Select Page

Bamba Marha Burger – Big Kahuna és Bamba Marha burger

Bamba Marha Burger – Big Kahuna és Bamba Marha burger

Páran átérzik az igazi játékos kockáztat elvet, főleg a Bamba Marha Burger csapata, amikor kitalálta, hogy nyitnak egy új burgerezőt a városban, mi ez, ha nem 19-re lapot húzni? Helyileg az Oktogontól pár lépésre vannak, az Andrássy úton a Deák irányában.

Bamba Marha

Bamba Marha

A pikantériája az egész történetnek, hogy a csapat tagjai között megtaláljuk Jancsa Janit, aki bizony a Burger Blogot is hegeszti többek között. Az étlapért felelős varázslóként került be, de újonnan én már láttam, hogy rostlap felett izzadva napközben burgereket is gyárt. Ő hívott meg minket Csabival közösen egy látogatásra, hogy nézzük meg őket. (az ő ujjai sokkal gyorsabban pörögtek, engem még elrabolt a nyár végi fieszta)

A kert

A kert

Burger front

Burger front

A belső vadul meleg mediterrán színben úszik, középen egy nagyobb asztallal, míg oldalt körben falra dobbantott könyöklős, téglafalat nézős megoldásokkal. Nem óriási, viszont míg a jó idő engedi utcafrontos teraszuk is van, ami mindenképpen jó választásnak tűnik, főleg figyelembe véve, hogy a környéken mennyi formás látnivaló járkál fel-alá. Az étlap 10 különböző burgert rejt magában, de hagytuk valamennyire magunkat és Jani ajánlását követtük. Szolid arcszőrzettel felvértezett cimborával megegyeztünk, hogy felesben nyomjuk, így egyszerre két burgert is sikerül lecsekkolni, anélkül, hogy kajakómával együtt fordulnánk le a székről.

Big Kahuna – marhahúspogácsa, cheddar sajt, sült bacon, grillezett ananász, teriyaki szósz

Bamba Marha Burger – marhahúspogácsa, parmezán sajt, grill gomba, umami ketcup, grillezett paradicsom

Akinek, az első burgernél nem ugrik be pár képkocka egy kultikus filmből, az először szégyellje el magát, aztán még egyszer, a biztonság kedvéért. A második a névadó burger, amit alapból illendő kipróbálni. Előbbi vadabb alapanyagokkal dolgozik, az ananász nem minden szendvicsben alapfeltét valljuk be. Utóbbi a lágyabb, hagyományosabb elveket követi, de modernizáltabb módon elkészítve.

Ízesítő ananász

Ízesítő ananász

Na!

Na!

Kicsit engem mindig megremegtetnek az ananászos burgerek, viszont ennél sikerült elérni, hogy egészen jól szigetelték a grillezéssel és nem áztatta szét az egész szendvicset. Amikor ráharapunk kiszabadul belőle némi folyadék, de például a buciban nyomát sem találni. Közvetlen szomszédságában lévő bacon egy picit kapott, de ezt Janival átbeszélve szerintem már orvosolták is. A bacon jó chipes amúgy, jókat lehet vele ropogtatni (széleinél) és csak egy pillanatra hagyja érezni a sós ízvilágát. A lelke egy 14 dkg-s húspogácsa, ami szigorúan marhahús ízt áraszt magából, nincsen szó semmilyen agyon fűszerezett vagy borsozott ízvilágról, csak a tisztán powa. Sajtnál én boldogan nyugtáztam, hogy nem olyan intenzív ízű, inkább cserejátékos szerepet tölt be.

Névadó burger

Névadó burger

Fedél nélkül

Fedél nélkül

A névadó burger közelebb állt kimért, konzervatív szívemhez és ízlésemhez. Első falatnál, ami egyből beköszönt, az nem más, mint egy rendkívül intenzív tiszta paradicsomos íz. Ennek egyetlen oka, hogy umami ketchup és grillezett paradicsom is van benne, kettősük pedig durván erős paradicsomos ízvilágot eredményez. A hús szinte ugyanaz, itt kipróbáltam, hogy ha összeszorítom mennyi szaft jön ki, hát sok nem, kicsit talán elbírna többet, ha már a papírra vésett feliratok között ott szerepel a szaft szöveg. (vagy egyszerűen csak túl régóta nem újítottam meg a YouPorn előfizetésem és elgyengültem…) A sajt sokkal erőteljesebb, mint a másikban a cheddar, beleszól az összhatásba. A gombát visszafogott háttértáncosnak hívták, ezt leginkább úgy érezzük, ha külön rámarunk egy darabra és úgy ízleljük. Mindkét burgert bucival egy fővárosi pékség lát el, teljesen korrekt, enyhén szezámos és könnyeden falatozható.

Fakadj!

Fakadj szaft!

Köret fronton többfajta választás áll előttünk, mi az adott pillanatban ajánlott sima burgonya köretet teszteltük, amihez kaptunk 5 különböző szószt és egy adag coleslaw salátát is, hogy teljes legyen a kirakó. A krumpli prémium mirelit, ha egyáltalán szabad ilyen jelzőt rá aggatni. Utólagosan kapott a konyhában egy laza fűszerezést, amivel egészen frankó végeredményt sikerült elérni, finom. Chipotle – és uborkás-wasabis majonéz, nálam ezek vitték a prímet, szószban erősek, bátrak és harsányak. Két teljesen más ízvilág, mégis mindkettő remekül passzol a körethez. A saláta rengeteg hozzávalót tartalmaz, melyek egy része tisztán érezhető, de bevallom, én a chipotle utáni hűtésre használtam leginkább.

Köret

Köret

Szószok

Szószok

Árban egészen lentről indulnak a burgerek, a csirkés példának okán csak 990 forint, ami számomra már az olcsó kategóriát jelenti. Változattól függően egészen 1990-ig tornászhatunk, ahol már kapunk akár kacsát vagy éppen egy mega-vega burgert (de ebben akkor sincsen hús!) is. A két tesztalany együttesen 1890 forintba kerülnek darabonként, ami egy ilyen helyszínen szerintem elfogadható szintet jelent. Menüzve is kérhető a mutatvány, amikor kapunk köretet, egy szószt és almafröccsöt, persze mindez feláras, 690-ért ezek megérik.

felező bál

felező bál

A tíz burgeren felül várhatóan lesznek időszakos ajánlatok is, amikor újdonságokat csekkolhatunk majd. A kezdőrúgás egészen erősre sikeredett, de igyekszem folyamatosan figyelni, hogy alakul soruk és életük. A pontozás itt is hanyagolva lett, gondolom érhető okok miatt, de majd eljön annak is az ideje…

(ha kicsit elveszve érzed magad az Oktogon környékén, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen, merre tudsz bambulni!)