Select Page

Béres Alexandra Fitness Konyha – Zellerkrémleves, csirkemellcsíkok vadasan, zabgaluskával

Béres Alexandra Fitness Konyha – Zellerkrémleves, csirkemellcsíkok vadasan, zabgaluskával

Mivel a hétvégén rendes állampolgár révén hazalátogattam, a szüleim pedig szokás szerint egy kisebb lagzira való kajával készültek, így a mai napon bizony egy korábban levadászott menü bemutatására kerül sor. Korábban majdnem egy teljes hetet áldoztam, egy menü rendelős konyha bemutatására, aminek tervek szerint még lesz folytatása is, de volt olyan alkalom, amikor ilyen helyről is csak egy napra rendeltem ebédet.

Na, nem kertelek tovább, mert a végén még az én hibám lesz, ha ebből a napsütéses délelőttből borús délután lesz. Erre az egy napra, ami történetesen péntek volt, Béres Alexandra Fitness konyhájából választottam egy zellerkrémleves, mellé pedig csirkemellcsíkokat vadasan zabgaluskával. A menü elég összetett, amit elöljáróba leszögezhetünk, hogy nem a házias ízekkel lesz dolgunk, hiszen ez a fitnesz vonal, fehér liszt helyett zab, gyanús, hogy a zellerkrémleves sem éppen lisztes habarással készül.

Esztétika,megjelenés: Gondosan lezárt műanyag dobozban érkeznek az ételek, amik tetején egy magabiztos hölgy mosolyog. Nagyjából azt sugallja a doboz, ha ezt eszed, akkor kiegyensúlyozottabbá tudsz válni, hogy őszinte legyek számomra lényegesen szimpatikusabb, mint a bolthálózattal is megáldott konkurencia. Kezdjük a levessel, bár az nem egy látványos zöldségleves. Felbontás után egyértelművé válik, hogy nincs sűrítve, kevergetés előtt a sűrűje inkább alul helyezkedik el. A színe egyértelműen a zelleré, darabokat nem igazán, inkább csak kis rostokat fedeztem fel benne. A második fogás már egy kicsit látványosabb. A zabgaluska, mint általában minden zabból készített étek, sötét színű, némi zöldfűszerrel színesítették, hogy kicsit gusztusosabb legyen. A csirkemellcsíkok elvesznek a vadas mártásban, ami élénksárga színnel büszkélkedhet. Kis kutyulás után, azért észrevehető, hogy a csirkemellel nem spórolnak, nem csak a mártástól lesz laktatóbb a zabos nokedli. Amit még muszáj megjegyeznem, az az, hogy bizony a vadas, nem az a szemkápráztató fogás, amit egy műanyag tálban ízlésesen lehet tálalni.

Pont:6/10

Ízvilág: Ahogyan illik, a levessel kezdem, aminek nem meglepő módon zeller íze van. Ahogy az állagából már kikövetkeztettem, semmilyen sűrítő anyag íze nem befolyásolja a leves ízét. Kicsit savanykás, de határozottan zeller ízű, nagyjából ennyit tudok róla elmondani. A második fogásra rátérve azt hiszem megint a körettel kezdem az elemzést. A zabgaluska vagy kicsit hétköznapiasan zabból készült nokedli ízesebb, mint a fehérlisztből készült mostohatestvére, bár a bele rejtett zöldfűszer ízét a zab elnyomja. A vadas  mártás elég édeskés, ez az íze alapján első sorban a nagy adag sárgarépa és némi édesítő ügyes kombinációjának köszönhető. Kellemetlen mellékízt nem tapasztaltam. A csirke puha, ennyi szaftban nem is lehetne másmilyen, külön erős íze nincs, szintén a mártásnak köszönhetően egyáltalán nem száraz a fogás. Összességében a vadasuk, nem az én szám íze szerint készült, én mustárosabban, kevésbé édesen szeretem, de ahány ház annyi szokás, na meg persze itt az egészség is elsődleges szempont.

Pont:7/10

Mennyiség: A mennyiség tekintetében, nem találok fogást a mai menün. A leves bőséges, elsőre, mivel nincsenek benne darabok, sovány adagnak tűnik, de azért ha belapátolja az ember, érezheti, hogy nem is olyan kicsi az adag. A vadasnál említésre méltó, hogy csirkemell van bőven a mártásban, nem hiába, az étlapon, kifejezetten férfiaknak ajánlott ételek között van felsorolva. Vélhetően nem elsősorban a nagy mennyiségű hús, hanem inkább a sok galuska, és a magas energiatartalom miatt van ebben a kategóriában. Az ételek amúgy tele vannak rosttal és valóban minőségi alapanyagokból dolgoznak, amik nem csak érzetre laktatnak, hanem a testünknek is megadják ami kell. Azt kell hogy mondjam, hogy jó adag, ami szinte mentes az „üres kalóriáktól”.

Pont:8/10

Ár/érték: Úgy döntöttem, hogy a szállítással kapcsolatos pontot kihagyom, mert nem nagyon tudnék róla írni. Ha berendelitek a menüt, minden nap dél előtt megérkeznek a napi betevővel, felrohannak, ha emeletre kell vinni a kezedbe nyomják az ételt és jó étvágyat kívánnak. Gyorsak, kedvesek, biztos a futárok is a fitnesz vonalat erősítik. Az ár amúgy egy teljes egészséges menühöz képest nem magas. A zellerkrémleves 490 forintba kerül. Nem egy bonyolult étel, nincs is semmi különleges benne, de nincs benne semmi szervezetnek terhes összetevő sem. A csirkemellcsíkok vadasan, zabgaluskával szintén egészséges, de ezzel egyidejűleg egy igencsak laktató étel is. Nekem nem ez az igazi vadas, valószínűleg azért, mert nem ilyen édes kiadáshoz szoktam, de a maga 890 forintos árával kifejezetten kedvező ajánlat. A teljes menü 1380 forint, ami azért nem kevés, de ezzel az adaggal, van aki több mint egy fél napot is elmegy.

Pont:7/10