Select Page

Best Pizza – Kiara pizzatekercs

Best Pizza – Kiara pizzatekercs

Utolsó harmadába kapcsolt a nyár. A héten a kongói hőség és páratartalomban egy dolog éltetett, mégpedig a péntek. A nap mely ugródeszkája a hétvégének amikor mindenki a semmiből kerít lendületet egy laza bulizáshoz vagy hasonló szórakozáshoz. A lendületet péntek révén pizzával szoktam abszolválni, ami mára is szinte hibátlanul igaz.

A Best Pizza valamikor az év elején nyitott, de eddig egészen elrejtőztek vagy csak nem voltak jelen a nagyobb kajarendelő portálokon. Nevükből fakadóan főprofiljuk a pizza melyet három különböző átmérővel kínálnak a nagyérdemű számára. A hagyományos kör alapú pizzák mellett készítenek még pizzatekercseket, melyek nálam a befutót jelentik ma. Hat különböző összeállítás közül csemegézhetünk, a befutó a sonka, virsli, lila hagyma, mozzarella sajt és fokhagymás-joghurtos öntet összeállításával nyert, ami történetesen a Kiara nevet viseli.

Esztétikai megjelenés: A kolléga egy salátát kért ezért a két doboz a képen. A liftben felfele elkezdtem agyalni, hogy ugyan melyikben mi lehet. A hagyományos pizzásdobozt én vékonynak érzem, hogy tekercs kerüljön bele, a salátát meg talán így szétterítve tálalni nem lenne túl jó húzás. Az egyetlen árulkodó jel a dobozok hőmérséklete volt, az egyik éppen, hogy nem égette el a kezem. Felnyitás után azért megnyugodott jajveszékelő lelkem, nincsen semmibaj a tekercsek magasságával. Alufóliával bélelték ki a doboz alját, gyanítom a letapadás ellen ez a leghatásosabb fegyver. A nyolc darab mindegyike láthatóan jól átsült és szinte mintha klónozták volna őket. Igényes, nem elkapkodott produktumok, melyekben például remekül látszik a sonkaszelet segítségével, hogy miként lett feltekerve. A szósz kis pikszisben jött, de állagával nem vagyok teljesen kibékülve mivel túlságosan híg és nagyon figyelve kell ráöntenünk a tekercsre, hogy azt ne áztassuk agyon. Persze lehet tunkolni is akár.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tekercsek tésztája még egy csipet sóval többet elbírna, de ezenkívül semmi baj nincsen vele, jól átsült nincsenek nyers foltok benne. A töltelékek közül a sonka a domináns amiből következik, hogy a hagyma egészen kislányos, ereje alig ha van. A virsli apró karikákkal prezentálja magát, melyek íze átlagos semmi csodavirsli nem került bele. A szósz pótolja a hiányérzetem a hagyma iránt, olyan fokhagymás, hogy szerintem egész nap élvezni fogom vámpírkergető utóízét. Állagán továbbra is sűríteni kellene. Visszatérve a sonkához az a legértékesebb pontja, ízre tökéletes. A mozzarella szolid, illetve szerintem elbírna egy igazi paradicsomos kenést is a tészta. Összességében kicsit szegényesebb ízvilággal szerepel, mint egy pizza, de ez visszavezethető a feltétek szerényebb számára.

Pont: 8/10


Mennyiség: Nem tudom hány gramm tésztából csinálják a tekercseket, de a nyolc darabot elpusztítva megvan a kellemesen jól lakott íz, pedig a doboz nyitás után úgy éreztem, hogy hamar vadászatra kell majd adnom a fejem. A hozzávalók arányain egy leheletnyit lehetne erősíteni és itt leginkább a virslire célzok, mivel ebből tényleg a nyolc tekercsre jutott ha egy szál. Az öntetbe több tejföl kell csupán és sűrűsödik a mutatvány, ezt talán pillanatok alatt meg lehet oldani. Összességében a bő négy órás adag megvan, nekem tökéletesen kiváltotta az ebédem.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Szinte a szomszédból hozták mivel a 950 méteres köztes távolság aligha mondható soknak. Átlagos kiszállítási idejük 50-51 perc ami átlagosnak mondható. A térkép szerint nagyjából 4 perc alatt meg lehet tenni az utat, de legyen ez most duplázva igaz mivel a környék tényleg szinte szét van bombázva, már ami az utakat illeti. A végeredmény 81 perc ami nem éppen nevezhető villámtempónak, de esélyes azért, hogy csúcsforgalomban rendeltem és emiatt úszott meg a konyha. A futár egy jókora elnézéssel nyitott, ami talán egy apróság csupán, de sokat tud simogatni a türelmetlen és éhes vendég lelkén.

Pont: 5/10

Ár/érték: A tekercsek egységesen 1250 forintos áron mennek, ami egy átlagos 32-es pizzának árával egyenlő. A rengeteg kerek pizza mellett ez kicsit kilóg a sorból, de azért főcsapását illetően pizzának számít. Apró finomításokkal sokat lehet még rajta javítani, de így is egészen korrekt cucc. Második esélyt egyhamar nem tervezek, de ha valamilyen brutális újítást vezetnének be akkor azért ismét lecsapok a Best Pizzára. Aki esetleg tud valami tuti helyet ahol hasonló tekercseket gyártanak szóljon bátran és felkeressük!

Pont: 7/10