Select Page

Bárczy Bagel – Texas burger

Szerző: | 2018. Már. 26. | Burger

A VIII. kerület palotanegyed részén bandukolva lettem figyelmes a Bárczy bagel nevű aprócska egységre, ami első pillantásra a bagelek és a burgerek egymásba oltását tartja fő életcéljának. A bagel egy lyukas fedelű pékárú, amit rendszerint szendvicsként készítenek el. Sós vagy édes, lehet bármelyik valójában senkit nem zavar. Ők ebben az apró üzletben a hamburgerek világát óhajtják belecsempészni a belga különlegességbe.

Ha nem éppen vagyunk csurig töltve fantáziával, akkor sincsen semmi baj mivel ételfotók pörögnek folyamatosan a pult feletti kijelzőkön, melyek segítenek elképzelni, hogy mit is jelent a bagel-burger valójában. Marha, csirke vagy éppen sertés alappal is kérhetjük őket, de ha netán egyik sem szimpatikus a három húsfajta közül, akkor átnyergelhetünk a desszert szekcióra, ahol croissant és fánk is megtalálható.

Texasburger – házi húspogácsa, bacon, hagyma chutney, pirított hagyma, sajtkrém, lilahagyma, uborka, paradicsom, jégsaláta, BBQ szósz és majonéz

Erre a remek összeállításra esett a választásom, mert hirtelenjében ez látszott a legizgalmasabbnak. Az apró üzletben dallamos-klasszikus hip-hop délután volt, amire akaratlanul is elkezd az ember lába járni és a feje bólogatni. Körülbelül tíz perc várakozás után megkapjuk a bagel-burgert.

Bagel-Burger

Fentről vizsgálva elsőre tényleg furcsa azért, hogy egy korrekt lyuk tátong a buci felső felén, amit egy uborkakarika dugóz be. Enélkül sok különbséget nem találnánk egy átlag burger bucihoz mérten. Oldalról nézve kezd dögösnek festeni a dolog, a sajt, a hagyma, a kicsurranó BBQ szósz minden jégszívű emberben képes fokozni az izgalmakat. Fedelét megdöntve tapasztaljuk, hogy bizony rendesen megpakoltál pirított hagymával.

uborka

Kóstolva a bucinál extra ördöngösség nincsen elrejtve, de a lyuk továbbra is vicces. A húspogácsában sok szaft nem maradt, de még nem nevezhető száraznak. Ízre enyhén borssal legyezett, de döntő többségében a hús ízét érezzük. A hagymák közül a pirított állaga tökéletes, míg a chutney az ízeknél dolgozik jobban. A BBQ szósz szerencsére nem dög nehéz és túlzóan édes, amiért járt részemről az elismerés. Az uborka remek frissítőállomás az ízfolyamban, amikor elérjük. A bacon közepesen sós és állagra is a közepes már, ami ropógósságát illeti.

masszív

Adagra nem feszít szét minket, de tökéletesen elég egy könnyed fogás gyanánt. Körettel vagy egy desszerttel lenne fullos a dolog, de így sem maradunk éhesen utána, hacsak nem éppen egy két hete hánykódtunk az óceánon és ide estünk be először. Árban 1690 forintot kell fizetni a Texasburgerért, ami tökéletesen elfogadható. Valószínűleg nem utolsó kalandom a hellyel, mert maradt pár érdekesség az étlapjukon, amit ki kellene próbálni. Reményeink szerint teraszuk is lesz és akkor elkerülhetjük, hogy kissé sok legyen a kajaillat távozás után ruhánkban.

Barczy Coffee & Sweeties – 1088, Budapest, Krúdy Gyula u. 9 – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték