Select Page

Bamba Marha – Oktoberfest burger

Szerző: | 2016. okt. 24. | Burger

1810 óta rendezik meg a mára világhírűvé emelkedett Oktoberfestet, ami bizony a sörivás mekkája. Literes korsókba közel 60000 hektoliter sört csapolnak évente a pincérnők. Átlagosan egyetlen korsót egy rutinos hölgy mindössze másfél másodperc alatt képes kicsapolni. Burger szempontból a Bamba Marha csapata is felfigyelt a rendezvényre és bizony havi burgerüket Oktoberfest burgernek keresztelték.

Bőrgatya helyett kissé másik irányba terelték a receptet, de ne is bánjuk, hogy nem egy kantáros burgerrel kell farkasszemet néznünk. A sör vonalat a szószban jelenítették meg, mivel sörmustár került bele. Emellett a buci sem hagyományos, azon is csavartak egyet.

Oktoberfest burger – bajor buci, hagymával grillezett savanyú káposzta, sörmustár, fekete erdő sonka, ementáli sajt

A teljes átszellemülés végett ehhez most semmilyen köretet nem fogyasztottam. Kevés olyan elemet látunk benne, ami hétköznapinak számítana. A buci ezen példánya kapott két barázdát a hátára, ez egészen vagány külsőt kölcsönzött azonnal a burgernek. Oldalról leginkább a sonka és a sajt látszik, de ha félbe metsszük, akkor minden a szemünk elé kerül.

bajor buci

bajor buci

A buci bolond jó lett. Extra könnyed és puha, mégis kérge kellően masszív hozzá, hogy ne bomoljon apró cafatokra, ha rászorítunk. Ízre nekem ez sokkal vajasabb ízvilágot jelenített meg, nálam tényleg kiütéssel győzött. A húspogácsa semmi oktoberfest tuningot nem kapott, olyan, mint a legtöbb állandó burgerükben, viszont ez semmit nem vesz el értékéből. Lágyan szaftos egyed, aminek íze igencsak toplistás, ha fővárosi burgerekről van szó.

sonka

sonka

A sonka érezhetően füstölt, amit enyhén pirítottak. Szép vastag szelet került bele, így a legtöbb falatnál bizony ez nyújtja az uralkodó ízvilágot a húspogácsa mellett. A sörmustár esetében nem kell orrtekerő erősségre számítanunk, annál sokkal gyengédebb. Ízre nekem egy-egy pillanatig megidézi a sört, abból is inkább a barna sört talán, de ehhez nagyon jól kell céloznunk nyelvünkkel, hogy el tudjuk különíteni a többi hozzávalótól.

oktoberfest burger

oktoberfest burger

A sajtból a lyukak elolvadtak, de ízre megmaradt jellegzetes íze az ementálinak. A káposzta meglepően vad és erős ízeket ad, nem hétköznapi élmény, az biztos. Adagra a burger önmagában is elegendő, de azért egy köret simán elkopott volna mellette, na majd legközelebb. Ahogy a legtöbb egyedi-havi burgere a Bambának, ez is 1990 forintot kóstál. Elfogadható ár egy ilyen vadabb-extrább burger esetén, nincsen nagyon min hüledezni. Október végéig érhető el az újdonság, szóval hajrá!

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték