Select Page

Babilon Ételbár – Csülkös, babos tortilla

Babilon Ételbár – Csülkös, babos tortilla

Ismét egy melós szerda, amihez hozzátartozik ez a gatyarohasztó hőség, így garantált a rendelés, nem kockáztatom meg, hogy beleolvadok az aszfaltba. Már sokszor sírt a szám, hogy elfogytak az éttermek melyek ide szállítanak, azaz a XI. kerület ezen részére. Hosszas böngészés után végül megszületett az eredmény, egy már tesztelt étterem, de az már több, mint egy éve volt, így eljött a második esély ideje.

Az étlap bőséges és logikusan szétbontott, van lehetőség ZÓNA (csak szerintem hülye elnevezés?) adagok rendelésére is, ez szerintem jó húzás, főleg azoknak akik csak egy könnyed ebédre vágynak. Rengeteg versenyző lebegett sokáig a szemem előtt, de végül egy egészen egyszerű lett a befutó. Csülkös, babos torilla és ebből pontosan két darab, azaz ennyit tartalmaz egy adag. A leírás még megemlíti, hogy kapok mellé salsa szószt, ami reményeim szerint csípni fog. Multinacionális a mai ebéd, a tortilla nem éppen magyaros étek alapja, de a csülök viszont idehaza a befutó, meglátjuk mire jó a koprodukció.

Esztétikai megjelenés: Imádott dobozom ismét megjelent, amit felnyitva meglátjuk a két tortillát. Nincsenek olyan szorosra tekerve, mint amiket az ezeréves rutinnal bíró gyrososok csinálnak, de azért nem vészes a helyzet. Az aljuk alufóliával van betekerve, így látszik, hogy kézzel kell ezt is burkolni, semmi kés-villa gyökérkedés nem kell. Alap esetben nem sok látszik a feltétekből, de ha veszitek a bátorságot, hogy szétnyissátok az egyiket ahogy én tettem, akkor minden alaposan megvizsgálható. Egy nagyobb salátalevélbe van csavarva a töltelék, ami darált csülök, bab és kukorica hármasából áll össze. Ezt tekerik be tortillával és kész is a mutatvány, nem egy agysebészet elkészíteni, és nem is a legdekoratívabb ételek közé tartozik, de jó.

Pont: 8/10

Ízvilág: Első pár falat az csak tésztából áll, ízre olyan amilyen, sok zsuga nincsen benne. A saláta friss, bár picit megázott az olajtól és a kisült zsiradéktól, de ez a töltelékből származik. A töltelék nem éppen felel meg, fitness hősünk Update elvárásainak, igazi kalória bomba, ebben van ám csak a szeretet. A hármasból összeálló massza, kicsit hasonlít a chilis babra, így magában annak is egészen jó lenne. Ízre nincsen baj semmivel, egyedül a salsát hiányolom, egyáltalán az benne volt? Vagy külön kellett volna kapjak, de elmaradt? Nekem tökéletesen megfelel, ízletes és laktató, pont jó mára.

Pont: 9/10

Mennyiség: Ha képzeletben mindenki maga elé varázsol egy átlagos utcai tekert gyrost, akkor körülbelül egy darab egy olyannal teljesen egyenértékű, tehát ha valaki egy olyannal elvan ebédre, akkor ennyitől totálisan csurig lesz, vagy megosztja valakivel a másikat, de talán ahhoz igazán kákabélűnek kell lenni. Arányait nézve, toronymagasan vezet a hús, tényleg bőven került bele, baból pár szem, kukoricából egy kicsivel több jutott. A tortilla lehetne picit vastagabb, így szegény esetlen és tartása is nulla. Az egészet benyomva elérhetjük a jól lakott óvodás effektet, ezt megfejeljük 35 fokkal akkor aztán garantált a nyögés. Erős négy órára saccolom, gond nem lesz vele egy darabig az tuti, laktató nehéz kaja.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Flancoltam, szóval pontosan délre rendeltem be a kaját, amit az étterem úgy értelmezett, hogy fél egyet jelent, tehát 30 perc plusszal áldottak meg. Bő egy órával dél előtt adtam le a rendelést, így talán hagytam elegendő időt arra, hogy sikerüljön. A futár jó fej meg minden, igaz van 100 forintnyi díja is, szóval legyen is kedves. Nem tudom, hogy ha 40 perccel dél előtt adtam volna le a rendelést, akkor is így kaptam volna-e meg, ez talán örök rejtély marad. Véleményem szerint nem a legjobb teljesítmény, igaz déli csúcs meg minden, de volt akiknek már sikerült ezt feladatot jobban abszolválni.

Pont: 5/10

Ár/érték: A pár csülkös tortilla 1390, amire rájön a 100 forint szállítási ktg. így laza matek után kijön a 1490. Ez nagyjából olyan mintha az utcán kérnénk kettő gyrost valamelyik pultnál. Egy főre talán picit drága, de két részre osztva meg már szinte olcsó is. Nem bántam meg egyáltalán, akik szeretik a csülkös dolgokat, azoknak ajánlott. Minden kalóriára odafigyelő gyógyegerek meg inkább kerüljék el jó messzire. A múltkori hambi után ez a fogás sokkal jobban vizsgázott a szememben, jó volt!

Pont: 8/10