Select Page

Bacon Express

Szerző: | 2017. jan. 21. | nemteszt

Az az ember, akinek van szép, ropogós, pirított baconje, az bizony egyből sokkal szimpatikusabb. Lehet persze egyszerű serpenyőben is pirítani, de ott összeugrik és saját zsiradékában sül ki, ami nem feltétlen a legtökéletesebb és a legfinomabb elkészítési módja. Egyes országok kultúrájában fontos szerepet játszik a bacon, így teljesen jogos, hogy van külön bacon pirító masina a piacon.

Bacon Express a kütyü neve, ami közel tökéletes bacont pirít nekünk pillanatok alatt. Használata egészen egyszerű, kinyitás után, hat hagyományosan szeletelt bacont ráterítünk a felhevült, ívelt “rostlapra”. Ezután alig egy percig kell még kihúznunk türelemmel és kész is lesz a friss, ropogós nassolni való.

csodálatos

Nincsen szükség sütés közben hozzányúlni a szeletekhez, minden magától történik. A masina oldalán található szabályzóval állíthatjuk a hőfokot, ami leginkább annak függvényében módosítandó, hogy milyen vastag szeleteket terítettünk bele. Ezután bezárjuk és várjuk a megváltó jelzést, ami a sütés befejeztét jelenti.

A baconból kisült zsiradék a gravitáció hathatós segítségével a gép aljában lévő gyűjtőtálcába csepeg, így bacon szeletein egészségesebbek is lesznek, mint azok melyek saját levükben sülnek ki. A tálca egy mozdulattal kihúzhat és egy másikkal letakarítható. Körülbelül 40-42$ lesz az ára, ami átszámítva 11-12 ezer jó magyar forintot jelent jelenleg. Ennyiért cserébe lesz egy csodatevő masinánk, ami ráncmentes és extra ropogós bacont gyárt a konyhánkban.