Select Page

Beograd Grill – Ustipak (180g)

Beograd Grill – Ustipak (180g)

Szépen lassan, de egyre több szerb-balkán grillezett ételeket szervírozó étterem jelenik meg a piacon és, ami még szebb, hogy legtöbbjük még házhoz is szállít. Ezen a vonalon mozogva utoljára a Montenegrói Gurmantól rendeltem, ahol azért nem volt olyan meseszép az egész történet.

A Beograd Grill pár hónapja már jelen van, de egész pontosan azt is tudom, hogy a jó rég tesztelt Deli’s Cafe helyén nyitották meg 0-24-ben nyitva lévő üzletüket. Az étlapot végig szerb ételek alkotják, számomra sokhoz segítséget nyújt a fényképes étlap, mert bizony név alapján még eléggé el vagyok veszve.

Ustipak – sajttal, baconnel töltött, darált borjúhúsból készült, enyhén fokhagymás húsgombóc grillezve, saláta, hagyma, káposzta és lepény körettel

Nagyon feszülnék a burger dologra, akkor még azt is tehetném, hogy a lepénybe beépítem és kész az instant Balkán burger. Ennyire azért kár lenne függőnek lenni, szóval szépen minden marad az eredeti koncepció alapján és nem kísérletezek inkább semmivel. A rendelés végénél még felkínálnak számunkra 5 fajta különböző szószt, melyekből egyet ingyen lehet kérni. Nálam a torma nyert, a ketchupot például nem érzem túlságosan hozzáillőnek a leírás alapján, illetve legalább kezeim közé kerül valami kevésbé szokványos öntet.

Esztétikai megjelenés: Kapott egy dobozt a hús és a köret közösen, míg a lepényt alufóliába tekerték, ami érezhetően még meleg volt, igaz ehhez az is segít, hogy szinte az ablakból látom az éttermet, olyan közel vannak. (igen, én pedig lusta lesétálni) Felbontás után boldogan nyugtázom, hogy a húsnak adtak egy alufóliás védelmet, ami arra remekül elegendő, hogy az esetleges kisült zsiradék ne csurogjon át a káposztához. A húsgombócok most kicsit hosszúkásabbak lettek és inkább hasonlítanak rúdra, mint bármi gömbölyűre. Foltokban látszik rajta az olvadt sajt, szolidan kikandikál belőle. Félbevágva látszik, hogy teljesen átsült, viszont a bacon nyomait én így nem véltem felfedezni sehol. A szósz szintén kapta a szokásos kis áttetsző pikszisét, színre teljesen rendben van.

Pont: 8/10

Ízvilág: A salátát igazán elrontani talán nem is lehet, maximum, ha egy többnapos 30 fokban érlelt verziót adnának, de erről itt szó sincs. A húsgombócnál, vagyis a rúdnál a bacont sajnos ízre sem találom, pedig olyan zen állapotra kapcsoltam, hogy észrevegyem, hogy majdnem eltűnt személynek jelentettek. A fokhagymás vonal valóban benne van, és valóban csak enyhén. A sajttal minden frankó, ennyi pont jó, ahogy van. A pita friss és még meleg, amihez én bepróbáltam a tormás mártást is és tök jó, nem csak a húshoz passzol szerintem, hanem a koronghoz is simán tolhatjuk mártogatósként. Összességében egészen jó, a baconos vonalat viszont hiányolom belőle erősen, túlságosan beleéltem magam, amikor az étlapon kiszúrtam magamnak.

Pont: 7/10


Mennyiség: Zsákbamacska nem igazán van itt, telibe kiírják, hogy 180 grammos húsmennyiséget kapunk, amire pluszként érkezik a saláta és a pita, na meg persze a tormás cucc. A salátával a nyulak se mennek messzire, nemhogy egy ember, szóval itt azért ne várjuk azt, hogy szétrobbanunk bél fronton. A pita picit javít, de valójában az sem egy nagyon laktotó elem a köret oldalon. Éhesebb állapotban lévőknek nyugodtan ajánlom a nagyobb kiszerelést, a hús benne az igazán laktató elem, amiből nem árt, ha több van sosem.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Igen, megkapta a hónap lusta dögje kinevezést a KMK-s szakszervezettől, amiért rendelni bírtam egy nagyjából 50 méterre lévő étteremből. Igen, sikerült űridőt futniuk, mivel mindössze 27 perccel a rendelés elküldése után már csörömpölt is a kaputelefonom. Nem tököltek a konyhán ez tisztán látszik, illetve mondjuk arra is gondolhat ebből az ember, hogy nem volt előttem 3-400 rendelés még. A futár full jó arc, kíváncsi lennék, hogy ilyenkor elgondolkoznak-e, hogy benyomják a maximális gyalázást, miszerint tájékoztat, hogy gyalog 90 másodperc volt ide az étteremtől az út?!

Pont: 10/10

Ár/érték: 1300 jó magyar forint, amennyi ki kell érte pengetni. Nem mondanám soknak, teljesen elfogadható árképzés. Összességében egy könnyed fogás, csak a fránya baconos bakit nem tudom elfelejteni. Mindenképpen ajánlott a felnőtt adagokra koncentrálni, az ilyenek inkább csak egy-két órás tűzoltásra képesek. Legjobb benne, hogy a sok pizza-burger-gyros-al dolgozó étterem mellett valami másra is van lehetőségünk. Más hasonló vonalon mozgó éttermet is kiszúrtam nemrég, így a szerb vonal nem áll le, robogni fog tovább. Annak tudatában, hogy 0-24 üzemel a hely, lehet, hogy egy vadabb éjszaka után betérek egy helyszíni tesztelésre is még, akár idén.

Pont: 8/10