Select Page

Bécsi Bisztro – Gyrostál (nagy)

Bécsi Bisztro – Gyrostál (nagy)

Új szelek fújnak, így az a szerencsés helyzet állt elő, hogy újabb környéken van lehetőségem tesztelni a vendéglátóhelyeket. Ilyen szép időben, szívesen mozdul ki az irodából és kutat fel valami olyan helyet, ahol valami könnyed fogással kényeztetheti magát a fárasztó munkanap közepette.

Jó kinézető gyros tálat régen ettem, vélhetően azért, mert jellemzően inkább a kézbe vevős megoldást választom, de igazi ebédre volt szükség, így jött a gyros tál ötlet. A Bécsi Bisztró a Bécsi út Szépvölgyi úthoz közel eső szakaszán található és hétköznap ebédidőben azért pár percet sorba kell állnunk, ha az ő főztjüket akarjuk magunknak. A választás a nagy gyrostál, kifejezetten a saját igényeimhez igazodva.

Esztétika,megjelenés: A rohanó hétköznap megkövetelte az elvitelt, így a tálam egy műanyag tálkában végezte, gondosan fóliába csomagolva. Legalul a rizs, ami választásom alapján lett rizs, mert akár hasábburgonya is lehetett volna. Amúgy szép sárga a színe, valószínűleg húslével főzik. A következő rész a zöldségeké, amik szintén a választásom alapján kerültek a dobozba. Számos lehetőség közül választhatunk a lila hagymával kezdve a majonézes kukoricán át görög salátáig minden van a kínálatban. Én görög salátát kértem, ami némi uborka, paradicsom, feta és olivabogyó kombinációja. Egynek nem rossz és nagyon jól is mutat. A következő összetevő a reszel sárgarépa, ami nagyon feldobja a kombinációt, és a lila káposztával kiegészülve színkavalkáddá alakította a dobozomat. A biztonság kedvéért, azért kértem még bele némi jégsalátát is, így már aztán tényleg pofásra sikerült a kinézet. A legfelső réteg, talán a legfontosabb, a csirke gyros hús, ami viszonylag nagy falatokra vágva, barnára pirítva tette fel a pontot az i-re. A kis zöld szálak, azok bizony kapor darabok, a szósz nagyon nem látszik, de az pedig egy kapros szósz, amit szintén egy nagyobb felhozatalból választottam. Az az igazság, hogy régen nem láttam ilyen pofásan tálalt gyros tálat.

Pont:9/10

Ízvilág: A húsra nagyon büszkék, vagyis az étterem falán nagy felirat hirdeti, hogy saját páccal dolgoznak. Igazából alapvetően nem érzek semmi különlegeset a húson, mondhatni, megszokott csirkecomb filé, de azért sajnos ezt nem jelenthetem ki. Sok helyen kapunk nem igazán finom húst, ezen érezhető a fűszerezés és az is, hogy nem a tegnapiból dolgoznak. Alapból a hús ízét elviszi a szósz íze, ami nem igazán erőteljes ízű, de azért a kapor az kapor. Mivel nagy kapor kedvelő vagyok, így nekem ez kifejezetten ízlett. Lejjebb jutva a villámmal megtalálom a zöldségtengert is, amiben a legjobb az, amikor a feta is bejön a képbe. Valahogy egy jó gyrost még jobbá tud tenni némi finom sós feta sajt, és ez a görög salátának köszönhetően meg is van. A kis olivabogyó darabok egy-egy falatot még ízletesebbé, különlegesebbé tesznek, és a sárgarépának köszönhetően egy valóban különleges, mégis remek tálat fogyaszthattam el. A rizs sem volt erőteljes ízű, de ami a színe alapján már említettem, azt az íze alapján is fenntartom, ezt a rizst bizony nem sima vízben főzték. A rengeteg opció miatt igazán személyre tudjuk szabni a gyrosunkat, de ha rám hallgattok ezt az összeállítást legalább egyszer kipróbáljátok.

Pont:8/10

Mennyiség: Elsőre, mikor a kiszolgáló lány kezébe vette ezt a tálat, az jutott eszembe, hogy ez bizony nem lesz olyan nagy adag, mint a megszokott hungarocell dobozos kiszerelés. Szerencsére az első benyomás, nem mindig mérvadó, és ahogyan egyre több dolog került a dobozba, egyre inkább oszlottak el a kétségeim az ebédem kielégítő mennyiségével kapcsolatban. A legalul található rizs nem volt egy óriási adag, de a zöldségekkel kiegészülve megfelelő mennyiségű köretet biztosított a húsnak. A hússal egy igencsak gyakori probléma került a képbe, méghozzá az, hogy húsból szinte sosem elég. Az aranybarnára pirított csirke szeletekkel a fogás egy ebédnek mennyiséget tudott képviselni, talán egy pitát szívesen elfogyasztottam volna mellé.

Pont:8/10

Ár/érték: Bár nem tudom, hogy a normál méretű kiadás mekkora, de mivel az étlapon nagy és óriás kiadás is szerepelt, így kötelezőnek tartottam, hogy legalább a középsőre benevezzek. Ezért a közepes kiadásért 1090 forintot kell kicsengetnünk, amiért egy össze vissza variálható, teljesen személyre szabott gyros variációt alakíthatunk ki. A választható köret, 4 különféle választható zöldség és választható szósz olyan mozgásteret ad, amit sajnos nem sok gyrososnál élvezhetünk. Az átlagos csípős hagyma mehet kérdésnél bonyolultabb kérdéseket kell megválaszolnunk rendelés közben, de ha ezen túljutunk, akkor miénk a pálya és már kebelezhetjük is befelé a kreálmányunkat.  Ennyi pénzért ilyen finom és rugalmas gyrost még tuti nem ettem, így ha esetleg erre jártok és megéheztek, akkor amondó vagyok, hogy ne hagyjátok ki a Bécsi bisztrot.

Pont:7/10