Select Page

Betyár Pizzéria – Moya pizza (26 cm) + kukorica

Betyár Pizzéria – Moya pizza (26 cm) + kukorica

A héten nem első alkalommal kerül terítékre a pizza, de mivel úgyis az egyik legnépszerűbb junkfood-ról van szó, így úgy gondolom, ezért sosem fogja szó érni a ház elejét. A havi akciókon és az új helyek felfedezésén túl, néha vissza kell térnünk régi helyekre/hez, hogy ellenőrizzük, hogy a korábban jónak vagy rossznak minősített ételek után mivel tudnak szolgálni.

A Betyár Pizzéria esetében, korábbi pozitív tapasztalatomnak köszönhetően, csak a megfelelő feltét összeállítást kellett meglelnem és már rendeltem is. A kiválasztott áldozat, most csak 26 centis volt, könnyed étkezésnek szántam és persze reménykedtem, hogy meg is lesz a 26 centiméteres átmérő. A feltétek összetételéről, még elöljáróban annyi, hogy mivel a kukorica nálam fontos összetevője a pizzának, így a Moya nevű variációjukra kértem egy adagot extraként.

Esztétika,megjelenés: A dobozukat, anélkül is fel tudtam idézni, hogy a korábbi pizzáról készített képeket végignéztem volna. Menő, a névhez remekül passzoló csomagolás, talán egy apró képzavar, hogy nem kenyérlángos, hanem pizza kerül elő belőle. A pizza kis aranyos 26 -os, ami biztató, hogy faltól falig kihasználja a tésztánk a rendelkezésre álló helyet. A legszembetűnőbb dolog a pizza perem, amin látszik, hogy nem lesz nyers a tészta, szépen megsütötték. A feltétek terén el vagyunk eresztve rendesen. A Moya pizza bár a csirkemell és bacon tengertől nem igazán látszik, fokhagymás tejfölös alapú. A húsféléken kívül, zöldség is akad, méghozzá némi lila hagyma és paradicsom formájában. Mindehhez jönnek még a feta kockák, és az extra ként kért kukorica. Első és még második ránézésre is egy igen tartalmas, jól eloszlatott feltéteket tartalmazó pizzához van szerencsénk.

Pont:8/10

Ízvilág: A tészta könnyed, a széleken, ahol barnára sült ropog, de ahogyan haladok befelé szerencsére puhább részekkel találkozok és nem vékonyodik el teljesen. A csirkemell feltétel szerelt pizzáknál, olykor olykor találkozom azzal a hibával, hogy nem megfelelően kezelt hús kerül a sajt alá. Ez több szempontból is rossz, az egészségügyi dolgokkal nem foglalkozva, leginkább azért, mert sokszor kellemetlen ízt eredményez. A Betyár Pizzéria nem követett el ilyen hibát, a csirkemell ízletes, semmilyen újra melegített hús ízzel nem találkoztam. A bacon egyáltalán nem zsíros, olyan, mintha valami diétás cocából hasították volna. A paradicsomkarikáktól szaftosabb az egész, a kukoricát pedig az édes íz okán szórattam a tésztára. Amiről még nem beszéltem az az alap, amit igazi fokhagymával varázsoltak fokhagymássá. Erre, jól látható bizonyítékok is voltak a feltétek között, konkrétan egészben is találtam rajta vaj puha fokhagymát. A sajtok terén a feta, azért nem az a feta, amiért súlyosabb pénzeket kell fizetnünk, de ízre teljesen rendben van.

Pont:8/10

Mennyiség: Legutóbb, sajnos ezen a téren komoly csalódás ért. A 32 centiméteres pizzából, akkor 2 centiméter hiányzott. Most alapból egy kisebb kiadást választottam, így erőteljesen bizakodtam, hogy nem lesz hasonló probléma. A jó hír, aminek bizonyítására kép is készült, hogy egy milliméter sem hiányzott, sőt, az is lehet, hogy valamivel még nagyobb is volt. Tehát a kis kiadású pizza a sütés után is 26 centiméteres maradt, remélem a korábbi írásom alapján kezdtek el rá odafigyelni. A sok-sok feltétnek köszönhetően laktatónak is bizonyult a Moya, így egy egyszemélyes ebédnek vagy vacsorának megfelelő választás lehet.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Igazán éhes állapotomba kerültem, mire sikerült megrendelnem a pizzát. Szerencsémre, inkább a kapkodós fajtába tartoznak, vagy, bár nem néztem utána, az is lehet, hogy nem túl messziről szállították a pizzámat. A múltkori 32 perces szállítási időt, nem sikerült hozni, de 35 perc után már a kezemben is volt a pizza.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahhoz képest, hogy csak 26 centimétere kiadásról van szó 1120 forintért szerezhetjük meg. A plusz kukoricáért még 80 forintocskát fizettem, így borravalóval együtt 1400 forintomban került a pizzázás. Fontos, hogy hozzátegyem, hogy ezért az árért, a pizzán található rengeteg feltétnek köszönhetően gy darabig nem kell ételre költeni. Azt hiszem, hogy ezzel a rendeléssel, a Betyár Pizzéria megint bizonyította, hogy van helye a piacon, sőt azzal, hogy méretben is stimmelt a kiérkező pizza, egy szinttel feljebb léptek a szememben. Ez ebben az esetben annyit jelent, hogy merem ajánlani a pizzájukat, lehet, hogy nem a legolcsóbb kategória, de cserébe minőségben is megkapjuk ami jár.

Pont:8/10