Select Page

Bajor söröző – házi hamburger reloaded

Szerző: | 2016. aug. 16. | Burger

Az utolsó látogatásom a Bajor sörözőben olyannyira jól sikerült, hogy megszületett az igény a hasam részéről, hogy ezt biza meg kell ismételni. De ezúttal persze csavartam egyet a dolgon és rögtön a leggigantikusabb példánnyal mértem össze az erőmet. Egy jó ideje játszottam már a gondolattal, hogy milyen lehet egy ekkora burger.

Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy én még nem éreztem volna készen egymagam erre a nemes feladatra, hogy megbírkózzak egy 51dkg-os marhahúspogácsával vadított burgerrel, ezért biztos, ami sicher alapon kétfelé lett hasítva a szörny, és úgy lett bepuszilva. Egyedül aligha ment volna.

Lassan kinövi a deszkát

Lassan kinövi a deszkát

Házi hamburger – szezámos buci, 51dkg-os marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, saláta, paradicsom, házi szósz

Az összetevők nem változtak, dehát minek is kellene ugye egy jól bevált recepten változtatni. Mindössze annyi történt, hogy mindenből egy kicsit sokkal több lett. Miután sikeresen megbeszéltük, hogy akkor milyen étel is kerül elfogyasztásra, azon kezdtem morfondírozni, hogy vajon melyik tengely mentén kezd majd el nőni a husi. Magasodni fog, széltében terjeszkedni vagy hogyan. Aztán amikor megérkezett a már jól ismert fa vágódeszkán, egy akkora húspogácsa figyelt ki a buciból, hogy még Nagy Lajos is elismerően csettintett volna.

Bestia

Bestia

Várakozás közben megnyugtattak, hogy ne aggódjunk, nincsen elfelejtve, csakhát ugye ennek a húsnak picit több idő kell. De még mielőtt kivégeztem volna teljesen az üveg tonikomat, már fel is bukkant. A bögre krumplival ketten be is töltötték az egész fadarabot. A krumplik szép aranybarnán figyeltek kifelé a kis köcsögből, miközben a burger méltóságteljesen, megszezámozva pöffeszkedett mellette. Egészen szexi látványt nyújtott ez a kettős így.

Metszet

Metszet

Ízre sok minden újdonságot nem fedeztem fel szerencsére. A hús továbbra is nagyon finom volt, ezúttal talán egy gondolattal tovább volt a szoliban, mint elsőre de még így is remek volt ízre. Valamint mintha picit jobban morzsálódott volna, dehát ezt be lehet tudni a nem szokványos méretnek úgy voltam vele. Az élményből semmit nem vont le. A másik, ami továbbra is zseniális az a házi szósz. Ez a kettő együtt simán elviszi az egész show-t. A többi hozzávaló, nyilván fontos, de csak másodhegedűs. Volt mellette még krumpli is ugye, hogy ne pusztán nettó marhát tudjon enni az ember.

Nagy. Nagyon nagy

Nagy. Nagyon nagy

Méretileg, ami elmondható, hogy simán kifektet két embert egy ekkora menü. Belegondolni sem tudok, hogyha ezt egyedül kellett volna eltüntetni meddig ülhettem volna fölötte. A pincér megjegyezte, hogy azért pár naponta betéved egy-egy extrém versenyző, aki egymaga elpusztítja az adagot. Feltételezem olyanok, akik épp most szöktek meg valamilyen hadifogoly táborból, ahol hetekig éheztették őket. Máshogy lehetetlen.

Mindez nevetségesen kedvező áron, mindössze 2600 forintért kapható.

Aki érzi magában az erőt, érdemes kipróbálnia ezt a burger szörnyet, mert remek élmény. Továbbá a nap hátralévő részében, azon sem kell sokat agyalni, hogy mit egyen az ember. Maximum az okozhat gondot, hogy milyen sörrel locsoljuk le a marhát.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték