Select Page

Bamba Marha Bazilika – La Bamba Mexicana burger

Szerző: | 2017. feb. 14. | Burger

Az Október 6. utcában befoglalni a 6-os házszámot, azért eléggé jampi mutatvány. A Bamba Marha egyik egysége meg is lépte mindezt, így ők is eme etetőutca egyik ellátójává léptek elő. A belső az Oktogonhoz mérten szinte hodálynak számít, itt azért már több ember is elfér. A kínálat szempontjából újdonságtesztelés végett keveredtem az üzletbe, ahol történetesen a csípős-mexikói vonalat vettem górcső alá.

Az étlapon két összeállítás is csípős szimbólummal van fémjelezve, egyik egy picivel szolidabb, míg a másik egy igazi jalapeno szerelemgyerek, melynek minden hozzávalójában megtaláljuk szinte az említett paprika nevét. Ettől kislányosan kicsit megijedtem és inkább a visszafogottan tüzes verziót rendeltem, ami a La Bamba Mexicana burger fantázianevet viseli. Köreteik között számomra újdonságként hat az édesburgonya opció is, így azt sem lehetett kihagyni.

La Bamba Mexicana burger – marhahúspogácsa, cheddar sajt, babpüré, mole szósz, avokádókrém, jalapeno, nachos chips, római saláta

És akkor ehhez jön a már említett hasáb és egy jó adag, kicsit sem szokványos szósz, mint például a kókusz-chili majonéz, ranch vagy éppen a kávés BBQ szósz. A burgerre pillantva két dolgot látunk, egyrészt rendesen került bele jalapeno, másrészt a cheddar szinte teljesen lefedi a húspogácsát. Némi saláta még kikandikál, de a buci leemelése nélkül ennyit kapunk. Az édesburgonya olyan akár egy hagyományos krumpli hasáb, egyedül színében tér el. A mole egy igazi autentikus mexikói szósz, mely kicsit hasonlít a “mindentbeleamittalálniakonyhában” szószokra. Ez itt történetesen enyhén chilis, de hátterében érezni egy pillanatnyi édességet is.

chaddar királyság

A buci a szokásos extra laza textúrájú kivitel, aminek fedelét belülről szósszal kenték meg. A húspogácsa szokásos, tökéletesen szaftos és csak leheletnyire ízesített sóval és borssal. A cheddar fanyar íze a pogácsa kérgét jól megízesíti, de azért bőven érezzük a szaftos marhát is. A csípősség szolidan megjelenik már itt, mivel a paprikából egy kis lendület került a sajtra is már.

köret + szósz

A nachos chips az idei év nagy slágere a burger piacon, így nem csoda, hogy ebbe a mexikóiba is belekerült. Érezhetően ropog a húspogácsa alatt, de azért 1-2 perccel később, ha várakoztatjuk, bizony megpuhul és oda a ropogós élmény. A csípősséget a paprika tökéletesen adja, kicsit sem uralkodik a burger ízvilágában, érezzük mellette az egyéb hozzávalók ízét és nem égeti hólyagosra szájpadlásunkat. A köretnek célzott édesburgonya hasáb veszettül finom. Tökéletesen lett fűszerezve, állaga hibátlan, le a kalappal. A hozzá rendelt szósz cunami közül személy szerint a kávés BBQ jött be a legjobban. A kávé íze tart ki hosszabban szánkban, de mögötte érezni a BBQ nem túl édes ízét is, kellően egzotikus.

felezve

Adagra ez a szett több mint bőséges, éhesek aligha maradunk utána. A burger önmagában 2190 forint, a köret 590, míg a szószok egyenként 200 forintért rendelhetőek. A mexikói burger korrekt fogás, persze ezért fizetni is kell, de hulladékból csak varázslattal lehet jó ételt csinálni továbbra is. Mindhárom üzletben elérhető az étlapon így, ha a Deák körül ólálkodik az ember fia, akkor a Deák Ferenc tér 3. szám alatt találhatja meg, ha viszont az etető utcában tevékenykedik, akkor az Október 6. utca 6. szám alatt.

1052, Budapest, Deák Ferenc tér 3. / 1051, Budapest, Október 6. utca 6. / 1062, Budapest, Andrássy út 46. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték