Select Page

Belvárosi Disznótoros – Kolbász mustárral

Belvárosi Disznótoros – Kolbász mustárral

Kicsit elkanyarodunk az eredeti koncepciótól és megpróbálunk olyan helyeket is felásni ahol tudunk reggelizni is akár, mivel olyan időben nyit és az étlapon van reggeli rovat vagy esetleg olyan amit pikk-pakk beburkolhatunk a bányázás előtt. Az első állomásnak nevét már többen említették, hogy érdemes betérni, de mindig vártam vele valamiért.

Facebookon át informálódtam a nyitva tartásról és meglódultam egy átlagos szombat délelőtt. Az első pofon akkor ért mikor hittem a sátán hálóján talált infonak miszerint 9:00-kor nyit. Szombaton ez pontosan 11 órát jelent a valóságban tehát a reggeli főleg a másnaposoknak ideális ilyen időtájt. Hétköznap az ajtón látható kiírás szerint 8:30-kor nyitnak így akik a környéken melóznak és 9-re járnak robotolni még pont meg tudják tömni magukat.

Kint egyből látni pár könyöklőt ami jó idő esetén kihagyhatatlan. Falatozás közben nézni a rohanó embereket jó mulatság. Bent nagyon igényes belső fogadja a vendégeket, ott is könyöklőknél tudunk letelepedni, rendes hagyományos asztalos megoldás nincsen. A hátsó pultnál akár egy hentesnél válogathatunk viszont a bejárathoz közelebb esőknél csemegézhetünk a kész hústermékek közül. Itt ne keressen senki croissant, itt ízig-vérig magyaros kajákkal van dolgunk. A kinti táblán feltüntetett ajánlatnál keresve se tudnék jobbat kitalálni, azaz egy szál kolbász mustárral és kenyérrel. A hibátlan kategóriát akkor érné el ha járna hozzá egy kis fröccs legalább, de általában munka előtt talán nem lenne jó ötlet.

Esztétikai megjelenés: A kép egyszerű, de szívmelengetően szép. Az alap koncepcióhoz képest én mér kértem köretnek egy kis krumplit, ez ne zavarjon össze senkit. A kolbászt úgy 15 dkg környékére tippelem, ránézésre is elég kell legyen egy reggelihez. Egy katona hasítása után jobban meglátjuk a tölteléket is amiben nem találni mócsingot meg ilyen szennyet, ez rendesen húsból van. Színe pirosas így bízom benne, hogy kicsit paprikásan csípni fog. A mustárban semmi csoda nincsen, színe alapján valamelyik gyártó flakonizált verziójáról van szó. A kenyérrel nem vacakoltak, kaptam egy szeletet és egy kenyérvéget is. A krumpli enyhén fűszerezettet és aranybarnára sütött.

Pont: 9/10

Ízvilág: A kolbász hibátlan, jól átsült és ízre is remek. Enyhén csípős így nem gond, hogy nincs mellé alapból némi csípős paprika. Savanyúságot és társait nyugodtan tudunk még mellé csemegézni a pultból, így almapaprika, uborka és minden jót kérhetünk. A kenyér hagyományos fehér kenyér semmi trükkösség nincsen benne. A mustár szolid, nem fogunk tőle mély lélegzeteket venni és könnyünk sem csordul ki tőle. A krumpli ropogós és ahogy látható kicsit fűszeres. Igazi magyaros napindító reggelit tolhatunk le.

Pont: 9/10

Mennyiség: Kicsit csalóka a helyzet a krumpli miatt, de reggelinek anélkül is elegendő kell legyen egy átlagos ember számára. Az Update elveknek persze tökéletesen nekimegy, de kit érdekel ha ilyen finom falatokkal indíthatjuk a napot. A kolbász elfogyasztás után is úgy tűnik, hogy ez a 15 dkg környéke, de ha valakit nagyon érdekel tuti lemérik neki a mérlegen. Jól eltalált mennyiségek, talán mustárból még sok is lett, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Mivel reggelinek indult ezért nem szabad az eddigi mércével osztályozni, a lényeg, hogy reggelinek elég, de akár egy könnyed ebédre is megfelel.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az első reggelizős teszt igencsak magasra rakta a lécet. Az alapmenü ami a kolbászt, mustárt és kenyeret jelenti 600 jó magyar pénzért lehet a miénk ami szerintem nem sok. A krumpli az én ötletem volt ami 300-al emelte az árat, helyette lehet inkább valami savanyúságot kellett volna kérnem. Egy hasonló méretű kolbászt a mindenféle vacak téli vásárok alatt ezer alatt sehogy nem ússzuk meg. A Belvárosi Disznótoros erősen ajánlott azoknak akik nem éppen egy kalóriaszámláló mega update-fitness guruk és ennének valami finomat reggelire néha a párizsis zsemle helyett. Csöppentő akciójuk pénteken nagyon csalogató egy visszatérésre, részleteket ITT olvashattok. A sorozat folytatódik és természetesen majd lesz többfajta reggeli is nem csak kolbász. Akinek ötlete és tippje van ne tartsa magába, ossza meg nyugodtan!

Pont: 9/10