Select Page

BelFrit – Belga kolbász menü

BelFrit – Belga kolbász menü

Egy kalandos nap során ismét úgy hozta a sors, hogy a belga étteremlánc a BelFrit prezentálta a mai ebédemet. Anno 2012 október elején már volt egy teszt, akkor sajtos korongokkal próbálkoztam, felemás sikerrel. Nagy mániám mindig ez a második esély halandzsa, most eljött az idő hogy egyet teljesítsek is. Múltkor is főként a legendás sült krumpli csiklandozta a fantáziámat, ami most sincsen másként.

A vega vonalat most messziről elkerülve a belga sült kolbászos menü lett a befutó. A promó képen egy jó vastag szál díszeleg melyen legalább két csillió bevagdolást végeztek Lipót király alattvalói , persze csak a kép tanulsága szerint. Ismét sós burgonyát kértem, de sikerült pár hasáb fűszeres változatot is beszereznem. Ismét jár a saláta mellé, félő ebben óriási pusztítást most sem fogok végezni. Könnyed BBQ szószt kértem még pluszba, legyen mivel mártogatni a fincsit. A kiszolgálás nem a leggyorsabb a földön az biztos, egész kis forgalom mellett legalább 17-18 percbe telt mire megkaptam a kolbászkámat.

Esztétikai megjelenés: Nem én vagyok a kolbásztöltők koronázatlan királya az biztos, de ilyen vastagságú autentikus jóféle magyar kolbásszal én még nem találkoztam, ezek a belgák nem viccelnek ha a méretről van szó. Személy szerint nekem a kis hazánk produkciója sokkal jobban tetszik mint ez, nekem erről olyan érzésem támad mint amikor a filléres szójaművirslit berakjuk a mikróba és ott felejtjük kicsit. A köret egészen spártai, salátára ráöntve némi talán majonéz alapú szósz és itt kifújt a mutatvány. A krumpli ismét csak úgy ragyog az éhes vevő szemei előtt, a látvány káprázatos és azonnal megbabonázza egész szervezetünk és csak rá tudunk figyelni.

Pont: 7/10

Ízvilág: Túltéve magam a krumpli varázsán, elsőre mégiscsak a kolbászt sikerült lecsekkolnom ami számomra csalódás. Állagra teljesen olyan mint a olcsó íztelen vízvirslik, azaz se íze se bűze, ennél még a sózott hungarocell is ízletesebb. A belga cimborákat át kellene csábítani pár kolbászfesztiválra, hogy megtudják mi is az az igazi fűszeres csoda amiket itt lehet kapni. A saláta ezután nem tudta javítani a helyzetet, tök átlagos zöld melyen a szósz semmit nem változtat ízügyileg, nincsen meg az ízorgia ennél menünél sajnos. A krumpli az utolsó mentsváram, amiben most sem kellett csalódjak ez valami zseniális, fényévekkel jobb mint bármi más gyorséttermi hasábburgonya, talán elég lett volna csak egy nagy adag krumplit kérnem az ebédre és akkor fullos lenne az összkép.  A BBQ hozza az elvártat, egészen sűrű de finom és érezhető ízzel bír.

Pont: 5/10

Mennyiség: Ránézésre a kolbász jó vaskos így gondoltam ha ezt befalom akkor tele lesz a bendő, ez össze is jöhetett volna ha a konyha csempészett volna bele egy fél kiló ólmot a közepébe. Teljesen könnyű az egész, közelében sincsen az általunk magasztalt magyar sült kolbászokhoz. A salátával ilyen álmaim már nem is voltak, ez csak hézagot kitölteni jó a bendőnkben, nem jutunk vele messzire csak magában. A krumpli 250 grammos kiszerelésben jár a főétel mellé, ami szerintem az utolsó grammig meg volt, bőséges adag ez magában simán kitesz egy kisebb adag ebédet. A BBQ szósz tökéletesen elég annak aki nem fürdetni szeretné benne a hasábokat, csak úgy épp belemártani minden egyes darabot.

Pont: 6/10

Ár/érték: Az első alkalommal sem estem hasra a csodától amit a BelFrit próbált prezentálni, és ez most sincsen máshogy. Az én menüm kerek perec 1490 Forintot és amire még rádob újabb 150-et a BBQ öntet. Ennyiért szerintem egy piacon a kolbászok Ferrari-ját kérhetjük mindenféle ízletes magyar kiegészítővel. Adagra vetítve az ár egyáltalán nem olcsó, inkább jó drága. A szomszédban a Jóasszony nevű egység valamiért tud rendes fém evőeszközt prezentálni, így nem értem miért kell ennyire erőltetni ezt a műanyag szenvedést. Ismét bebizonyult, hogy ide kizárólag csak a sült burgonya miatt érdemes ellátogatni, a főétel része egészen felejthető. Újabb esélyt itt már nem tervezek, mire a listám végére érnék már közel 2030-at írnánk.

Pont: 4/10