Select Page

Befaló Grill Pizzéria & Grillház – Befaló burger

Szerző: | 2016. aug. 29. | Burger

Egészen biztosan van a tavaszi fáradtsághoz hasonló állapot a nyár végén is, amikor az ember fejében tudatosul, hogy vége a nyárnak. Hamarabb sötétedik és az utolsó fesztivál promo hirdetés is eltűnik a tv-ből. Legbiztosabb tünete ennek az egésznek, hogy rendelésen kívül máshogy nem is hajlandó a páciens elképzelni egy ebédet.

Befaló Grill Pizzéria & Grillház az áldozat. Nevük kicsit megtévesztett és azonnal Bill-re gondoltam, de kicsit utánanézve kiderült, hogy egészen más a koncepció. Étlapjukon tészták, pizzák, burgerek, de még saláták is helyet kaptak. Hosszas őrlődés után végül egy burger került a kosárba és dörrent is a rendelés gomb.

Befaló burger – 15 dkg marhahús, befaló öntet, jégsaláta, paradicsom, uborka, sajt és bacon

Névadó burger, mindenfajta agymenéstől mentesen, egészen átlagos hozzávalókból áll össze. A rendelés leadása után közel 30 perccel csörrent is a kaputelefon. A futár rendkívül kedves és volt egy érthetetlen arckifejezése, amit elsőre nem tudtam hova tenni. Az egész rejtély, akkor lett világos mikor megláttam az étterem címét. Ez körülbelül a célállomástól 20, maximum 25 méterre található, szóval a tekintetben az „év lusta disznója” különdíjat lehetett felfedezni, teljesen jogosan.

fólia

fólia

Agyhullám-blokkoló csomagolást kapott szegény burger, de miután kiszabadítjuk, akkor még meg kell küzdenünk egy műanyag fogótasakkal is hozzáférjünk. A burger klasszikus mintát követ, a hatalmas uborkakarikák megidézik a szebb nyári strandos pillanatokat. A szezámos buci meglepően könnyed állagú és szerencsére nem édes.

klasszik style

klasszik style

A hús és a ráolvadt reszelt sajt-bacon páros a hatalmas burgermániában szintén retronak számít. A hús alatt a vastag zöldségágy, amivel ránézésre minden a legnagyobb rendben. A mágikus befaló öntetnek sok jelét nem sikerült felfedezni. Kóstolva a buci meglepően jó, laza textúra, lágy vajasság. Egyedül egy kis pirítást tudnák elképzelni rá. A hús teljesen átsült, egészen szaftmentes és só-borssal egészen meghintett. Ízre nem a legtisztább marha a vidéken az biztos.

belső

belső

A sajt-bacon duóból inkább a bacon érződik, ez hozza a kötelező sós ízvilágot magával. A sajt egészen elvész benne, sok vizet nem kavar. Az uborka, ha ráharapunk indítja a lé-támadást rendesen. A hagyma virgonckodik, de még randibarát kategórián belül van. Bődületesen mély és maradandó emlékek kiváltására ez a példány nálam nem volt alkalmas.

felezve

felezve

Árban 1390 forint, ami viszont kicsit sem nevezhető drágának, úgy, hogy ez már házhoz szállítva ennyi. A lustaságom miatt ég a bőr az arcomon rendesen, de mentségemre szóljon, nem tudtam, hogy ilyen minimális a köztes távolság. A második eséllyel lehet kivárok addig, amíg frissül egyet netán az étlap, főleg burger fronton.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték