Select Page

Babilon Ételbár – Milánói sertésborda

Babilon Ételbár – Milánói sertésborda

Új év, új célok új remények, aztán jön is az első munkanap és érzi is az ember, hogy van olyan dolog, ami nem változik. Dolgozni még mindig nem valami klassz dolog, de szerencsére az ebédidő még mindig a miénk, amikor is a munkát kicsit félretéve kalandozhatunk az ízek világában. Ha valaki elszánt és az újévet átgondoltabb étkezéssel szeretné igazi kihívássá változtatni, akkor a most következő sorokat fogja fel úgy, mintha csak valami mese lenne arról, ami nem jó.

Nekem is tervben van, hogy kimaradnak a hétköznapi kicsapongások és a most következő Milánói sertésbordához hasonló fogásokat szigorúan vasárnapra korlátozom. A módszer beválhat, és mivel aki minket olvas, vélhetően nem profi testépítő, bármikor tarthat vidám vasárnapot és magába gyömöszölhet némi tésztát, sertéshússal. Új helyen emelgetem a lapátot, így új helyről érkezett az ebédem, méghozzá a Babilon Ételbárból.

Esztétikai megjelenés: A Milánói sertésborda, fagyis dobozban érkezett, méghozzá úgy, hogy a két szelet husival gondosan letakarták a tésztát. Megragadtam egy tányért, hogy kicsit látványosabbá váljon a fogás, így a tésztáról is sikerült lőni pár részletgazdagabb képet. A hússzeleteket szép barnára sütötték, majd sajttal szórták, ami annak rendje és módja szerint ráolvadt ezzel ínycsiklandozó kinézetet kölcsönözve a vaskos hússzeleteknek. A tészta szép piros és jó szaftos. Szerencsénkre e a szafton kívül méretes sonka és gomba darabokat is találunk és a felhasznál fűszerek is tovább színezik a képet. A fehér tányéron jól mutat a fogás, még így is, hogy a dobozformát, azért megtartotta.

Pont: 7/10

Ízvilág: A helyzet az, hogy a rántott hús a gyengém, ha a pizzát nem számítjuk, akkor ez az az étel, amin szerintem hetekig simán ellennék. Természetesen, nem mindegy, hogy milyen, de a képeken látható hússzeletek, abba a kategóriába tartoznak, amiket nap, mint nap tudnék enni. A vastagság tökéletes, nem vékonyak a hússzeletek és sütés közben egyáltalán nem száradt ki a hús. A fűszerezés is rendben van, és vannak pontok, ahol még kicsit ropog is a bunda. Na de nem magányosak a husik, így nézzük a tésztát. A milánói szósz ízesítése teljesen rendben van, az édeskés fajtából származik. A gomba megpuhult, a gyenge pont a sonka. Sajnos, nem a legjobb minőségű gépsonka került a szószba, ez egy kicsit ront az összképen. Ami szerencsés, hogy a szósz erőteljes íze és a remek rántott hús dominál, így a végeredmény nálam az, hogy ez bizony teljesen rendben van. Némi hiányérzet, azért maradt bennem, mert a sajt mennyisége, nem az én ízlésem szerint alakult.

Pont: 7/10


Mennyiség: A doboz kiürítése után, arra lettem figyelmes, hogy a méretes tányért  kellőképpen kitöltötte a hús és a tészta. A másik, ami szintén szimpatikus volt, hogy a húsból és tésztából szinte ugyanannyi került a dobozba. Ez nem azt jelenti, hogy két szál tészta és két szelet hús, inkább azt, hogy pont annyi tészta, amennyit kényelmesen elfalatozgat az ember, még elpusztítja a hússzeleteket. Szépen belapátoltam, az utolsó falatig és, hogy őszinte legyek, csak azért tudtam volna belőle még enni, mert ízlett. Normál étvágyhoz, ez az adag, több mint ideális.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Nagyjából 3- 3,5 kilométeres távolságot kellett megtennie a futárnak az ételemmel.  Ez nem sok, és ehhez képest az 1 óra 19 perces szállítási idő nem túl fényes. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy másik 5 fogást is rendeltem a sajátom mellé, így ha mindent frissen készítettek, akkor gyanús, hogy több mint 20 perc ebből arra ment el, hogy minden dobozba kerüljön. Ha levonjuk ezt, akkor is egy óra, így örvendezni még így sem tudok, de a meleg és ízletes fogások, az egész csapatot kárpótolták.

Pont: 5/10

Ár/érték: Íz és mennyiség is rendben, sokszor ez az jelenti, hogy az ár nem a legkedvezőbb lesz. Ebben az esetben is erről van szó, bár az 1690 forintos ár a minőséget figyelembe véve, nem is vészes. Többször rendeltem már 1400 forint körüli áron tésztát, ami csak egy két csirkekockát vagy némi bacont látott és ha ezekhez viszonyítjuk, akkor még azt is mondhatom, hogy jó vételt csináltam. Az árazásuk nem a legbarátibb, de ha jót akartok enni és türelmes napotok van, akkor nyugodt szívvel merem ajánlani a Babilon Ételbár fogásait.

Pont: 6/10