Select Page

Bamba Marha – Red Alert burger

Szerző: | 2018. jan. 20. | Burger

Aki a 90-es évek közepe-vége környékén püfölte a PC/PS-t az egészen biztosan találkozott már a Red Alert kifejezéssel. Klasszikus stratégiai játék számtalan kiadással. Nos, gyanús, hogy Bambában nem ezt vették havi akciós burgerük alapjának, de azért kíváncsi lettem mit jelenthet valójában. Célpont a Deák téren található egység volt most, de ugyanúgy bármelyik üzletükben rendelhető. 

Belépve szinte azonnal meglátjuk az összes asztalon ott díszelgő táblát, ami a havi burgert hirdeti. Két pillantás elég, hogy rájöjjünk, hogy a játékhoz nem igazán van köze, inkább nevét a piros hozzávalókról kapta. A burger mellett a szószok között is találunk újdonságot mégpedig egy mogyoróvajas elképzelés személyében. Ehhez a duóhoz nem hiányozhatott más, mint egy köret, ami történetesen édesburgonya lett.

Red Alert burger – marhahúspogácsa, sült kápia paprikás öntet, vöröspesztós gouda sajt, grillezett bacon, grillezett lilahagyma, radicchio saláta, paradicsom

Azért kerül bele bőven érdekesség nem vitás. Az öntet, a vöröses saláta azért nem átlagburger hozzávaló. A buci megszokott, amit a legtöbb Bambás burger esetében már megismerhettünk. Oldalról látszik, hogy miért kapta a nevét, a pirosas árnyalat tényleg megfogja a tekintetet. Másik szemrevaló elem a paprika mellett, ami látszik az a bacon, amiből rendesen kerül a burgerbe. A köret megszokott édesburgonya, amihez a mártogatóst kis pikszisben szervírozzák.

Red Alert

A buci továbbra is hiba nélküli minden szempontból. A burger ízében először a bacon enyhén sós lendületét éreztem, ami után hirtelen következik a sajt lágy ízvilága. A lilahagyma szolidan dolgozik, szerencsére fickós lendület nincsen benne így nem rombolja le a többi hozzávaló ízét. A húspogácsa szaftbajnok és ízletes, ami bizony a sajttal együtt a legtutibb. Pörgetni fogjuk ezen két elemtől a papírtörlőt kezeink között, de ezt az “áldozatot” mindenképpen megéri.

ahogy van zseniális

Az édesburgonya köret nálam már első számú elememmé lépett elő, ahol lehet a klasszikus burgonyát már erre cserélem. Állagra enyhén ropogós és kicsit fűszerezett, de a legfontosabb, hogy finom és közel nem olyan sokkoló szervezetünk számára, mint az alapverzió. A kör akkor zárul, amikor módszeresen minden második falatot megtunkolunk a mogyoróvajas áldásban. Tökéletes mogyorós mártogatós egy zseniálisan krémes állagba öntve.

über mogyorós

Adagra egy ilyen szuperszett tökéletesen elegendő, sem krumpliból, sem burgerből nem kérnék nagyobbat. A Red Alert havi akciós burger 1890 forint, amennyit gond nélkül meg is ér. Kicsit persze titkon vártam, hogy félig gamer/kocka burger lesz, de talán az is megvalósul akár egy DOOM formájában, amibe aztán lehetne érdekes dolgokat pakolni.

1052, Budapest, Deák Ferenc tér 3. / 1051, Budapest, Október 6. utca 6. / 1062, Budapest, Andrássy út 46. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték