Select Page

Bellozzo – Picante salami pizza és arrabbiata tészta

Szerző: | 2016. nov. 24. | Pizza

Lassan egy éve már, hogy a Bellozzo megnyitott az Oktogonnál. A koncepció nincsen túlragozva, egy modern, minőségi olasz gyorsétterem, ahol jóformán csak pár percet kell várakoznunk és meg is kapjuk a rendelt ételünket. A belső érezhetően nem a “holsporoljunkmégegykicsitdrágabarátom” elmélet alapján született, ennek tisztes, olaszos hangulata van.

Négy részre oszthatjuk az étlapot, tészták, pizzák, saláták és persze desszertek. Ezekből most az első kettőt céloztam be, hogy kis ízelítőt nyerjek a nagy budapesti olasz életérzésből. Tésztáikat két különböző mértben kérhetjük, az egyik a szolidabb normál adag, míg a grande a nagyétkűeknek célzott mennyiség. Jelenleg 8 különböző összeállítás közül csemegézhetünk, melyek mindegyikét többfajta tésztával kérhetjük. A húst extraként igényelhetjük mindegyikbe némi felárért cserébe.

hangulatos belső

hangulatos belső

Pizzáik követik az olaszos elképzelést, azaz nem pakolják rogyásig feltétekkel, hogy az egész egy ízkáosz legyen, inkább 2-3 feltét és kész. Az étlapon találunk fix összeállításokat szintén, akár a tésztáknál, de van napi pizza is, ami látogatásom során pont a pikáns szalámis névre hallgatott. Méretre, ha jól dereng 24 centis átmérőt mondott rá a személyzet, de valójában úgyis inkább a tészta tömege a mérvadó, mint az átmérője a tésztának.

egyszerű és jó

egyszerű és jó

Ízre a pizza azonnal feledteti az aluljárókban kapható többnyire rémálom ízű pizzákat. Tésztája vékony, szélei kellemesen ropog és van íze. A feltéteknél tökéletesen érződik a paradicsomos alap, a fickósan csípős szalámi illetve a rukkola íze, igaz ez picit háttérszereplő. Pizza sajt nélkül nem az igazi, így erre is került egy jó adaggal az extra nyúlós, enyhén fanyarkás ízűből, ami bizony tökéletes. Bárcsak ki lehetne törölni a 7-8-9 feltéttel eltorzított pizzák gondolatát, ez bizony sokkal jobb, hogy ilyen “szolid”.

tészta fajták

tészta fajták

A tészták esetében variálhatunk, hogy a lelke miből legyen, lehet az spagetti, ravioli vagy éppen fusilli. Utóbbi nyert és arrabbiata verzióban, de csodával határos módon nem kértem bele húst. A tészta tökéletes al dente állagú, nem kell vadul rágni, de nem is olvad pépessé egyből szánkba. A tészta tetejére került egy parmezán díszítés. A szósz a gravitáció hathatós segítségének köszönhetően a papírtál aljára szökik, így fogyasztás előtt kicsit keverjük fel, jobban járunk.

arrabbiata

arrabbiata

A paradicsom és a chili az úr, mindkettő gazdagon kényeztet a saját módján. A parmezán íze sokat nem zavar az összképbe, végig marad az előző kettő hozzávaló által szolgáltatott élmény. A tészta hibátlan, adagra pedig valóban grande, mivel a nagyobbat választottam. Egy átlag emberre tökéletesen elegendő. Utólag bánom, hogy húsmentesen került tesztelésre, egy csirkével még biztos lehetett volna csavarni rajta.

kintről

kintről

Árban a grande arrabbiata tészta 1490, míg a csípős pizza 1090 forintot jelentett. Drágának nem igazán nevezhető, elfogadható. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minőségi alapokból dolgoznak és bizony ízben is helyén vannak a fogások. A gyorsétterem közeli jelleg megvan, ami azok számára lehet csábító, akik rohanás közben akarnak valami finomat enni leginkább.

Bellozzo – 1066, Budapest, Oktogon 1. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték