Select Page

Betevő – Extra Burger

Betevő – Extra Burger

Továbbra is gombaként szaporodnak a burgerezők Budapesten, egyre kíváncsibb vagyok mikor éri el a telített szintet, ha egyáltalán ez eljön. Az utóbbi 1-2 hónapban viszont feltűnt, hogy a sok közül egy bizony egészen ügyesen menedzselte a nyitási hírverést. Az alany nem más, mint a Betevő, amiről tényleg minden második netes portálon lehetett már olvasni. Csodaszép képek mindenhol, amik tényleg a kajapornó csúcsát jelentik, nem vicc.

Nem tagadom, engem is hívtak, de végül pont ettől tömeges nyomatástól döntöttem úgy, hogy inkább nyúlom Mátyás király módszerét és inkognitóban folytatom munkám. Sikerült egy igazi burgerguruval ellátogatnom hozzájuk, de neki is kilétét fedje inkább homály. Az helyiség nem éppen batár, ha kicsit szerencsétlenebbül időzítünk, akkor gyanúsan nem lesz esélyünk helyet foglalni. A belsődizájn letisztult és ízléses, jópofa felfestésekkel tarkítva.

Az étlap a félig csináld magad kategóriát jelenti nálam. Vega, lazac, csibe és természetesen marhahús alapú burgerekkel operálhatunk, a többségük 110 grammos húspogácsával indul, ami alól kivételt képez az extra, ami 170-re gyúrta fel magát. Eme döntés után egy jó pár extra hozzávalóval toldhatjuk meg burgerünket, amiből én történetesen csak bacont kértem, 100 extra pénzegységért cserébe. Az árban benne van fixen a köret, ami burgonya chipset és káposztasalátát jelent. Ez csak azoknak fájó, pont akik fixen csak burgert akarnak enni.

Esztétikai megjelenés: Egy szimpla, enyhén ívelt, négyzetesebb tányéron ver tanyát a burger és a köret. Középen a lényeg, azaz maga a szendvics, míg tőle balra a chips, jobbra pedig a káposztasaláta található. A burgeren látszik, hogy a húsnál kicsit talán tovább tartott a sütés és emiatt a sötétebb árnyalat. A buci láthatóan pirítva lett. Visszatérve a húshoz, ez méretéből kifolyólag eléggé eltakarja az alatta lévő zöldségágyat. A buci nem tartalmaz egyetlen szezámmagot sem, amit egyáltalán nem bánok, az Attaboy-os mennyiség után most, pár hétig megvagyok nélküle. A buci felső felén található az extraként két bacon, ami két csíkot tartalmaz és ránézésre ezek jó ropogósra lettek pirítva. A BBQ szósz mindkét zsemlefélen jelen van. A zöldségek közül a rukkola az, amit leginkább ki lehet venni, mivel kilóg kicsit a hús alól. Abban az esetben, ha félbevágjuk akkor meglátjuk a paradicsomot is, illetve az uborkát.

Pont: 8/10

Ízvilág: A chipssel kezdtem az egészet, ami nekem nagyon bejött. Kellemesen ropogós és hullámossága pedig kiváló. Egy pici fűszerezést vagy sózást el merek rá képzelni, de alapból sincsen rossz íze egyáltalán. A buci ízre nem rossz, de picit érezni rajta, hogy nem a legfrissebb. A hús teljesen átsült, ami miatt szaftossága is elvész, de nyugtat kicsit, hogy tesztpartneremnél ez nem volt tapasztalható, magyarán nem ez az alap eljárás. A bacon ropog és ízre is korrekt, picit sós, ennél többet nem is kérnék bele. A BBQ szósz megvezetett, jó darabig azt hittem, hogy a manapság oly divatos hagymalekvár az egész. Erősen édes, amit egyedül a káposztasaláta ízével lehet elnyomni szánkban. A rukkola még kicsit tudja hatástalanítani az édeskés összképet. Visszatérve a salátára, szerintem azzal is minden rendben volt, szóval köret fronton patent. A húson könnyen lehet változtatni némi odafigyeléssel, magam részéről meg máskor kérek bele sajtot is.

Pont: 7/10


Mennyiség: Az alap 110 grammos verzió nálam annyira nem játszik. A nagyobb testvér már elegendőnek bizonyul. Arányaiban nincs baj, nem veszik el a buciban a belső, nagyjából egyenlően osztoznak a mennyiségben. A buci szerencsére nem nehéz, textúrája inkább szellősebb, lazább. Az extra bacon teljesen elég bele, ennél nagyon nem kíván többet egy ekkora burger. A köret szintén megfelel adagban, a chips közel tucatnyi szirmot jelent. A káposztasaláta, ha minden második falat mellé tolunk belőle, akkor még az is előfordulhat, hogy marad a tányéron. Összességében nem mondanám, hogy lefordultam elfogyasztása után a székről, de egy könnyedebb főétkezésnek simán elég kell legyen feltéve, ha nem vagyunk pankrátorok.

Pont: 8/10

Ár/érték: A burgerek 990-től indulnak és 1990-nál érnek jelenleg véget. Előbbi a vega verziót jelenti, míg utóbbi a lazacos kiadást. Ezek az alapárak, amire rájönnek extraként a feltétek, amiket külön kérünk rá, pontosan 100 forintos felárral darabonként. Az extra 1790, amire rá jött a bacon miatt 100 forint még, így jött ki a 1890-es végösszeg. Ennyiért nem mondanám drágának egyáltalán, főleg azt beleszámolva, hogy jár mellé egyből a kétfajta köret. A húsos malőr eléggé egyedinek tűnik, legközelebb talán már sokkal szaftosabb verziót kapok. Buda ezen részén talán nincsen olyan sok burgerező, így kíváncsian várom fél/egy év múlva mi lesz a helyzet. Kóstoltam egy falatot még a desszertjükből, amire rányomták, hogy “annyira finom, hogy nincs más”, én azért nem ültem tőle a szék mellé. Ami viszont mindenképpen megemlítendő, hogy a személyzet rendkívül segítőkész és kedves, vendégkiszolgálás hibátlan!

Pont: 7/10

(ha a budai oldalon nem ismersz minden sarkot, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk, merre van a Betevő!)