Select Page

Bamba Marha Burger Bár – Zuzu Burger

Szerző: | 2016. Már. 16. | Burger

A húsvétra sokan ráfeszültek és megjelentek márciusban a havi/szezonális ajánlatok, melyek többé-kevésbé az ünnepre jellemző elemeket tartalmazzák. Zuzu fedőnevet kapta a Bamba Marha Burger Bár márciusi versenyzője. Újdonságot találni még köret fronton is náluk, ami az izgalmas poutine elnevezést kapta.

Januárban is kísérettel teszteltem havi burgerüket, ami most sem volt másképp, Csabi jött és teszteltünk, romantikáztunk ismét. Az összeállítást olvasgatva nekem volt egy kis hiányérzetem, nekem a torma például klasszikus elem húsvét során, de lehet csak egyedi családi-klán vonás ez nálunk.

Zuzu burger – camembert sajt, grillezett kápia, sült kötözött sonka, római saláta, mézes-céklás majonéz

Akadnak érdekességek dögivel, de kezdjük inkább a poutine varázsnevű körettel, ami burgonya valójában csak szépen megtoldják cheddarral és gravy szósszal, majd picit megdíszítik. Kinézetre tökéletes, ennél látványosabban köretet nem is kell burger mellé tálalni.

harsány és vad

harsány és vad

Ízre egészen cseles. Mindenképpen melegében fogyasszuk, mert ha elkezd visszahűlni, akkor a sajt galád módon összefog mindent és nem enged. A sajt és a szósz remek párost alkot, intenzív fűszeres ízvilágot alkotnak. Pár foltban nekem picit már túl sós volt, de jól eldolgozva eltüntethető volt, bár végig meghatározó pontja a sós hatás. Ezt már burger előételnek is lehetne nyomni, egy sima köreten nálam ez már túlmutat, nagy király!

Zuzu

A burger látványra nem mindennapos az bátran állítható. A céklás-majonéz hihetetlenül férfias színvilággal vadítja a burgert. A keresztbe rábombázott hagyma extra látványt nyújt, de ilyen formában fogyasztása egészen lehetetlen, egy jól irányzott harapó mozdulattal lehet kirántani az egészet az elején.

metszet

metszet

Félbevágva látszik, hogy ez a húspogácsa most átsült, nincsenek rózsaszín részek, bár ha nagyon hiányoljuk belőle, akkor a szószból varázsoljunk kicsit oda és minden problémánk megszűnik ilyen téren. A camembert megolvadt, aminek hatására előszeretettel ragaszkodik a húshoz. A buci tökéletesen olyan, mint a többi étlapon szereplő burgernél, hibátlan, pofás és jól néz ki.

Kóstolásnál elmaradt az agyeldobás. Hús-zsemle párossal semmi probléma, finomak ahogy vannak. Nem medium mégis szaftos, íze pedig valóban rendes marha, tetszetős továbbra is. A többi feltéttől vártam nagyobb élményt vártam. A sonka alul az alsó félen pihen nem túl kiadós mennyiségben, külön megkóstolva érzetem enyhén sós ízét, de magában a burgerben elvész sajnos. A kápia javít, jellegzetes íze azonnal áttör mindenen, amikor falatba kerül. A camembert lágy fűszeres íze kikereshető falatozás közben, állagra puha és olvadt, ez helyén van szintén.

nem hétköznapi színvilág

nem hétköznapi színvilág

A szósz, azaz a mézes-céklás majonéz valami egészen cseles módon hatástalanította önmagát. Személy szerint én sem mézre, sem pedig céklára vonatkozó jeleket nem éreztem benne. Adagra nincsen baj, a burger kellően laktató, a sonkából kicsit többet is elbírt volna, főleg ha ez az egyik jellegzetes elem benne, amivel a húsvéti vonalat akarja képviselni. Nincs arról szó, hogy ez a rossz burger lenne, csak a januári Sloppy Joe olyan magasra tette a mércét, hogy az elvárások sem átlagosak voltak részemről, amikor érkeztem.

A durván fűszeres poutine köret 490, míg a Zuzu burger 1990 forintot (ha jól emlékszem) jelent a kasszánál. Kíváncsian várom, hogy áprilisra milyen elgondolással készül a Bamba csapata, meglátjuk mit tud, addig is megpróbálok még pár március/húsvéti burgert felkutatni a városban.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték