Select Page

BelFrit – Best Deals – Pulykasaslik

BelFrit – Best Deals – Pulykasaslik

Megint egy bevásárló központban ért utol az éhség, lassan olyan érzésem van, hogy a rengeteg ember és üzlet látványától megéhezem. Nem is ez a lényeg, majd ha sok pénzem lesz, ezt egy ilyen típusú szorongásokkal foglalkozó szakemberrel megbeszélem, valami pofátlanul magas órabér kifizetésével egybekötve. Ezt a szörnyű érzést, most nem mással, mint egy BelFrit-ben beszerzett, a BelFrit Best Deals!!! szórólapról gondosan kiválasztott menüvel űztem ki a testemből.

A neve elég beszédes, de azért kicsit megmagyarázom, náluk a legjobb vétel, egy kis menüt jelent, amiben egy husi, egy kis sült krumpli és egy kis saláta található. Az ajánlatok közül, nem egyszerű kiválasztani a megfelelőt, nekem azért sikerült olyat, ami még nem szerepelt az oldalunkon. Amit még mielőtt belefognék a lényegbe, mindenképpen meg kell veletek osztanom, hogy a belgák szerint a sült krumpli bizony az ő találmányuk, a kezdet kezdetén, már az 1830 -as években is árulták bódékból.

Esztétika,megjelenés: Ahogy már említettem, három részre tagolódik a menü. Kezdjük a körítésekkel. Egy tányér saláta gondoskodik az étkezés vitamin és rosttartalmáról. Felépítésében reszelt sárgarépát, reszelt káposztát és jégsalátát tartalmaz, és mindezt megöntözik némi világosabb majonézre emlékeztető szósszal. A következő köret, a honlapukon szavakban kissé egekbe emelt hasábburgonyából egy kis adag. Ez a kis adag, nem az a kis adag, amit számos gyorsétteremben kis adagnak neveznek, láthatóan másról van szó. Kívülről aranysárga a mindenféle színes pöttyök pedig a fűszernek köszönhetőek. A köretet látványra kiveséztem, jöjjön a lényeg, a pulykasaslik. Középen vékony hurkapálcika, amire egymást követően pulykamell kockák és vastag hagyma levelek kerültek felfűzésre. Az olajba merített sütés megtette a hatását, a hagymák szinte feketésre sültek, a hús pedig láthatóan omlósra. Ez a kis menü jól mutat, a saslik és a krumpli olyan ahogyan elképzeljük, és a  saláta egészen jó kis köret.

Pont:7/10

Ízvilág: A salátát alkotó zöldségek nem a legfrissebbek, de az is elképzelhető, hogy csak a zacskó, amiben tárolták, közel volt a meleghez és ettől kapott egy kis barnás árnyalatot egy két levél. A rá került szósz, kicsit talán fokhagymás, de semmilyen erőteljes ízt nem képvisel, egyszerűen csúszósabbá teszi a zöldséget. A hasábburgonya nem csak látványra, de ízre is megelőzi a minden sarkon megtalálható gyorséttermek krumpliját. Tömörebb az egész, valahogyan sokkal közelebb van a házi sült krumplihoz, és a fűszerezés, a legjobb steak burgonyák fűszerezéséhez hasonlít. A pulyka husi paprikás fűszerezéssel van megbolondítva, és mivel 1-2 percet tölt csak a forró olajban, így nincs esélye kiszáradni. A husi szaftos, a mellette sült hagyma pedig kívül ropog, belül pedig édesre dinsztelődött. Ez az összeállítás így igencsak megállja a helyét, nehéz két falat között levegőt venni, és megállni, hogy ne egyen az ember folyamatosan.

Pont:8/10

Mennyiség: Legjobb vétel révén, azért nem kell attól félnünk, hogy ettől fog kidurranni a pocakunk. Az egy pálcikányi saslikon pontosan 4 darab nagyobbacska kocka pulykamell van a hagymák között. A hasábburgonya papíron 180 gramm, ami annyira tényleg nem kis adag, sőt szerintem a legnagyobb kisadag, amit “kisadag” néven be tudunk szerezni. A mellékelt saláta, papíron 80 gramm, de ezt sem volt szerencsém leellenőrizni, mivel éppen nem volt nálam mérleg. Bár esküdözni nem mernék rá, de szinte biztos vagyok benne, hogy a kiszolgáló hölgy mérleggel mérte ki az adagot. Ahogy a mondás tartja kis pénz, kis foci, a BEst buy menü, sosem lesz híres az adag nagyságáról.

Pont:6/10

Ár/érték: A jól árasított menüt 950 forintért kapjuk meg. Ezért kapunk nem túl sok húst, mellékelve egy megfelelő adag salátával, és egy kicsinek mondott, de inkább közepes adag hasábburgonyával. A burgonya fűszerezése remek, nem a só a főszereplő, hanem az egyéb fűszerek, és ettől is különböző a megszokott krumpliktól. Az adag bár nem óriási, de egy light-os ebédre elég lehet, vagy akár arra is, hogy annyi energiát összeszedjünk, hogy a feladatunkra tudjunk koncentrálni. A BelFrit valamit jól csinál, és itt elsősorban a fűszerezésre és a burgonya adagolására gondolok. Ha minden igaz ez előtt, nem igazán ettem náluk, de ezen fogás alapján, nálam nem kerültek feketelistára.

Pont:7/10