Select Page

Balkán Bar Grill – Sajtos pljeskavica burger menü

Balkán Bar Grill – Sajtos pljeskavica burger menü

Egy baráti sörözés vezetett ehhez az étteremhez, egy végtelenül jóképű fiatalember ajánlotta őket, akit az inkognitójának megőrzése végett csak egy “Cs”-vel jelölök. Kisebb legendákat zengett az étterem által alkalmazott ajvárról, amit az általa fogyasztott hamburgerbe is tesznek. “Cs” utasításai alapján sajtos pljeskavica burger menüt kellett rendelnem, tehát nekem csak klikkelnem kellett és kész.

Leírás alapján a hamburger ezeket a feltéteket fogja tartalmazni: fűszeres húspogácsa sertéshús, marhahús és bárányhús keverékéből, salátával. ajvárral és sajttal. Csiklandozza fantáziámat a húspogácsa mivel eddig ilyet még nem ettem ami többféle húsból áll össze. A menü annyit tesz, hogy a burger mellé kapok hasábburgonyát és egy liter általam választott üdítőt. Az étterem teles-tele van olyan ételnevekkel melyekről tippem sincsen mi lehet, így nem kizárt hogy lesz innen még próbálkozás, egy kis balkán senkinek sem árthat.

Esztétikai megjelenés: Két külön dobozban érkezett az étel, külön a hamburger és külön a krumpli, mindkettő alaposan betekerve fóliával. A hamburger kapott egy grátisz alufólia tekerést is, így egy kicsit strandburger feelingünk is lehet első ránézésre. Miután a 3 réteget leoperáljuk meglátjuk végre magát az ételt is, ami egészen egyedi az egészen bizonyos. A zsemle egészen új számomra, olyan mintha egy pitát vágtak volna két részbe és azok közé hegesztették bele a többit. A zsemle vagy mi, inkább laposabb nem a gömbölyded bucikra hasonlít. Oldalt látni a húst mi láthatóan jó alaposan átsült. A zöldségek is kipislognak oldalt, egyedül a sajt nem látszik belőle. Az ajvár itt-ott elhagyta a szendvicset, jutott az alufóliára is belőle.

Pont: 7/10

Ízvilág: Rámartam aminek következménye annyi lett, hogy pár kisebb összetevő egy pillanat alatt kipottyant belőle, miután visszatuszkoltam bele jöhetett a darálás. Az első falatnál a hús elhozta a mennyországot, zseniális íze van és tényleg érezhető a több típusú hús sajátos ízvilága. A sajt meglett mivel a pogácsa közepében van elrejtve, tehát sajt az van jó vastag húspanírral bevonva. A zöldségek frissen üdén sercegnek a számban, semmi kifogásom nincsen rájuk. Az ajvár főként a húspogi alatt érezhető, egy picit lehetne intenzívebb az íze egy kicsit karakteresebb paprikát kellene hozzá talán bevetni. A zsemle ízre is nagyon közel áll a pitához, egészen más mint egy édes bucis kombináció. A krumpli sajnos nem tudja meghazudtolni a fizika alaptörvényeit és mivel az étel meleg a futár pedig 2-3 fokban hozza, a pára lecsapódik a dobozban amit felszív az ártatlan burgonya és ázottá válik.

Pont: 8/10

Mennyiség: Egy fokkal vastagabb zsemle kellene szerintem, picit vékony és ha jobban rászorítunk könnyen átszakad illetve ha a húshoz viszonyítjuk akkor csúfosan alulmarad, bár ez nem nagy probléma na. A hús tényleg szép nagy és vastag, ez általában inkább a hölgyeket érdekli de itt szigorúan az ételről beszélünk tehát jó pont megvan. A zöldségekből se több se kevesebb nem kell, ennyi tökéletesen elég bele. A krumplival nem spóroltak, egész korrekt adagot tuszkoltak bele a dobozba. Ha egy Mekis menühöz hasonlítom ez sokkal jobb mennyiségre az íz különbségről meg inkább ne is beszéljünk. Legalább 4 órára tenném az adagot, és az üdítőt meg sem ittam az utolsó cseppig.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az e-mail 40-70 percet mutat várható időnek, ami egészen átlagos manapság a budapesti éttermeknél, persze volt már bőven negatív élmény az elmúlt évben. 200 Ft fix kiszállítási díjjal operál az étterem, ez kicsit fura nem sok étterem számol manapság fel erre külön díjat. A végeredmény 44 perc lett és egy tök korrekt vigyorgós jókedvű futár. Szerintem ez az eredmény teljesen jónak mondható, sok étterem tanulhatna tőlük.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az étel maga 1580 Forint amire rájön még a 200-as kiszállítás így 1780-at csaklizott le a rendelés a bankszámlámról, ami azért nem kevés ezt el kell ismernem mindent egybevéve nem tartozik az olcsó éttermek közé a Balkán Bar Grill. Lehet külön csak hamburgert rendelni azok körülbelül ezer környékén megállnak, de “Cs” menüt mondott így én is azt kértem, ennyi. Nem átlagos a hamburger ez biztos vannak érdekes és nagyon jó pontjai, legjobb a húspogi benne az tuti. Ennyiért akár két főre is lehet rendelni ebédet, így a menüből náluk tuti nem csinálok rendszert, egyszer kipróbálni tényleg megéri azért. Lesz folytatás az is biztos akkor valami balkán főétel lesz az áldozat.

Pont: 6/10