Select Page

Bajor Söröző – Hamburger

Bajor Söröző – Hamburger

Elég sokszor jártam már a Bajor Söröző könyékén, de sosem tudtam elképzelni, hogy árulnak burgert is. Kívülről számomra tipikusan az a hely ahol reggel 6-kor sokan csavarják a feles kommersz kifli kupakját és nagy nehezen megindítják a napot. Eljött hát a nagy nap mikor két igazi úriemberrel kiegészülve eléggé másnaposan nekivágtunk a sörözőnek, így talán jobban beleillünk a képbe egy borongós és esős vasárnap délután.

Az utcán kint lévő táblán már rajta az info miszerint van burger, így azért jó vak voltam ha eddig ez nem tűnt fel. Belépve meglepett, hogy már többen is burgerrel tömik a fejüket és alig látok pár igazi ősbútort aki csak azért megy be, hogy meglegyen a napi fröcsi vagy sör adagja. Első lépésnek egy jóféle kézműves sört kellett rendelni, mégiscsak a gyógysör a tuti megoldás a macskajajra. A burgert három különböző méretű pogácsával lehet kérni  17-25-34 dkg-os adagokban. A körülmények miatt maximum a középső jöhetett szóba. Kiegészítésként 3 különböző feltétet lehet még kérni amik egészen pontosan a bacont, jalapenot és tojást jelentenek.

A tábla alján egy figyelmeztetés miszerint elkészítése időigényes ezért legyünk türelemmel amíg elkészül!

Esztétikai megjelenés: Megdöbbentem. Nem hittem volna, hogy ilyen frankó és hangulatos tálalást rittyentenek, kifejezetten illik a kocsma világához. Egy fa vágódeszkán érkezik minden, balra a szezámos bucival szerelt burger egy méretes nyárssal átdöfve. A köret egy zománcozott retro bögrében kapott helyet, nagyon laza. A kettő között az evőeszköz, szóval nyomhatjuk késsel-villával, hogy teljesen úri köcsögnek nézzenek minket a “mesterek”. A húspogácsa szép méretes és jó lazára formálták, látszik rajta, hogy omlós lesz. A pogácsán a feláras bacon szeletek nyújtóznak melyeket korrekt réteg vegyes zöldség fed le. A szósz a zöldben ül meg, sajnos egészen jelképes mennyiség jutott bele így nehéz pontosan elemezni. A szomszédban megcsodálhatjuk a Szabó Ervin könyvtárat, igazi építészeit remekmű.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci könnyed, egy ici-pici pirítást elbírt volna a belső fele. A hús tényleg nagyon omlós mivel ha már durvábban ránézünk letörik belőle egy kisebb darab. Alaposan átsült és kapott rendesen a borsból is, ez egyértelműen érződik rajta. A szósz inkább majonézes, de tényleg az a pár csepp ami belekerült sokat nem nyújt. A zöldségek nem hazudtolják meg magukat, a kötelező elvárt szintet remekül hozzák. A bacon picit sós íze átjártja az egészet falatozás közben, igazán kellemes összhang alakul ki vele. A jalapeno nagyon halovány, sajnos alig érzem, hogy csípne. A köret jó ropogós és alapból sózott, egy jó mártogatós még elférne, de ez már nagyon a maximalizmus. Összességében a hely hangulatát tökéletesen meghazudtoló produktummal várja a nagyérdeműt a söröző. A sör másnaposan is jól csúszik.

Pont: 8/10

Mennyiség: Az a pár korty tömény ami átutazott a szervezetemen eléggé blokkolni tudja a bendőm, sokszor kibírom egy marék morzsával is másnaposan, így talán nem ez lesz a legpontosabb mérlegelés életem során. A húspogácsa egészen vastag, igaz nincs is agyondöngölve így talán csalóka lehet picit. A buci mérete tökéletesen passzol, korrekt adag. A szószból legalább kétszer ennyi kellene bele, mert így ez soványka. Baconból nem kell több, ennyi pont eléggé megsósítja az összképet. A köret jó pár hasábot jelent, remekül egészíti ki a burgert. Az egész legalább 5 órára elég, de nekem ma ez a mérce nagyon elhangolódott.

Pont: 9/10

Ár/érték: A negyedkilós hússal szerelt alapára 1500 forint amire jött még 150-150 forintnyi felár ami a bacont és a jalapenot jelenti. A városban blog tesztje után a feltétek ára hirtelen 50%-os emelkedésen mentek keresztül, de így sem mondhatni vészesnek őket. A vége így 1800 amire ha ráborítunk egy korsó sört akkor közeledünk kb 2400-hoz. Lehet fel kéne adni az előítéleteket a kicsit kétséges kinézetű helyekkel szemben mivel ez is egy remek ellenpélda. Aki a Móricz fele jár nyugodtan támadja be a Bajor Sörözőt kellemes meglepetésben lesz része!

Pont: 7/10