jobban fog muzsikálni vele a történet. Ne verjen át senkit a hamburger neve, nem fog sírva fakadni a paprikák erejétől, tüzessége ennyire talán csak úgy jöhet ki ha tíz percig mikrozzuk. Második esély lesz valamikor egyszer, nem tudom lehet én vagyok a béna, de lehet, hogy csak házhoz szállítással működnek? (piros pont, a minőségi szórólapért)

Pont: 6/10