Select Page

Bajor Söröző – Házi hamburger

Szerző: | 2016. ápr. 11. | Burger

Úgy alakult a csillagállás, hogy hosszú idő után újra hamburger teszttel jelentkezem. Már sokszpor próbálkoztam az itteni táplálkozással, de pechemre mindig akkor mentem, amikor csurig volt a hely. Ezúttal azonban rám mosolygott a szerencse.

Többször is jártam már korábban itt, általában azonban mindig a folyékony táplálékra koncentráltam, de néha azért csak becsúszott egy-egy házi hamburger. Viszont egyszer sem volt nálam fényképezőgép, ezért nem tudtam idáig megosztani a nagyérdeművel, hogy miféle táplálékhoz lehet itt hozzájutni. Hát lássuk!

Házi hamburger – szezámos buci, 25 dkg-os marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, saláta, paradicsom, házi szósz

Az alap hamburger a fenti hozzávalókat tartalmazza a bacön kivételével. Én viszont hallgattam az ősi amerikai mondásra, miszerint bacönnel még a bacön is jobb, úgyhogy rendeltem bele extraként. Egyébként már a plusz feltétek előtt, komoly döntésre kényszerítik az embert, ugyanis itt kell határozni arról, hogy mekkora legyen a marhahúspogácsa. 16, 25, 34 avagy 51 (!) dkg-os. Nem könnyű döntés, ezt személyes tapasztalatból mondhatom. Én végül a negyed kilós változat mellett tettem le voksomat, ugyanis voltak még terveim a nap további részére, nem szerettem volna félig eszméletlenül heverészve, marhahúst izzadni.

Bon appetit!

Bon appetit!

Jó időben jártam ott, ugyanis talán még egy asztalnál várakoztak burgerre rajtam kívűl, ezért nem is telt el egy negyed óránál több, máris érkezett a pincér a vágódeszkával, amin ott vigyorgott a kajám. Én meg ugye még jobban vigyorogtam ennek köszönhetően. Ránázésre is látszott, hogy jó döntés volt, ennél nagyobbal aligha bántam volna el. Mérőszalag nem volt nálam, de a buci átmérője közelítette a 20 centit. Szerencsére nem csak a buci tette ki az egészet, hanem az alkatrészek is szépen kiértek a szélére. Az egyedüli összetevő, amit nem annyira sikerült kiszúrnom könnyen az a cheddar volt, dehát ettől függetlenül nagyon határozottan, szexin terült el a lapítón az egész kreálmány. Illetve végül a sajtot is megtaláltam. Ja volt mellé még steak krumpli is egy pléh bögrében, de ő itt ma csak másod, avagy harmadhegedűs lehet ebben a buliban.

Bacönnel jobb

Bacönnel jobb

Nyilván az első dolog, amire kiváncsi voltam az a hús volt. Szerencsére úgy helyezkedett, hogy nem volt nehéz dolgom, könnyen egy tisztán húsos falathoz jutottam. Ízre tökéletes volt, egy minimális són kívül semmi nem akarta elvenni a sült marha ízét. A közepén még találtam némileg rózsaszínes árnyalatokat is, azaz nem lett szénné sütve. Betyár Kolléga biztosan kevesebb sütést javasolna, de én a magam részéről tökéletes barátságot kötöttem ezzel is. A házi szósz valamiféle majonézes, mustáros mutatvány lehet, jól passzolt a burgerhez. A bacönben ugye hibát nem lehet találni, sósságával, füstösségével tetézte az élményeket. A zöldség mennyiségével minden rendben volt, nem volt túl sok, csak egy kis háttérzajt adott a többi hozzávalónak. Egyedüliként talán a cheddar volt az, ami nem volt annyira hangsúlyos, és kissé elveszett az összképben. Ja a krumpli. Házi készítés, semmi bolti cucc, jó cucc ez is. Persze ettől még csak krumpli.

Metszet

Metszet

Mennyiség ügyben nincs értelme vitát nyitni, hogy elég, kevés vagy éppen túl sok. Mindenki egye végig a variációkat és döntse el maga, melyik passzol leginkább az aktuális állapotához. Én kora délután jártam a helyen, délelőtt sportoltam is és ettől a negyed kilós változattól is bőven jóllaktam. Ennél nagyobb változatot kizárólag profik rendeljenek, a fél kilós pedig csak extrém sportolóknak javasolt. Az első két példány a mezőnyben simán elbánik az emberek nagyrészével.

Az árcetlit nézegetve és számolgatva egy kicsit a döbbenet kerülgetett, ugyanis a 25 dkg-os változatért kell fizetni 1700 magyar forintot. Ja és ebben már a krumpli is benne van. Ha hozzáteszem azt is, hogy egy kiváló minőségű és nagyon finom burgert kapunk ennyi pénzért (igazából plusz 150 forint volt még a plusz bacön miatt), akkor rájöhetünk, hogy ezt a helyet kellene klónozni, és a város több pontján szétszórva boldogítani vele az embereket. Egész egyszerűen ennyi pénzért, ez a burger kihagyhatatlan.

Ha erre jártok, és éppen találtok helyet az egyetemisták sűrűjében, akkor dobjátok le magatokat és egyetek egy „Bajor” burgert. Lassan legendás lesz. Ja és mellé remek bajor söröket is lehet fogyasztani, de ez már csak hab a tortán.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték