Select Page

Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár – 50 darabos sushi hajó

Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár – 50 darabos sushi hajó

A Bambuszliget már 2012 őszén egyszer már szerepelt a repertoárban és akkor is egy 50 darabos kóstolóval prezentálták magukat. A helyzet némileg azóta változott, egyrészt nem elviteles fogyasztásra hanem helyben pusztításra érkeztünk és a hajó összetétele is némileg megváltozott. A sushi sosem volt egy kifejezett hungarikum és legtöbben idehaza inkább “elitebb” kajának tartják, mint az valóban önmaga. A hajót négy főre tervezték és többnyire mindenből 4-el osztható mennyiség került rá, de persze azért volt amiből 6-ot sikerült rábiggyeszteni.

Rendelés leadása után nagyjából 30 percig kellett várakozni, de a teraszon kint lévő TV segít a szórakoztatásban. A pincér lelkesen egyesével elmagyarázza mi-micsoda, de mire a sor végére jut már fogalmam sincsen mit mondott az elején. Sörkínálatnál egyértelműen egy japán sörkülönlegességre kellett rászisszenni, mégpedig a Kirin nevűre amiről majdnemhogy a Dragonball jutott eszembe.

Esztétikai megjelenés: A hajó nincsen túlbonyolítva lécekből hajtogatták, de ennél nem is kell több. A fedélzeten rajta mind az 50 darab katona, vannak bőven nigirik és makik is, illetve a háromszög alakú példányokból melyeknek nevét sikeresen elfelejtettem. Pazar, látványos megoldás amit az utcán elhaladó tömeg is rendre megbámul. A sushik mindegyike igényesen van elkészítve, egyik sincsen megroggyanva vagy éppen szétesve. A hajó elejében a szokásos gyömbér-wasabi párosát rejtették el, nagy bánatomra a gázolajat nem a szokásos műanyag pikszisben tálalták hanem egy kis üvegcsében.

Pont: 9/10

Ízvilág: A sör nekem nagyon sima, az én torkom sokkal jobban hozzászokott a karcosabb példányokhoz. A sushi vonal finom és szerencsére nem úgy állították össze palettát, hogy csak vega semmilyen falatokból álljon. A kifordítottak közül a legérdekesebb az almás-camambert sajtos volt, meglepő, de nekem egészen ízlett pedig almával álmomban se képzeltem még el a rizst. A halasok közül a lazac viszi a prímet. A wasabi erős, de legalább nem lesz gondunk a nyers hallal miatt a nap további részében. Nehéz megítélni, mert mindenkinek más az ízlése, de én mint nem éppen fanatikus sushis egész kellemesen elvoltam és érdekes ízekkel találkoztam. A sört  nem kell erőltetni a többi viszont rendeben van.

Pont: 9/10


Mennyiség: Ránézésre talán kevésnek tűnhet főleg ha azt nézzük, hogy négy fős társaságra tervezték. A sushi engem valamiért mindig meglep a mennyiség terén, általában nincsen gigantikus példányok, de a fejenként 12 darab azért simán megtölti a lelkes delikvenst. Szerencsére nem a költséghatékony elméletet követte az étterem és nem arra hajtottak, hogy minden filléres feltéttel megpakolt rizskupaccal kínálják a vendéget, hanem került bőven halas és a tojásnál drágább hozzávalókból épített sushi is. Összességében négy embernek tökéletesen elég, ha ráborítunk egy sört akkor teljes a gyönyör.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az egész hajó 9990-ért úszott elénk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt bizony kuponnal sikerült elérni. Ezekre mindig ráírják az eredeti árat, de az kár is firtatni, mivel többnyire nem túlságosan mérvadóak. Kicsit talán lassú volt a kiszolgálás a 30 perccel, mindezt úgy, hogy az étteremben talán egy pár volt még rajtunk kívül. A hajó pofásabb tálalás mintha csak úgy elénk tennék egy tányérra. Ízre mind korrekt, a mennyiségről pedig ne is beszélve. Ideális egy kisebb társaság összeharácsolásához, de tényleg legalább legyen 4 aktív fő erre. Fejenként 2500 ami talán soknak tűnik, de nálunk szerencsére a “szegények eledele” aranyáron mozog… A sör 950 forintos árával nálam az erősen felejtős kategóriát ütötte meg.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni, hogy hol köt ki a Bambuszliget hajója akkor KLIKK IDE és megmutatjuk)