Select Page

Beppe Pizzéria és Rusztik Étterem – Parasztos pizza (30 cm)

Beppe Pizzéria és Rusztik Étterem – Parasztos pizza (30 cm)

Megmutatta magát a tavasz így talán egyre többen kívánkoznak ki a szabadba ahol például remek napfürdőzéssel egybekötött lakomázásokat lehet csapni. Tökéletesen hidegen hagyott így a hét utolsó munkanapján és inkább győzött a lustaság, szóval elkezdtem böngészni a pizzával operáló éttermeket. Nem tudom, hogy a tavaszi napsütés-e az oka, de pár új étterem megjelent a felhozatalban, így egyből elkezdtem őket alaposan elemezni.

A befutó a Beppe Pizzéria és Rusztik Étterem mely gyanúsan két étterem koprodukciója. A Rusztik felét megtaláltam Facebookon a dolognak, nagy nyüzsgés nincsen az oldalukon, de alapinformációkat meg lehet tudni, mint például, hogy menüzéssel is várják a nagyérdeműt mégpedig egészen baráti áron. Na, de vissza a pizzákhoz ahol fixen csak 30-as méretben tudunk rendelni. A kínálat finoman szólva is bőséges mivel laza 50 különböző összeállítás közül választhatjuk ki a leginkább megfelelőt. Az étlap több szekciója sem panaszkodhat, vannak halas fogások is dögivel és tészták is, de akik már készülnek a strandszezonra azok is találnak pár korrektnek tűnő salátát.

A péntek pizzát kíván. Sokáig sakkoztam, de végül a Parasztos pizza lett a nyerő választás. A leírás sokat elárul, azaz ezekből lesz felépítve: szalonna, hagyma, füstölt kolbász, sonka, csípős paprika és persze sajt. Nem nagyon lehet vitatkozni igazi magyaros-parasztos összeállítás. Egyéb lehetőségekre, mint például a tészta típusának választása nincsen mód.

Esztétikai megjelenés: A doboz nem nagy csoda, sokan használják ezt a puritánul megdizájnolt fajtát, pizza elfér benne az a lényeg. Felnyitva kicsit megtorpantam, egy egészen olaszos vékonyságú és nem túl óriási pizza látványa fogadott. A vékony digó jó sokat lébecolhatott a napon, mivel a színe alapján alaposan átsült verzióval van dolgom. A pizzának karakteres széle nincsen, leginkább egység vastagságú az egész. A feltétek közül mindegyiket meg lehet találni, legnagyobb szívfájdalmam, hogy a szalonna apróra kockázva került rá és nem szép hosszú szeletekben. A paprikakarikák is kaptak a hőségből, széleik kicsit megpörkölődtek. Összességében eléggé csoffadt és vékonyka szegény nem éppen olyan ami úgy fest, hogy képes egy éhes parasztot jól lakatni.

Pont: 7/10

Ízvilág: Nem okoz nagy meglepetést jól átsült, ropogós tésztája. Szerencsére sült és nem száradt, így nem is olyan vészes a helyzet. A bacon és a kolbász remekül megmérgezi sóval az egész pizzát és sajnos minden egyes falatnál érezni ízét, ami egy idő után nem túl kellemes. A biztonság kedvéért a tészta is sós önmagában is, így garantáltan megehetjük három heti sóadagunkat jó előre. A paprikák ereje nem éppen elegendő ahhoz, hogy egy kezes-lábas parasztlegényt ledöntsenek a lábáról, kicsit kacérkodik, de nem éppen egy erősek. A hagyma szinte elvész, alig egy-két falatnál érezni erejét. A sajt viszont sokkal jobban vizsgázik, ízre korrekt és állaga is tökéletesen nyúlós fajta. Az alap sok paradicsomot nem látott, kicsit nyálkás. Összességben nem egy bajnok aminek fő oka a szakács szerelmes keze mely a tésztát elsózta illetve a szerencsés feltétválogatás, sóhegyek.

Pont: 6/10

Mennyiség: Könyörtelenül rácsaptam a centit és csalódottan láttam, hogy közel két centi hiányzik az ígért 30-as átmérőből. A tészta ahogy már említettem eléggé olaszos. Maximum 150 grammra saccolnám az alapanyag súlyát, de lehet ezzel is alaposan fölé lőttem. Úgy általában a leírt feltétekből minden megvan és egyenletesen elosztva szinte jut mindenhova. A 28-as pizzákat alapvetően szerintem gyerekeknek szánták, egy átlagos felnőtt számára nem éppen elegendőek egy főétkezés során, arról meg ne is álmodozzunk, hogy egy pusztai paraszt ezt nem nevetné arcon. Az egész éppen, hogy üti a három órás szintet, ha főétkezésnek szeretnénk akkor rendeljünk belőle egyből kettőt és nem lesz már baj.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az e-mail könnyed 50 percet ajánlott, amit tökéletesen be is tartott az étterem mivel 53 perc múlva csörgetette a zajládát a futár. A távolság 2.2 kilométer amit déli forgalom mellett a csodatérkép szerint 5 perc alatt meg lehet tenni. A futár kedves és olyan lendülettel kívánt jó étvágyat, hogy szerintem a szomszéd utcában is megköszönték. Nem csúcsteljesítmény, de egy közepes átlagot hozott az étterem duó.

Pont: 6/10

Ár/érték: Nos talán ez az egyik legdrágább konfig amit kérhetünk, de ez is csak 1190 forint ami nem lenne sok ha, tényleg 30-as lenne, kicsivel vastagabb alappal dolgoznának, vagy írják ki, hogy ez masszívan mély olasz érzelmek felhasználásával készült. Eget verő hibák nincsenek, mindegyiket lehet orvosolni, de sajnos ilyen apró bibiből akad bőven. Nem tudom, hogy másik szekcióból rendelvén milyen eredménnyel zárt volna az étterem páros, de nálam ez most nem volt túlságosan meggyőző. Tervezem a második nekifutást, de nem tudom mikor és mit, de próbálok az egyik napi menüjükre rágyúrni majd.

Pont: 6/10