Select Page

Bamba Marha Burger – Sloppy Joe

Bamba Marha Burger –  Sloppy Joe

Tavaly szeptemberben már egy post keretein belül bemutatásra került részünkről is, az akkor még igencsak friss Bamba Marha Burger Bár. Dupla tesztelés volt, amit Csabival hoztuk össze. A mostani történethez is szorosan kapcsolódik a “hosszú szakállas srác” mivel ismételten vele együtt karöltve érkeztem.

Megjelentek náluk is a havi burgerek, melyek közül a legfrissebb a Sloppy Joe nevet viseli. A név után kutatva megtudjuk, hogy a XX. század elejéről jegyzik az első vésett emléket az elnevezésről, ami egy darált húsos ragút jelent szendvicsbe zárva. Természetesen ez is az Egyesült Államok területéről indította meg világhódító hadjáratát, Iowa-ból, ha minden igaz.

Sloppy Joe – marhahúspogácsa, hamburgerzsömle, káposztasaláta, Sloppy Joe ragu, gouda sajt és rántott hagymakarika

Ezek a hozzávalói a pápa havi ajánlatát képző burgernek. Vakon is érződik rajta, hogy nem a vegán kínálatot erősíti, annyira nem, hogy egészen kevés zöldség kapott most ebben szerepet. A teljesség érdekében került mellé Bamba Fries, hozzá pedig uborkás-wasabis majonéz, mely már az első alkalommal is meggyőzött. A desszert vonalat pedig baconbe tekert Oreoval kényeztettem.

Esztétikai megjelenés: A kezdeti papírtálcát fadeszkára cserélték. Erre került egy télies ikonokkal díszített zsírpapír és meg is vagyunk. A burger igazi felhőkarcolónak képzeli magát, ezt átharapni csak úgy simán nem kis kihívás. Fő kiváltó oka ennek a hagymakarika, ami alsó hangon másfél centivel emeli az egészet, de szerencsére azért erősebb kézfejjel egészen jól kezelhető a helyzet. A személyzet segítségével sikerült egészen profin félbevágni, így az is látszik, hogy a hús már-már olyan medium lett, amit a tankönyvben lehetne mutogatni. Ezt elnézve a szaftossággal nem lesz baj, de erre még rájön a ragu, ami szintén hozzátesz ehhez az élményhez. A Bamba burgonya egyből mellette kap helyet, amihez érkezik egy műanyag pikszisben a rendelt szósz.

Pont: 9/10

Ízvilág: A köret rendben van, kellemesen ropogós, friss és a wasabis szószba mártogatva pedig igazán király lesz. A buci helyén van, kellően masszív hozzá, hogy a vasököl szorítását bírja és a hozzávalók se essenek ki belőle. Ízre enyhén vajas és mellé könnyed textúrájú. A ragu határozottan paradicsomos és enyhén hagymás. Előbbi egyértelműen az úr, ez határozza meg a főcsapást ízében. A hús finom marha, közepesen szaftos és tényleg nagyon jó állaga van így mediumon. A rántott hagymakarikák frissen ropognak, érdemes határozottan elharapni őket, hogy ne rántsák magukkal a ragu egy részét. A pogácsa alatt elterülő káposztasaláta szerencsére nem hűtő hidegen került bele, így nem bolondítja meg szánkban az ízeket és érzékeny fogaink sem fognak visítva visszajelezni, ha ráharapunk. Ízre lágy, amit nagyon jól tesz, mivel ebben a burgerben a hús az úr. A gouda sajttal állandó jelleggel nem találkozunk, ez inkább a kiváltságosabb falatok velejárója csupán. A desszertnek álmodott baconbe tekert Oreo egészen érdekes, nehezen gondoltam volna, hogy ez a két elem elviseli egymás közelségét. A keksz kicsit megpuhul és krémesebb lesz, mint alapesetben.

Pont: 9/10


Mennyiség: Ránézésre sem apró, bár csalóka kicsit a hagymakarikák miatt, ahogy már egyszer említettem. A húspogácsa benne 14 dkg, amire rájön a nem tudni mennyi ragu is. A kettő együtt azért egészen kiadós adagot nyújt szervezetünknek, amit sokáig emészthet. A saláta alá pont elég, míg hagymakarikából is ennyi bőségesen elegendő. A sajtból egy picivel többet is bele tudnék álmodni, hogy egyenletesebben megjelenjen az íze. A köretet folyamatosan tudjuk hozzá csipegetni, de a szósz mintha másfélszer ekkora adaghoz (vagy szimplán a nagy adag körethez) lenne mérve, vastagon kell lapátolni befelé, ha azt akarjuk, hogy az utolsó cseppig elfogyjon a pikszisből. Összességében megvan a jól lakott, vigyorgós, kerek óvodás élmény.

Pont: 9/10

Ár/érték: A Sloppy Joe pont a lélektani kétkilós határ alatt megvan, mivel pontosan 1990 forintba kerül darabja. A mellé rendelt köret 450, míg az ahhoz tartozó szósz 200 forintot jelent. Ezért cserébe kapunk egy burgert, amiben most nincsen semmi durvulás, sokkal inkább határozza meg ízét a lágyság és a harmónia. Kicsit tartottam tőle, hogy kezelhetetlenül fog viselkedni, de tévedtem, gond nélkül lehet falni, maximum pár kóbor ragudarab hullik deszkánkra. Pár hétig még van lehetőség rá lecsapni, utána pedig várjuk az új havi burgert. A múltkori tesztnél tapasztalt 1-2 kiforratlanságnak már nincs nyoma, a belsőt is sikerült belakni szóval megérett a Bamba Marha teljes egészében.

Pont: 8/10

Csabi “hosszú szakáll” tesztjét pedig IDE klikkelve tudjátok elolvasni!

(ha kicsit elveszve érzed magad az Oktogon környékén, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen, merre tudsz bambulni!)