Select Page

Best Pizza – Paradicsomos penne

Best Pizza – Paradicsomos penne

Annak ellenére, hogy semmilyen ultra-brutál sporteseményre nem készülök mostanság, úgy éreztem jól jönne egy kis szénhidráttöltés szervezetemnek. Erre a legjobb megoldást a tészta szolgáltatja a legtöbb esetben, így felcsaptam netet és elkezdtem keresni az ideális tesztalanyt. Sajnos, nem sajnos végül egy már tesztelt étteremnél sikerült megtalálnom a boldogságot. A Best Pizza már két ízben szerepelt nálunk, de egyik alkalommal sem tésztaétel volt terítéken így ennyi ismétlés csak belefér.

A tésztás rovat bő tucatnyi fogással kecsegtet és a legszebb, hogy mindegyik fényképpel van feltüntetve, bár kiszállítva gyanítom nem fog ugyanúgy kinézni.

Paradicsomos penne – csirkehússal, csípősen

Nem egy rakétatudomány az összetevők alapján, sőt mondhatni konyha analfabéták is képesek összedobni bármikor egy hasonlót. Viszont az időhiány és a tény, hogy az irodában nehézkes lenne főzni sokkal inkább kényelmesebbé teszi a rendelést.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egyszerű, egy áttetsző doboz, ami egy sima zacskóban kapott helyet. Sehol egy saját logó vagy hasonló, de kétlem, hogy ebbe bárki belehalna. Felnyitás után végre meglátjuk a kaját is, alapesetben a fedélre kicsapódott pár meggátolja a betekintést. A tészta teljesen feltölti a dobozt. Minden egyes penne kapott bőségesen a szószból, vastagon paradicsomos és fűszeres ránézésre. Némi sajtot kapott az egész a tetejére. A csirkehús remélem csak szégyenlős, mert alapesetben nem igazán látni belőle bármit is, persze ha elkezdünk turkálni akkor sikerül pár kockát kivadászni. Összességében egy átlagos kinézetű kaja, semmi csicsa, egyszerű és kész.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta rendesen megfőtt, bár a felső réteg ahogy visszaszívta a párát kicsit már pépes, de az alatta lévő rétegekkel már semmi probléma nincsen. A paradicsomos szósz teljesen rendben van, kellemes ízét lágy fűszerességgel erősíti. A leírás alapján csípős, ami valamennyire helytálló is, de azért nagyon nem kellett törölgetnem a homlokom falatozás közben. A csirkehús egy picit lehetne talán omlósabb, de így sem fogja elrepeszteni fogkoronánkat. A szószban ez is rendesen úszik mellesleg. A sajt nem az a nagyon karakteres példány, viszont cserébe olyan jó nyúlós, hogy kaszkadőrmutatványnak számít elfogyasztása, a sajt ostorként tud arcunkra csapni. Egyszerű és jó, nagyon nincs mit ezen ragozni.

Pont: 8/10


Mennyiség: A dobozba aligha lehetne sokkal többet tölteni. Súlyra nem mértem le, de kézbe véve igencsak meggyőző. A szósz mindent átjár, nem igazán találni falatot, aminél ne éreznénk paradicsomos ízét. A csirkehússal lehetne talán egy kicsit bátrabban is dolgozni, mondjuk úgy, hogy nincsen roskadásig hússal pakolva. Sajttal nincsen baj, tésztákhoz ennél durván többet nem sokszor szoktak felhasználni. Összességében megvan a négy óra, nálam ez ebédre simán elegendő volt.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A konyha nincsen túlságosan messze, mert kilométeren belül van. 50 perccel kecsegetett a visszaigazoló e-mail, amit majdnemhogy sikerült is betartani, mivel a végeredmény 61 perc lett. A futár sajnos megismerte a recepció paradoxont az irodakomplexuson belül, de gyors telefonos egyeztetés utána pikk-pakk megtaláltuk egymást. Ennek ellenére ugyanúgy megkaptam a jó étvágyat és hasonló kívánságokat, nálam nyert a srác.

Pont: 6/10

Ár/érték: Sikerült boldog óra akcióba belefutnom, így a végösszeg 1050 forint lett, ami kicsit sem mondható soknak. Ez némileg magyarázza a dolgot, hogy annyira nincsen agyonpakolva hússal. Ennyiért kaját kiszállítva már egyre ritkábban találunk. Ízre teljesen rendben van az étel, nem vízízű vackokból építették. Rajta marad a radaron a Best Pizza, bár talán az étlapjukon már csak a saláta szekció marad, ami tesztelésre vár, amivel nem fogok rohanni az az igazság.

Pont: 8/10