Select Page

Bamba Marha – Adventi angus burger

Szerző: | 2016. dec. 20. | Burger

Ahogy az ősi magyar mondás tartja, nincs karácsony Kevin nélkül. Szinte hasonló igazság lesz hamarosan, hogy nincs karácsony egyedi, ünnepi burger nélkül. A gombamód szaporodó Bamba Marha csapata is remekül érzi ezt a vonalat és egyből két spéci burgerrel is készültek a karácsonyi felhajtásra. Egyikkel már találkozhattunk tavaly, de a másik igazi újdonság, amibe a húst egészen a kenguruk földjéről hozták.

Az egyedibb húspogácsa mellett a burger bucija szintén különlegességnek számít, mivel olyan, mint egy fonott kalács, aminek tetejét barátian megszórták mákkal, akár egy ünnepi süteményt. A részletes receptúra persze több érdekességet rejt még magában. A burger mellé egy már-már klasszikusnak nevezhető csónak burgonyát kértem, amit füstös chipotle majonézzel mártogattam nagy szorgossággal.

Adventi angus burger – kalácsbuci, ausztrál angus, cheddar, grillezett bacon, paradicsomchutney, japán majonéz, római saláta, lilahagyma és édes kovászos uborka

Na jó, leginkább az egész burgerre igaz, hogy alig találni benne átlagos hozzávalót. Úgy, ahogy van gyönyörű a burger, de már annyira, hogy ezt szívem sem volt félbevágni, annyira gusztusos a kalácsbuci. Oldalról tökéletes belátást nyerünk a burgerbe, látni a guszta bacont, illetve csodálhatjuk a meseszép marhahúspogácsát. Mellette a köret ringatózik a vágódeszkán, ami láthatóan rendesen meg lett fűszerezve.

teljes pompában

Kóstolva érint meg csak minket igazán a karácsonyi szeret a burgeren át, mivel ilyen tökéletesen szaftos húspogácsával bizony csak ünnepnapokon találkozik az ember. Itt kicsit sajnálom, hogy nem feleztem meg, mivel nem látszik, hogy milyen egy rendes medium húspogácsa. Sőt talán annál egy fokkal még nyersebb is, de a lényeg, hogy ömlik belőle a zseniális szaft. A húsélményt a bacon tovább erősíti, igaz nem a legropogósabb fajta, de grillezett vonalon egészen pazarnak számít.

adventi angus burger

Maga a kalácsos buci nem túlzóan édes, kérge pedig egészen ropogós. Textúrája kellően légies, pont ideális szaftfelszíváshoz. A sajt ráolvad a pogácsára, ízben pedig hozza a fanyar cheddarra jellemző jegyeket. A paradicsom nem túl hivalkodó, sokkal inkább a majonézt érezni a húsmentes hozzávalók közül. A hagyma egészen ártatlan, ízét alig érezni benne. Az uborka kifejezetten izgalmas hatást vált ki, nem harsány, de azért érezzük, hogy kovászos a szíve legmélyén. Grammra pontosan nem tudom, hogy mennyi a hús, de összességében kifejezetten laktató. A szaftosság világbajnok, erre tényleg mehet a #szaft jelző.

fedél

A köret fűszeres és a füstös-csípős szósszal pazarul harmonizál. Összességében az adventi angussal sikerült egy igazán maradandót alkotni. Iszonyatos karácsonyi hatása valóban nincsen, de ha ilyenkor van szezonja, akkor ilyenkor kell szeretni és kész. Egyelőre, ha jól tudom csak az Oktogonnál lévő üzletben kérhető, de hátha a másik két hely is majd egyszer feldobja a kínálatba.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték