Select Page

Bakterház Bisztró – Roston csirkemellfilé bacon chipsszel

Bakterház Bisztró – Roston csirkemellfilé bacon chipsszel

Az elmúlt héten nem igazán voltunk rajta, a hús és köret típusú ételeken, csak hot-doggal, hambival és pizzával próbáltuk meghozni az étvágyatokat és a kedveteket a kaja rendeléshez. Mivel ebből azért nem csinálhatunk rendszert, így úgy döntöttem, hogy a mai ebéd bizony nem junk food lesz, hanem valami csirke, ilyen módon elkészítve, amivel még nem igazán volt dolgom.

Sajnos így a borzas kiesett a puttonyból, de azért van még pár variáció, ami felkelti az érdeklődésemet. Keresgéléskor figyelmes lettem egy étteremre, ahonnan még csak 3 hónapja van lehetőségünk on-line rendelésre, az meglehet, hogy az egység régebb óta létezik. A neve Bakterház Bisztró, és a rendelők többsége pozitívan értékelte. Nekem a többség véleménye elsőre elég, így az étlapjukról a roston csirkemellfilét választottam, méghozzá bacon chipsszel és sajtmártással tuningolva, rizzsel körítve.

Esztétika,megjelenés: Szokásos fehér doboz, semmi extra a csomagolásban, pedig az azért fel tudja dobni az ebédet. Mielőtt az étel kinézetére térnék, felhívnám a figyelmeteket a szórólap bal felső sarkán látható rap mágusra, aki ha jól gondolom, akkor magát az éttermet jegyzi, nem csak a bulik felelőse. A doboz felnyitása után a díszítés hiánya az első amit észlelek. Jellemzően azért szoktak ezzel foglalkozni az éttermek, amúgy nem tűnik fel, de ha nincs az azért kicsit meglep. A doboz bal oldalán a rizs, fehér kb. mint a hó. Jobb oldalon a sajtmártás, a tetején pedig a nagy szelet aranybarnára sütött csirkemell szelet. A kinézet nem rossz, de nem is igazán indította meg a nyálelválasztásomat.

Pont:6/10

Ízvilág: A rizs kinézetre fehér, mint anno a menzán, és nagyjából annyira íztelen is. Sajnos a sóval nem volt bőkezű a chef, és mivel a rizs sem hiszem, hogy jázmin, így nem tartogat ízélményt. A sajtmártás már valamivel jobb, de annak sincsen erőteljes íze. Kicsit olyan, mintha valami olcsó sajtot felhúztak volna tejszínnel és némi borssal és szerecsendióval meglepték volna. A fogásban a lényeg a legjobb, igen-igen a csirkemellfilé. A fűszerezését nagyon eltalálták, kb. olyan, mintha nem is ugyanaz készítette volna mint a köretet és a mártást. Igaz, hogy ez sincs túlbonyolítva, viszont ha valami egyszerűen finom, akkor azon nincs mit ragozni. A bacon chips azért sokat javít a helyzete, még úgy is , hogy nem igazán így képzeltem el. Gondolom kitaláljátok, a füstös íz, az amit hozzá tud tenni.

Pont:5/10

Mennyiség: A gyatra minőségű rizst legalább nem sajnálták tőlem bár igazság szerint csak azért ettem meg, mert éhes voltam. Sokat segített ekkora mennyiségű nem igazán ízes rizs elfogyasztásában, az , hogy a sajtmártást a felével összekeverve azét valamennyire ízletes és laktató elegy készült. A csirke szelet nem olyan kicsit, ügyesen beosztva, a nagy adag rizs minden falatjához jut belőle egy kicsi. Összeségében jól lehet vele lakni, és mivel nem az igazi, így nem is éreztem úgy, hogy még még még.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Nem bíztam az ebédet ma sem a véletlenre, időre kértem a kaját. A futár nagyjából két perccel a megjelölt időpont leőtt megérkezett és várt a portánál. Az étel meleg volt, és még mindig úgy gondolom, hogy két perccel előbb érkezni, még mindig jobb, mint pl. negyed órával később. A kiszállításra és a futárra nincs okom panaszkodni.

Pont:9/10

Ár/érték: 1290 forint, nem sok nem kevés, inkább azt mondom, hogy frissen sültért vállalható ár. Annyiban javítanám magam, hogy a fogás alapján vállalható lenne, de az élményért, amit ez a fogás tartogat, nem érzem azt, hogy megérte ennyit fizetni. Alapból az, hogy a bacon chipset nem így képzeltem el, sajnos sokat rontott az élményen. E-mellé jött a tragikus rizs és ez lett nyakonvágva némi közepesen ízes sajtmártással. Az az igazság, hogy ilyet ittasan buli után otthon a hűtőben elfekvőben levő dolgokból összedobok. Rég volt olyan, hogy ennyire nem sikerült eltalálni, hogy mi lesz a tuti, remélem legközelebb bizonyítják, hogy mitől olyan nagy arányú az ételeiket kedvelők száma.

Pont:6/10