Select Page

Bamba Marha Burger Bár – Chopped-Cheese burger

Szerző: | 2017. máj. 17. | Burger

A burgerek nem csak húsból állnak, sok egyéb hozzávaló használatával lesz tejes az összhatás. Sokszor csak átvillanunk a sajton, pedig nem kevés esetben tesz hozzá igencsak sokat a pozitív végeredmény eléréséhez. A Bamba Marhában a havi burgerrel igencsak rámennek a sajtra, mivel a húspogácsa elkészítése során már használják képességét. Chopped-Cheese burgerük a sajtok szerelmeseinek lesz igazán kuriózum, ami nem mellesleg egyedi bucit is kapott. 

A burger leánykori neve New York burger, ami talán azok számára lehet ismerős, akik követik az aktuális Burger Bajnokság világát. Annyi eltérés talán van köztük, hogy a zsemle nem feltétlen egyforma. A hús elkészítése során cheddart és hagymát használnak, ami ha megsül újra felaprítanak és egy sokkal lazább állaggal varázsolják a zsemlébe.

Chopped-Cheese burger – darált marhahús cheddar és hagymával, majonéz, paradicsom, lilahagyma, római saláta és a spéci buci

Ránézésre kicsit olyan hatást kelt, mintha a buci egy fél számmal kisebb lenne, mint amit a burger belseje megkívánna. A sajtos vonal olyan szinten uralja a burger látványát, hogy alig találunk felületet, ahol ne lenne belőle valamilyen formában. A legérdekesebb pontja a széleinél van, ahol bizony ropogósra sült részeket találni, ami azok számára, akik imádják a sült-ropgós sajtot, bizony karácsonyi ajándékként díszeleg a tavasz végén.

Chopped-Cheese burger

A buci a “látszat csal” elvet követi. Nem egy hatalmas egyed, olyan kis aranyos kategória hatását kelti, de amikor beleharapunk egyből megérezzük, hogy rendesen van benne anyag. Tömött példány, aminél a veszettül légies jelzőket jobb, ha elfelejtjük. Előnye, hogy egészen jól ellenáll mindenfajta fizikai bántalmazásnak, de talán kissé hátránya, hogy kis falattal is hirtelen képes telíteni. Ízre jó, de nehezen tudom egyelőre eldönteni, hogy a klasszikus bucijuk jobb vagy ez.

és még mindig sajt

Nagyjából 1-2 falatra van esélyünk, amiben nincsen sajt és ez így nagyon is rendben van. Veszettül jól eltalált dolog lett az egészből, a finom cheddar uralkodik a burger ízvilágában mindvégig. A belsejében kellemesen folyós, míg a külső részeken a ropogós kiadás varázsolja el gyilkosát. Az a helyzet áll fenn fogyasztása közben, hogy minden ropogós darabot szívem szerint apró falatonként ennék meg. A húspogácsa nagyon laza, szinte szét lehet fújni viszont meglepően sok szaft képes elbújni benne. Fűszerezve szokásosan enyhén csak egy pöppet van, érezni a marhahús ízvilágát benne. A hagymás beütés nekem picit elvész, de van helyette sajt, ami mindennél jobb!

panna cotta

Adagra laktató, aminek egyik oka a tömött buci, a másik pedig a sok-sok sajt és hús keveréke. Nálam ez a burger a hónapban magasra tette a lécet, sajtos kategóriában igencsak etalon esélyes. A sajtos mámorból egy panna cottával próbáltam magam felébreszteni. Alapja pont ideálisan zsíros, míg tetején a friss eperréteg dolgozik a frissítő, üde hatásért. Méltó befejezése a burgernek, de a sajtnál jobb most nincsen a Földön.

1052, Budapest, Deák Ferenc tér 3. / 1051, Budapest, Október 6. utca 6. / 1062, Budapest, Andrássy út 46. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték